Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2011

Kisah Qila, spender dan designer's shoes Mummy...

Imej
Tadi petang punye kisah.... Lepas amik Qila dari school, kitaorg jenjalan gi Jusco... Ade oraaangggggg tu nak cari leather casing untuk handphone baru dia.... :p Nyampaaah I...

Masa kat Jusco Qila dan Ariq macam biasa lari sana lari sini... Adoooiii penat Mummy kejar.... Tapi kan, Mummy tengok Qila asyikkkkkk pegang spender dia... Bila tanye, Qila nak shi shi ke? Dia kata tak....

Last2 masa dah nak gerak untuk ke play area, Qila angkat baju sekolah dia then jerit "Daddddyyyy.... Spender kite dah jatuh....."

Muahahahahaha... Tergelak besar aku... Tapi Daddy marah woooo Mummy gelakkan anak dia... Dah tu, pagi tadi siapa yang pakaikan Qila spender tu???? Dah tau longgar kaaannn.... Mummy pulak kena bebel.... Terus Daddy ajak Qila beli spender baru... Yelah kang tak pasal2 spender Qila jatuh pulak masa tengah main kat play zone... :p

Malas nak gi jauh2 dari play zone tu so gi beli kat SoxWorld jers...


Nasib baik ade spender Mickey... Qila ni nak pakai spender Mickey je... Yang lain…

Antara sebab kenapa tinggal di Melaka adalah superb!

Imej
Kalau kau perlukan pantai... Melaka ada babe... Bukan satu, tapi melambak2.... Cakap je kau nak pantai yang mana satu... Ihiks..
As for me... Aku pun tinggal sepelaung dari pantai.. Tu sebab kulit aku TAN.. Akekekek... Dan anak2 pun suka sangat dengan pantai.... So weekend lepas, lepas pekena roti canai di pagi ahad, kami decided untuk main pasir!!!!
So aku suggest weols lepak kat Malacca Club area.. 5 minit drive dari rumah.. Tak perlu mandi dan bersolek pun... Huhuhu... Oleh kerana masa kat Langkawi tak sempat main pasir, kat sini pun jadilah nak.... Pantai Langkawi pun bukan bersih sangat.. Lebih kurang kat sini jers.. Tambah lagi sini lebih sejuk.. Langkawi panas berdengkang.. Huhuhuhu...
Gigih anak2 aku main pasir.... Masing2 kenyang baru pas makan roti canai... :)
Jangan sape maki hamun aku sebab tak bertudung... Aku mmg plan nak terjun laut pasni... :p Nak berdakwah dengan berhemah boleh je, tapi kalau nak maki hamun, kau salah blog ye...
Ariq memula takut dan geli... Lama2 okay... H…

Concert pertama Qila...

Imej
Adoooiiii... One word nyah, one word!!! Penat yarabbi...... Aku rasa aku punye penat kalah penat cikgu2 Qila kowt.. Hahah.. Hover...
Pagi2 dah bangun sebenarnye... Tapi tu lain kali update...
Actually lepas masak dan makan tghari semua, puasssssssssss aku try nak tidurkan Qila dan Ariq... Tapi Ariq berjaya jugak akhirnya ditidurkan oleh bibik kat bilik belakang.. Tapi si Qila ni mak aihhhh liat betul! Mata dia ngantuk tapi dia tanak tidur!
Tetiba nak dekat jam 3ptg, baru aku terfikir..
"Eh Bi, concert dia start pukul 4 tau... Nak gi MITC dahle jauh. Ayuh bersiap sekarang!!!"
So cargas salinkan baju anak2 dengan pantas.. Jam 3.30pm mcm tu baru kuar rumah... Qila dahle pakai baju salah... So aku plan make up kan dia kat MITC je.. Tak sempat nak make up masa kat rumah.. Tu pun nasib baik bibik ingatkan aku suruh make up Qila sebab aku tak terfikir pun....
Bermula lah episod drama swasta si Qila bila dia nangis2 tanak pakai baju kuning ni... Dia kata,
"Kite tanak pergi MITC, kit…

Mungkin ini hijau yang terakhir......

Imej
Lalalalalalalalalalala.......... Petang tadi tetiba dapat parcel.....


Diterbangkan khassss dari http://coachlover1980.blogspot.com

Siapa lagi kalau bukan blog Wynn yang menjual authentic designers handbags... :)

Berdebar-debar nak bukak uolssss.... Hehehehehehe......


Marc by Marc Jacobs...... First time beli brand ni..... Tukar selera....

Nak tengok isi dalam?.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Macam biasa le, kasi scroll lebih sket...

Heuheuheuheuheuheuheuheu...
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Taraaaaaaa...............

Marc by Marc Jacobs Dr. Q Hillier Hobo - Olive Green in Color... :)


Tak sabar nak pakai esok..... Nguehehehehehehe............

Ohye, siapa nak jamu mata dan $$$$ jangan malu2 singgah blog Wynn ye.... Dijamin puas hati dan original... Mak tak pakai barang tiruan uols..... :)

Thanx Wynn sebab bersusah payah dapatkan bag ni untuk mak..... Muach muach!


- Posted using BlogPress…

Oh My Gucci...

Imej
Dah kena tinggal lama2 mesti le kena dapat hadiah kan?? Heuheuheu....
Meh nak tunjuk... Kak Ida, jangan jeles ek... Gi mintak laki kau beli cepat.. Go! . . . . . . . . . . . . . . . Huhuhuhuhuhu.... Dah lama dah tunjuk kat FB... Tapi belum tunjuk isinye.......  . . . Biasa-biasa jers uols....  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Simple and low key... Okaylah kan......
Terima kasih Sayang.....
Bila ditanye nape beli color coklat??
Dia kata, nak bagi sama dengan wallet dia....
Issshhh.. Ngada.........
Pastu sibuk suruh amik gambar dia punye pulak......  Hover shadow betul........ :p

Gambar kotak je.. Isi dalam takyah....

Daannn.. Untuk anak2 adelah :-  Ni untuk Ariq......
Qila dapat Nintendos Wii....

Punyelah nak pecah rumah main games... Takde lah keje lain kan....

Makin susah Mummy nak tengok drama swasta! :p

Ni lagi ngada.... Nak main dua2 sekali serentak...
Hover........
Buat muka pulak bile kite marah.... :P
Okaylaaahhh..
Happy weekend uols.....