Isnin, Oktober 17, 2011

Berjaya Langkawi Beach and Spa Resort

Sampai je Berjaya Hotel, kami check in... Nak masuk ke chalet, kena naik shuttle... Suka betul anak2 aku dapat naik choo choo train... Masuk je bilik.........
Masing2 test katil dan tengok cartoon... Hehehehehe... Apa yang Qila faham pasal hotel adelah - Katil besar, order makanan, tengok cartoon dan mandi pool.. Ehehehehe...
Katilnye tinggi... Sukale bebudak ni berguling lompat2...
Bathroom pun bersih selesa....
Ni part paling best... Shower kat syiling suka lah bebudak tu mandi berjemaah... Feeling2 mandi hujan...
Balkoni....
Daddy dah siap2 bukak khemah.... Nak tunjuk kat anak2 khemah yang dia beli kat HK ni... Konon nak bawak gi beach nanti.... Ni pun tak sempat.. :(  Sedih sangat uols masa aku buat entry ni, bila melihat suasana bilik ni.. Teringat balik semua kisah duka tu......
Aku suka sangat artwork ni....
Daddy nap jap... Ariq macam biasa dgn ipad dia... Kakak tengok cartoon.... Sini ada wifi.. Laju gila.... Terbaik lah kan!
Petang sikti kami turun.. Nak ke beach, kena call shuttle datang ambil dan bawa kami ke lobby dulu... Lobby nye luaaaaaaassss..... Sana sini mat salleh... Kurang local maybe sebab weekdays.. Ariq tanak pegang, dia nak jalan sendiri.. Qila tu anak Daddy, mesti berkepit dgn Daddy je....
Pool sangat luas dan cantik... Tenang je kebetulan haritu Langkawi sangat sejuk dan redup.... Bessssssssst sangat!
Santai... Tapi bila datang dgn anak2, tak sempat ko nak santai pun... Melayan diorg lari sana sini je...
Luas kan... Pantai depan tu je... Private beach lah.... Memang best...
Tak ramai orang pun... Privasi kalau nak berbikini.. Ihiks.
Qila dah makin pucat... Aku mmg dah risau sebab dia makin tak tahan sejuk.. Hati ni tak sedap je.. Risau Tuahn je yang tahu masa tu.. Qila pakai swim suit tapi tetap nak pakai jacket sebab sejuk.... Ketara kan muka dia yg pucat tu... Mata dia dah start kuning petang ni gak...
Ariq mmg poser..... :P

Kami gi jenjalan beach tp bateri BB aku kong... Semua gambar kat beach dlm D90 Bi.... Belum sempat transfer...

Pas main air sikit, terus ajak Qila dan Ariq mandi pool tapi kejap je sebab Qila tak tahan sejuk......

Balik chalet, lepas mandi Qila terus tertidur.... Nampak sangat yang dia tak larat... Kami order room service je... Malam tu Qila tak demam pun... Cuma ada sekali dia muntah.. Shi shi dia masih keruh.....

Hati aku mmg ada rasa sesuatu.. Aku tahu Qila bukan demam biasa... Ada something yang buat dia jadi macam ni.. So esoknye aku nekad, nak bawa Qila ke klinik..... Kalau ke hospital pun tak kisahle janji ade rawatan untuk dia.....

So bersambung esok ye...

4 ulasan:

oneyani berkata...

Menggoda dan sexy sgt nampak qila pakai jaket jeans tu..geram la tubuh die ni..hihi cantek ah resort ni...mcm nexus karambunai..instinct mak mmg kuat kan

far_east berkata...

tak sabar nak tunggu sambungan esok..harap qila dah sihat sekarang nie..

HaninFarshid berkata...

kenapa qila,marsha? hanin doakan qila cepat sembuh....i miss her story...the cute+smart qila...

ariq pun makin hari makin ensem ;)

take care...hugs and kisses from me and kyra...

tiefazatie berkata...

cantikkan hotel nie sis..

instict seorang mak sllunya betol kan sis..