Rabu, Oktober 05, 2011

Dari Melaka ke Pulau Langkawi

Seawal jam 3 pagi dah bertolak dr Melaka uols..... Actually aku dah buat web check in semalam tapi staff Airasia pernah kata dgn aku, kalau ade infant, takleh buat web check in... Kena gi kaunter gak... Tapi aku try buat web check in semalam mcm okay je... Takde pulak dia kata kalau ade infant tak boleh... Tapi mcm pelik lah kan... So takut2 kalau ada apa2 masalah ke, better dtg cepat sikit kan... Tapi takde lah cepat mana pon... Nak dekat pukul 6 pagi baru jumpa kaunter Airasia tu... Maklumle, dah lama tak gi LCCT! Last dulu tahun 2007 kot... Mmg total lost nyah oi! Dahle kaunter terabur dan confusing! Huhuhu.....

Tapi sebenarnya ok jers... Infant ke, kids ke... Boleh je buat web check in... Tapi masalah problem bila aku ingat aku dah click utk tambah berat luggage ke 25 kg tp rupanye tak save! Hampeh betol.. So exceed 6kg lebih... Sblm tu aku beli 20kg je.. Luggage kami berat nak mamfus! 26kg ++ okay... Bi bawak batu lesung kot!

Nasib baik dia tak timbang 2 hand luggage kami tu... Huhuhu...


Qila still demam.... Kami gamble je teruskan percutian ni... Harap2 demam dia tak melarat walaupun dia asyikkk mntah lendir + air... Risau sgt ni...


Mari posing dulu.... First time bebudak ni dtg ke LCCT ni......

Ade satu cerita kelakar... Masa baru sampai tu, bebudak bertuah ni tidur lagi... Daddy terus kejut Qila, sekali kejut je Qila dah bangun... Aku try kejut Ariq tapi liat betul dia nak bangun... Tapi bila Daddy sebut je, siapa nak naik aeroplane angkat tangan, terus laju2 Ariq bangun diri tegak... Dan sebut "Etoplan... etoplan..." Capang pulak telinga dia kaann... Nak naik aeroplane punye psl... So masa jalan kaki nak masuk departure hall tu, masing2 yg still mamai asyikkk tersadung tp sket pun tak menangis.. Hehehe.. Berjalan pny pasal... Heheheh...


Bila dia dah segar skit mulalah nak turun dr stroller! No way lah aku nak biarkan dia lepas....


Qila setia menunggu Daddy.......


Masa ni kat boarding gate... Qila sangat excited bila nampak aeroplane dekat2... Terus speaking London mix Jawa sikit... Hehehehe....

Satu lagi cerita kelakar... Masa nak naik tangga ke aeroplane, Qila okay je.. Tapi si Ariq boleh lari patah balik... Dia takut dengar bunyi kipas engine tu... Dia lari nak patah balik uols! Ape daaaa... Bila aku dukung dia, dia boleh jerit ketakutan "Ayaah! Ayaaah!" means tak payah! Boleh? Bebudak staff sana dok bantai gelakkan Ariq! Penakut yarabbi.....


Sebab kami tukar flights, so terpaksa duduk kat seats tengah... Ni aje yg ada...


Dalam takut2 tu dia tertidur....... Hahahahahaa... Masa aku ajak duduk pun dia tanak... Dia nak lari keluar.. Adooyaaaiii.....


Memang pengsan betul sebab bangun awal kan.....


Touch down Pulau Langkawi dalam pukul 8.25 pagi....


Ni lah suami saye... Akekekee.... Mcm le takde orang kenal kaaannn....


Kami bwk stroller satu je so bebudak bertuah ni gilir2 naik.....


Kami sewa Nissan Sentra.. 4 hari just rm240.. Bi kata murah... Maybe sebab weekdays kot....

Kami jenjalan dulu gi makan, shopping sket then dah tghari baru check in kat Berjaya Langkawi Resort and Spa..... Best gila resort ni.... Feeling2 kampung tapi moden style... Tenang sangat....

Okaylah nak jalan2 ke pantai dan ushar pool... Ihikss...

Daaaaa....

- Posted using BlogPress from my iPad2

3 ulasan:

oneyani berkata...

Bape byk dah burn tiket kak?huhu xpe la demi anak-anak y nak sgt naik etoplen kan..harus rase berbaloi...comelmje ngan qila bercool fever..ariq lak terlopong mulut tido

Haish trafic jem la blog akak ni nanti..maklum la laki dah balik..ramai yang skodeng tu..agaknye dorang xpuas hati nak tgk ape laki akak beli utk akak..ahaha

HaninFarshid berkata...

bestnyaaaa qila+ariq gi Langkawi....lagi bestkan daddy ada? ;)

enjoy ur holiday ya!

yups...hotel berjaya memang best...hanin suka the traditional+modern feeling...budak2 mesti suka....marsha pun trylah the spa...hihi....

take care...and have fun manja2 ngan daddy....

AZLYA AZLIYATIE.......... berkata...

Bestnya..diaorg meti suka naik flight...