Khamis, September 29, 2011

Pagi2 dah kena buli...

Kesiaaaannn anak bujang Mummy nan saorang ni....... Pagi2 dah kena buli dengan kakak dia.....


Lepas je Mummy habis mandi, Mummy tengok Qila tengah buli adik... Dia gi kacau adik tido.... Setiap pagi mmg mcm ni so adik dah tak heran sgt kena ganggu tidur... Dia akan bangun dengan happy....

Lepas cabut ninit adik, Qila tonyoh2 kaki kat muka Ariq....

"Dik! Bukak socks kakak dik!"

Si adik pun berusaha lah membuka socks kakaknye itu dengan taat sekali tapi..... Tak berjaya...

"Hiyaaahh! Hiyaaah! Hik! Hik!" Macam2 bunyi keluar dari mulut dia... Hehehehe....



Kakak terbaring menunggu dengan setia tapi dah macam dugung dah... Hehehehehe.... Susah sangat ke sayang nak bukak socks kakak tu????


Last2 dia pun baran lalu menjerit nyaring......

Wakakakakakakakakakaa.... Mummy pulak dok lorat amik gambar bukan nak hulur pertolongan cemas...

Dah tu sibuk gelak..... Mana lah si Ariq tak baran.... Hehehehe...


Last2 kakak pun join jerit jugak..... Tensyen sebab si adik tak siap2 nak membuka socksnya..... Ambooooiiiiii.. Divanya kamu wahai anak... :p

Ariq terus tenganga kehairanan... Aik? Sape yang buli sape ni? Nape kakak pulak yang menjerit???! Kihkihkihkih......

Dua orang anak, tapi riuh macam ade 10 orang dalam rumah ni........ Dari start celik mata, sampaile jam 9 malam bila tiba waktu tidur.. Memang terlalu riuh...

Inilah punca aku selalu terlambat nak ke office.... Melayan karenah diorg setiap pagi... Ade je benda yang diorg buat buat aku rasa, malasnyeeeee nak gi office.....

Paling best bila diorg dah nampak aku dah siap nak gi kerja, Ariq akan terus jerit tapi dengan nada yg sgt manja "Laaaammmm" (salam) then "Yommmmm.." (cium)

Dia akan salam, dan cium pipi aku dengan penuh kasih sayang....

Dan lepas tu si kakak menyusul........

Pastu diorg pun sibuk bersiap untuk mandi sebab Qila masuk school pukul 9am.. Kena siap awal sebab masing2 mandi dan bersia bukan main lama....

Hehehehehe... Comel sangat..... Kalau nasib tak baik, bibik dan mama akan bergelut nak mandikan diorg sebab masing2 liat nak mandi kalau dah tekun tengok cartoon kat TV... Hehehe...

Almost every morning jugak, ayah akan singgah sebelum pergi ke tempat kerja untuk bawak diorg round naik motor... Sayang betul ayah kat diorg ni padehal sejak Busu Boy transfer Melaka ni, boleh je Busu Boy yang bawak round naik motor tetiap pagi dan petang... Tapi ayah tetap tak jemu2 datang setiap hari... Pagi dan juga petang...... :) bawak diorg round naik motor keliling taman, kadang2 sampai ke pantai..... Bangga lah diorg..... Hurmmm....

Hisssshhh...

Tak sabarnyeeeee nak peluk Daddy............... :( Rinduuuuu sangat nih!

- Posted using BlogPress from my iPad2

3 ulasan:

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

comei nya!gamaknya macamana lah ayern ada adik nanti?ayern dah la panas baran juga.tak dpat buat sesuatu dia jerit.hahaha

Aida berkata...

kesian ariq yg tangan tembam tu nak bukak sock kakak kan .. geram plak tengok gelagat dorang ni kan .. hehe

oneyani berkata...

Bertuah kan akak dan anak2 even ddy jauh..tp ade ayah..family y byk membantu..

Comel giler qila buli ariq..tp y lagi comel sbb ariq bole je melayan kakaknye..itu y akak selalu ckp best sbb anak rapat2 eh