Ahad, Oktober 02, 2011

Ini yang kami tunggu-tunggu...

Dah 3 hari terputus hubungan dengan Bi...

Dia terpaksa shut down email dan hp dia start from 29 Sept atas sebab2 yg tak perlu aku nak explain kat sini..

So hati sangat berdebar... Rasa hati ni sangat risau dan rasa tak sedap je... Rasa campur aduk.. Jadi ke tak dia sign off ni... Entah2 reliever dia tak jadi naik.. Manalah tau kaaannn... Manusia semua takleh percaya...

Sepatutnye 30 Sept kitaorg gi holiday.. Tapi atas sebab Bi tak dapat balik, aku dah pun call Airasia dan hotel utk tukar date.. Kena bayar penalty je.. Tp lepaslah jugak tiket pergi balik ke Bali utk 2 org time promo uols!! Melampau betul harga yg kami byr utk percutian ni padehal dalam Malaysia je pun.. Ape yg kami dah bayar ni mmg tak worth it dgn harganya tp aku dan Bi tak kisah.. Buat ape nak fikir sgt.. Anggap je takde rezeki..

Demi menunaikan hasrat A'qila yang nak sgt naik aeroplane, kami rasa its worth it je..

Kenapa pilih Airasia dan dlm negara je? (Hamboi bajet artis plak mcm ade org kesah)

Sebabnye, kalau naik Airasia, kite kan akan naik tangga utk ke pesawat kan.. Tak lalu terowong kan yg terus masuk tu.. Tak silap akulah sbb kat LCCT, memang mcm tu kan?? So Qila dan Ariq akan nampak jelas rupa dan body aeroplane tu depan mata diorg.. Baru diaorg akan nampak "Ooooww.. Aku nak naik aeroplane ni.." Hehe.. Mesti diorg sangat happy lebih2 lagi A'qila... Sebagai Mummy, aku mmg amik kira semua ni.. Kalau lalu terowong tu, tak feel sangat uols!!

Kenapa pilih dlm negara?? ("Padehal bajet ciput" kata kak ida & co)

Heeelllllooo.. Uols mcm tatau badan laki mak besar mcm mana kan.. Seat Airasia sgt kecik utk dia.. 45 minit tu pun dah terlalu lama utk Bi.. Aku pun tatau Bi dpt tahan ke tak.. Walaupun dah pilih special seats tp kelebaran seats tu tetap sama.. Ingat dulu masa naik Qatar Airways, Bi komplen dia nafas pendek2 je sbb seat sempit.. Hehehe.. Kesian dia.. (Sape suruh tak diet) huhu..

Demi anak2, Daddy sanggup buat ape je utk mereka.... Nafas sempit pun sempitlah.. Mummy pon.. Airasia mcm bas je.. Mesti Mummy mabuk punye.. :(

Eh apa yang aku bebel ni??? Sepatutnya nak cerita lain...

Sengal..

Ohye, nak bagitaaaaauuuuu... Hikhikhiks..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Baru dapat sms ni smlm :-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


"Syg,my flight on 2nd oct..HK-SPORE-KLIA...ETA KLIA 02/1930 hrs...sunday 02 Oct 7:30 pm tau..."


Yeaaaaaayyyyyyyy!!!

Terus mengalir air mata aku uolssssss.....

TUJUH bulan aku tunggu saat ni......

Happy + rasa sayu sangat....

Petang ni Bi sampai........ Excitednyaaaa...

Ok tu je nak bagitau..

Hehehehe.. Bye..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

15 ulasan:

Ummi berkata...

alhamdulillah..rase nak tumpang nangis(over plak)..hanya kita yg mengalami memahami..selamat bercuti dan berbahagia ye!!!

HaninFarshid berkata...

alhamdulillah....am happy for u,qila and ariq....daddy balik nie,mommy+qila+ariq manja puas2 dengan daddy,k....

have a great holiday y'alls....

takpe,gi mana-mana pun....janji dapat spend time dengan hubby/daddy tersayang....pedulikan apa org ckp...yang penting kiter bahagia :)

myaishahhafiz berkata...

daddy dah nak balik yer,
dpt la qila & ariq bermanja sepuas2nya,

sya plak yg rasa tak sabaq nak baca celoteh & tgk gambar2 percutian awk nanti.

slmt bercuti utk awk sekeluarga.. :)

Shiela Latif berkata...

Alhamdulillah. betullah ...mas abaca ni rasa macam nak nangis jugak :)

Lelord berkata...

ahahahhaha laki aku pun dok seat qatar airways cam ngam2 je apatah lgi dak zaki kan. tp ms naik etihad airways cam selesa la pulak wakakkaka nmpak beno beso gedabak

Fazlinil Irma berkata...

alhamdulillah.. selamat bergumbira.. rasanya ok kot kalau ambik seat dgn anak2. boleh angkat penghadang lengan tu. kurang sikit semput. hehe.

i n n z c h u b b y berkata...

Happy for you!!! :)

Ena Mazly berkata...

Selamat berkasih sayang.. Dan selamat bercuti cuti...

Tanpa Nama berkata...

Dah selamat jumpa daddy kan skrg nie..tumpang happy tuk anak2 kak Marsha :) -anasaliza-

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

jgn lupa update blog pulok sebab bz gomol daddy.pesanan buat qila,ariq dan mommy..hehehehe..selamat berhepi satu family!

juliana berkata...

SELAMAT BERCUTI...BERAKHIR SUDAH PENANTIAN YANG BEGITU LAMA....

Tanpa Nama berkata...

I'm happy for you..enjoy the moments.

Marsha~ berkata...

thanx uols........ muach muach!

oneyani berkata...

Owh yani terlambat baca entry ni..huhu pape pon dah selamat sampai daddy qila dan ariq ni

Terharu bila baca statemnt mumy yang ambik kira semua bnd sbb anak..mcm tu la bila dah ade anak kan..ehem ehem bibik xbwk sekali ke gi bercuti ahahaha

oneyani berkata...

Owh yani terlambat baca entry ni..huhu pape pon dah selamat sampai daddy qila dan ariq ni

Terharu bila baca statemnt mumy yang ambik kira semua bnd sbb anak..mcm tu la bila dah ade anak kan..ehem ehem bibik xbwk sekali ke gi bercuti ahahaha