Isnin, Oktober 03, 2011

Detik-detik kepulangan Daddy tersayang..... :)

Semalam, bangun2 pagi je rasa sangat bersemangat dan excited nak amik Daddy kat airport... Tapi kan, lepas je lunch, masa untuk bagi tidur dua budak bertuah ni...... Diorg memang tidur time2 macam ni...

So dah duduk berbaring kat bilik gelap tu, dengan aku-aku pun sekali terlelap... Hahah... Sembap!!! Pukul 3.30 petang baru terjaga.. Terus laju2 bangun, balik rumah untuk mandi (sebab make up baju sume ada kat rumah) dan bersiap2... Sekali sms masuk, Bi kata dia dapat flight awal.. Huwaaaaaaaaaaa... Tengok jam dah nak dekat pukul 5 petang padehal Bi touch down jam 6.30 petang!! Pannniikkkkkk!!!

Sampai je rumah inlaw, laju2 pakaikan bebudak tu baju... Terus masuk kereta.... Nasib baik ade mak dan bibik membantu kalau taaakkkk.... Ariq pun pakai jeans dalam kereta okay.. Hehehehe...
Meh amik gambar dengan Mummy meh..... Baru 10 minit naik kereta, bibir dia dah berdarah terhantuk pintu... Uncle Jib bawak kereta lajuuuuu so banyak corner2 so Ariq terhuyung hayang... Tu sebab I tak suka leather seats uols! Mabuk haku duduk belakang dengan dua org budak bertuah ni! Leather seats licin!
Yang paling happy adalah budak ni..... Tekun melihat luar dan asyik2 tanya... "Kite nak amik Daddy ek Mummy???" Bila Mummy kata, "Jauh lagi sayang, sandarle dulu... Nanti penat...." Baru dia duduk bersandar... Tapi kejap je uols........

95% adalah dalam keadaan ini :-
 
Bergusti!!
Siapa kalah, jawapnye adalah menangis!..... Uncle Jib ko dahle bawak laju.. Dia perlukan concentration.. Dia bukannye biasa drive dengan hiruk pikuk suara bebudak.. Takut dia tak concentrate je.. Risau Mummy...

Tak cukup itu... Diorg gomol Mummy pulak... Habis kemek awning tudung Dezahra Mummy.... Huwaaaaaaaaaaaaa.....Tu belum lagi masing2 terjunam ke depan bila Uncle Jib break mengejut.. Huwaaaaaaaaaa... Tekanaaaaaan... Rasanya ini adalah perjalanan paling lama Mummy bersama budak2 bertuah niiiiiiiii.. Huhuhuhu...
Kami sampai2 je, Daddy dah touch down tapi belum keluar lagi.... So duduk lah tunggu kejap... Lucky Ariq tidak melasak time ni.. Syukuuuurrrr...... Dia belum amik feel berlari lagi... Masih enjoy the moment...
Tetaaappiii... Gate 4 arrival hall ni betul2 depan toys shop!! Huwaaaa... Qila dah merayu2 nak Mickey... Adoyaaaiii.. Tengok harga RM93.90!! Baik beli basikal nak oooiii! Last2 pilih toys paling murah utk diorg.. Iaitu belon! Ihiksss..
Itupun, satu belon puntit ni berharga RM10.00!! Mahal kejadah... Janji diorg happy dan duduk diam.... Tapi Ariq berjalan gak kesana kemari... Bila Daddy call je, kami terus rapat ke ruang ketibaan... Berdebaaarrrr... Dari jauh dah nampak Daddy... Ooowww.... Handsomenyeeeee laki mak dengan rambut perangnye ituh.. Akekekeke..
Qila menjerit2 panggil Daddy.... Ariq pulak boleh boleh tersalah Daddy... Hahahahahaha... Syooomeeellll!!!
Gambar terbaik 2011! Dah lama tak nampak senyuman manis Qila seperti ini..... Saat paling indah dalam hidup... Takpe, bagi can kat Qila peluk dan gomol Daddy puas2... Mummy masih ada banyak masa lagi... Ihiksss....
Ariq tanak bergambar... Dia sibuk nak main ni :-
Hahahahahahaha........ Dapat mainan dari Daddy tersayang, kipas pun rasa mcm hebat sangatlah toy tu kaaann.. Bukan main leka main dah tak fikir lain dah....
 
Alelelelelele.. feeling betul kena cium dengan Daddy kan??? Mummy pun nak jugeks!
Sampai je rumah terus tanye apa Daddy beli untuk dia... Dan terus pakai..... Hahahaha.. Aduhaaaiii anak.... Ni tgh bergaya dengan pelapik lutut dan siku.. Yelah, dia kan mintak basikal baru, so Daddy belikan persiapan keselamatan ni utk anak dara dia dulu... Harini baru nak gi beli basikal... Hehehe..

Pastu, test swim suit baru pulak.. Tapi Mummy malas nak amik gambar dah.... Ngantooookkk...

Ohye, thanx Daddy... Mummy pun dapat hadiah tapi pun tak larat nak amik gambar.. Nanti lah yeeeee.......

Pagi ni Qila gi school Daddy yang hantar..... Sukalah dia... :) Petang ni nak bawak gi beli basikal.... Dah lama dia tunggu saat ni.... Mesti dia happy.... Ariq tu ape pun happy... Dia layan je ape pun.. Ihiks..

13 ulasan:

myaishahhafiz berkata...

slmt bergembirayer....

hestyrezyuda berkata...

kak.. memang nampak muka qilla happy kan?? happy giller nampak dia...

eh miss 1 picca la.. mummy dia malu2 kambing nak ambil pic kiss2 nape lak kak.. ? hahahahahaha

Shiela Latif berkata...

Alhamdulillah...akhirnya...kita yang baca ni lak yang tak sabar2 dan lebih debar2 lak...mmg lah touching moment og de year... :)

juliana berkata...

AKHIRNYA.......

fuadnis berkata...

MARSHA.....
i bleh rasekan hati u berbunga2 riang....bestnye kan...i yg kene tinggal 3hari 2malam pn rindu kemain...ni lg u 7bln.....hehe...peluk puas2 key....keh keh..

Ena Mazly berkata...

akhirnya detik indah itu tiba jua... yip yip horreyyyyy !!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

terharu tengok wajah anak-anak...

gee ryder berkata...

seriesly aku pun tumpang hepi sama...
suka tengok qila hepi camtu :D

ko pulak nyah, enjoy puas2 dgn Bi ok!

.ArianiAizat. berkata...

hehe bergenang air mata saya baca entrie ni kak..macam saya pulak yg tunggu kepulangan suami...tak sabonya nak tunggu lagik 4bulan!!!hehehe..

sooo sooo happy for u kak :)

Ummi berkata...

happppyyy!!!

ibu chiqamie berkata...

bestnye.......sedey pon ade bace entry ni.meway semoga hepi2 slalu marsha.,qila.,ariq wif daddy ;-D

far_east berkata...

ariq boleh plak tersalah daddy yer hihi

neway happy family dah berkumpul kembali...qila paling ketara kehappyan nya...

Marsha~ berkata...

thanx all... memang nampak sgt happy dia hingga ke hari ini.... makan pun byk.. makin debot lah dia...