Selasa, Oktober 25, 2011

Antara sebab kenapa tinggal di Melaka adalah superb!

Kalau kau perlukan pantai... Melaka ada babe... Bukan satu, tapi melambak2.... Cakap je kau nak pantai yang mana satu... Ihiks..

As for me... Aku pun tinggal sepelaung dari pantai.. Tu sebab kulit aku TAN.. Akekekek... Dan anak2 pun suka sangat dengan pantai.... So weekend lepas, lepas pekena roti canai di pagi ahad, kami decided untuk main pasir!!!!

So aku suggest weols lepak kat Malacca Club area.. 5 minit drive dari rumah.. Tak perlu mandi dan bersolek pun... Huhuhu...
Oleh kerana masa kat Langkawi tak sempat main pasir, kat sini pun jadilah nak.... Pantai Langkawi pun bukan bersih sangat.. Lebih kurang kat sini jers.. Tambah lagi sini lebih sejuk.. Langkawi panas berdengkang.. Huhuhuhu...
Gigih anak2 aku main pasir.... Masing2 kenyang baru pas makan roti canai... :)
Jangan sape maki hamun aku sebab tak bertudung... Aku mmg plan nak terjun laut pasni... :p Nak berdakwah dengan berhemah boleh je, tapi kalau nak maki hamun, kau salah blog ye...
Ariq memula takut dan geli... Lama2 okay... Hek eleh ko hover kan...
Qila macam biasa... Macam parents dia.. Pecinta laut.. :)
Okay ni pakai D90... Agak kuning sebab aku dah hilang skills mengambil gambar... Susah nak setting di kala redup ni... Belasah jelah uols... Janji hadooo..
Lucky ada khemah comel ni... Boleh buat baring2 tapi aku tak baring pun... Lebih excited hirup udara pagi.. Huhuhu.. Masa ni jam 9.30 kot.. belum ade orang.. Privacy sangat tempat ni... Tak ramai orang Melaka tahu kot..
Memang best... Habis bekalan air dan roti yang dibawa... Tapi nasi goreng tak sempat disentuh.. Diorg sibuk main pasir
Sini bersih... Pasir dia bersih.... Tak macam Klebang dan Pantai Puteri..
Okay... Sesi mendera Ariq yang geli dan takut gila pada air pantai... Hover... Terjerit2 dia bila aku tarik nak masuk dalam air...
Tengok muka sedih dia tu... Mencebik macamle sakit sangat kaaannn.. Manja!
Kakak jugak sporting ...
Lepas kena dera, dia duduk celah khemah takut kena seret masuk air... Hahahahahaha...
Kami yang BELUM mandi... Huhuhuhu...
Suka sangat gambar ni.... Qila sangat happy lari sana sini..... Ambil air... Siram pasir.. Hehehe..
Alhamdulillah dia makin ceria walaupun over manja dan ngada sikit..
Kadang2 Qila terjerit2 bila adik kacau barang dia... Kadang2 diaorg boleh main dengan tenang...

Kami kat sini sampai pukul 11 pagi... Aku dan Qila balik basah kuyup... Hehehehe... Tak bawak baju... Nasiblah kereta Bi habis basah.... Ngeeee...
Saje nak show off hasil lense panjang Daddy.. Kapal ni jauhhhhhhh.. Menggigil2 Mummy nak shoot gambar ni...

Okay petang ni nak gi PD.. Nak gi rumah kakak Bi....

Happy Deepavali uols.... :)

13 ulasan:

Iffah Afeefah berkata...

Bole je nk mndi tk btdg tp org y bce blog ni bkn sume muhrim

tp tkpe. Hak mmsing kn

Lelord berkata...

malacca club area celah mana beb? aku bukan org melaka...masuk kat celah2 dpn giant tu ek ekekkekee

myaishahhafiz berkata...

gembira tgk qila dah semakin sihat...

Marsha~ berkata...

Lela.. Haaaa.... Tu le rahsia... Akekekek... Kat pantai kundur, kat kampung hailam tak silap aku nama dia.. Kau tahu makam hang tuah tak? Area2 situ lah...

Lelord berkata...

ooo tau2 tempat tu pasal masa peknen kan najlaa aku heboh g melawat makam hangtuah

OneSimpleMother berkata...

yess.. dok melaka memang best. dulu saya pernah stay melaka 3 tahun. kat itm london. eh.. lendu... :)

Elyn Sani berkata...

anak teruna aku rupenye penggeli pasir pantai wei. matik la aku lepas ni nk pi bawak die ke pantai. KL ni ado pantai dalam je!!

norhidana berkata...

bestnyer akak duk dkt2 ngn pantai... suke tgk qila yg dh sihat sepenuhnyer... gmbira btl dia...

kelakar je anak teruna akak tu,pengeli ngn pasir rupenyr hehehe

Aida berkata...

babe! aku tak pernah jumpa tempat ni .. mcm privacy kan .. aku selalu merempat kat pantai kundor je .. tumpang tempat org .. hahaha

~~Sue eLLa~~ berkata...

tgk tangkap gmbr ngn qila n ariq..sue tgk dah macam adik beradik pun ada kak...hahaa......slim melim gitu...

tiefazatie berkata...

kat pantai mana nie sis?
kat masjid tanah ke?yg dekat2 m3x tue..

mummy_adam berkata...

best nyer, adam ayik mintak nak main pasir.. nak kena p melaka or pd lah nie..

ibu chiqamie berkata...

adihau...santeknyer khemah tu ;-D