Sabtu, September 17, 2011

Mummy sayaaaaannnnggg sangat kat Qila

Mummy sayaaaannnnngggggg sangat kat Qila...

Mummy tahu, Qila rasa pelik sangat sebab Daddy janji masa kat Singapore tuhari, it won't be long.... Daddy suuruh Qila kira sampai 10 hari, nanti Daddy balik... Sepatutnya 2nd week raya Daddy dah boleh sign off... Tapi sampai sekarang Daddy masih di sana..... Daddy masih belum sure tarikh sebenar dia boleh pulang untul bersama-sama kita...

Sedangkan sudah hampir TUJUH BULAN Daddy pergi kan sayang kan.....

Nak buat macam mana sayang.... Office masih BELUM dapat cari pengganti Daddy... Semuanya masih belum puas bercuti dan berhari raya bersama keluarga... Mereka semua selfish.... Mereka semua pentingkan diri sendiri.... Mereka tidak pernah fikirkan perasaan dan hati orang lain.. Mereka tak berhati perut..

A'qila jangan sesekali jadi macam mereka tau sayang...... Jangan sesekali tidak bersyukur dengan apa yang A'qila ada..

Tadi petang Mummy marahkan Daddy.. Mummy tahu itu bukan kehendak Daddy.. Bukan salah Daddy... Tapi Mummy tetap marahkan Daddy sebab Daddy lambat bagitau.. Daddy kata dia dah hantar email tapi Mummy tak terima...

Lantak!!! Mummy tetap marahkan Daddy sebab dia lambat bagitau..

Mummy tahu Mummy tak patut marah Daddy.. Habistu Mummy nak marah siapa?? Takkan nak marah pada Tuhan sebab tidak kabulkan doa Mummy??? Takkan nak marah pada office sebab gagal cari pengganti Daddy?? Takkan nak marah Capt Rajah sebab tak push office utk cari pengganti Daddy?? Daddy hanya makan gaji je... Daddy bukan siapa2 di office tu....

Tapi Mummy terpaksa juga lepas geram kat Daddy... Kesian Daddy kena marah... Mummy tanak cakap dengan Daddy lagi....

Lantak!!!! Siapa suruh dia lambat bagitau...

Tapi Mummy tau... Dia lambat bagitau sbb dia takut kita kecewa.. Dia takut Qila sedih.. Takut Mummy terluka..

Tapi dia buat mcm ni lagi sakit hati Mummy........

Sakit lagi hati Mummy menatap mata Qila yang makin cengkung tu.. Memendam rasa rindukan Daddy.... Obviously.. Badan debab.. Tapi mata sgt redup dan cengkung... Hancur hati Mummy tengok Qila mcm ni.........

Lagi sakit hati bila semua bertanya...

"Bila Zaki nak balik??? Bila Angah balik????? Bila Bob nak balik????? Bila suami kau balik????!!!!!"

Tolonglaaaaahhhhhh.. Jangan tanya lagi soalan tu... Aku sangat derita mendengarnya korang faham tak???!

Maafkan Mummy sayang........ Mummy tak mampu nak buat apa2...

Mummy hanya mampu, memeluk dan menenangkanmu nak.. Membeli segala apa permintaanmu.... Tapi Mummy tahu... Wang tidak akan dapat membeli rasa itu.... Rasa indah dapat memeluk dan mencium Daddy kamu... Daddy yang sangat2 kamu rindui...

Apa daya Mummy sayang.........

Sabar hanya di mulut... Tapi di hati????

Mummy sayang A'qila sepenuh hati... Sayang yang terlalu dalam... Janganlah memberontak sebegitu lagi sayang..... Daddy tidak akan dapat pulang walau sekuat manapun A'qila memberontak... Ia hanya menambah luka sayang...

Bertenanglah.... Tidur lena wahai anakku... Mimpikan segala yang indah, kerana pabila kamu terjaga pada esok pagi, sekurang-kurangnya rasa indah dan bahagia itu singgah di hati walaupun secebis..

A'qila anak yang baik... A'qila dengar cakap Mummy???

Ariq.. Jangan berkecil hati dengan kakak ye sayang...... Dia masih kecil.. Fahamilah dia sayang..... Hatinya sedang remuk memendam rasa rindu.. Dia selalu melepaskan geramnya kepada Ariq.. Perempuan sifatnya memang begini sayang.. Kelakuan keras kami hanya sekadar luahan rasa.. Sedangkan jauh di sudut hati kami, kami tidak memaksudkannya... Kakak sedang sedih sayang... D an sedang menuntut janji, janji yang Daddy taburi pada 1 Syawal yang lalu..... Janji untuk pulang menyambut Syawal bersama kita bertiga........

Janji yang entah bila akan tertunai..... Janji yang sangat indah tapi sangat sakit untuk dikenang.........

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

13 ulasan:

ifa berkata...

salam...kak marsha...kesian ngn qila..ifa pun penah rs..suami kena stay ats kpls hm[pir 9 bulan lamnanya..ank ifa patah kaki pun opis x bg blik...mmg nk marah..tp siapalah kita..jika mrk sengaja untuk berbuat begini pd akak sekeluarga...pasti akn ada balasan nnti....

.ArianiAizat. berkata...

Huhuhu sedihnya baca...hope qila terus btahan..ariq pun..mummy lg kena kuat..mesti akak pon dah bosan dgn pkataan sabar.. Tp nak buat mcm mn, ttp kena sabar..Huhu

liza berkata...

ramai tak nak naik A and B class sebab mostly akan stay 6 bulan ke atas..btw,fitri dah ready nak naik cuma MISC yg tak bg dia naik lagi...huhuhu

Ena Mazly berkata...

sayunya hati, bergenang airmata mengenangkan si kecil yang tak tau apa apa tu....

Ummi berkata...

husben sy pon dah 2-3 kali kol opis..pelik lagi aneh..yang nak naik tak dapat..nak turun tak boleh?apekah??

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

sabar erkkkkkkkkkkkkkkkkk

Amy Z! berkata...

:( kalau saya tulis, sabarlah Marsya. Tapi, dah 7 bulan lebih awak dan anak-anak bersabar menunggu daddy nya balik.

Apapun, saya pasti awak dpt hadapi semua ini dengan tabah kerana anak-anak.

Respect. Jika saya ditempat awak, saya tak pasti, saya dpt bersabar spt awak..

such a supermom you are..

Tanpa Nama berkata...

sabar yer kak marsya.. berat mata memandang berat lg bahu memikul... semoga akak tabah dgn dugaan ni.. insyaallah pas ni daddy qila n ariq mesti dpt cuti lama2... sedih nya bc n3 akak ari ni...
-dalina-

m@y berkata...

Nak ckp sabar,dh abis sabar dh rasanya..tingkatkan lagi kesabaran ye kak marsha. InsyaAllah, nanti daddy balik ye Qila..jgn sentap2.Mummy pun sedey jugak.Kuat2 lagi ye kak..

hani berkata...

ada hikmah di sebalik kejadian. think +ve walau hati mmg panas. saya salute marsha. saya yg kadang hubby janji blk kerja kol 6 tpi sampai rumah kol 8 pun boleh amukan.... ini kan marsha yg dah berbulan tunggu. lupakan kejap.... fikir benda lain InsyaAllah....

Tanpa Nama berkata...

Apa kata ko call je opis laki ko tu sampai diaorg jemu dgr suara ko. Ko kata ko ada wife kawan yg sama pangkat dgn laki ko, ko petik je le nama laki liza ke.. Diaorg semua ada kat darat.. Tapi nape laki ko masih tak balik2. Ko percayalah kadang2 opis ni tak tahu buat kerja.. Atau pun diaorg malas nak buat check..

Mashanum

Tanpa Nama berkata...

Pelik opis ni, tang merit bonus laki ko diaorg sekat tak nak bagi, tapi nape laki ko boleh belayar kapal kalau tak lepas exem tu... Nampak nau yg opis ni berat sebelah cuma berkepentingan pada pihak mereka je.. Patutnya belayar boleh bonus pun boleh leee...

Mashanum

w|cKa` berkata...

opis malas nak buat keja.. rapa ramai org tgh standby.. dah antar nor tp xkena panggil naik kapal.. dah call byk kali tp asek ckp xde org nak sign off..