Ahad, September 11, 2011

Masih beraya sakan ke uols?

Huhuhu... Minggu ni mesti banyak openhouses kan? As untuk part aku... Openhouse, wedding dan planning lain mmg banyak... Larat tak larat jr nak attend semua.. Cuaca pun mmg elok sehari dua ni sebab hujan.. So takde lah panas berdengkang kan... Memang syioklah jalan2 cuma satu je, masa keadaan jalan2 lembab ni, jangan pulak kau pakaikan anak2 kau seluar panjang color pink atau kasut putih kaannn... Menangis uols.... Habis kotor.. Akekeke.. Mcm ape terjadi kat Qila semalam.. Akekekeke... Sudahnye aku lipat seluar dia sampai le lutut.. Akekekeke..... Sengal betul...

Aku masih belum buat openhouse.. Ingat nak buat bila Bi sampai dari Korea maybe nextweek kot... InsyaAllah.. Kalau ada rezeki lebih... Lagipun aku tak pernah buat openhouse... Ade ke orang na datang ek... Opismates jauh... Kenkwn baik pun jauh... Harap jiran2 tetangga dan sedara mara yang ciput tu jelah. Huhuhu...

Masak pun tak seberapa... Harap pertolongan Mama je lah..... Huhuh..

Ohye, nextweek dah boleh kira kutipan duit raya anak2... Nak masukkan dalam akaun masing2... Aku memang tak buat mcm sesetengah parents, belikan something untuk anak2 dan separuh buat simpan... Rasa sayang lak nak guna.... Lainlah kalau dapat beribu.. Ihiks.... Alhamdulillah rezeki diorg murah mcm tahun2 sebelum ni.... Tapi qila dapat tak sama dgn Ariq.. Sebab ade kala bila dah ramai2 tu, salah seorang mesti ade terlepas pandang nak bagi.. Pastu Qila ade sekali sekala ikut nenek gi raya... Dan Ariq pun, masa kakak dia school, dia kadang2 secara tak sengaja dapat duit raya masa tu... Hehehe... Pening gak nak asingkan siapa punye... Susah2 aku
Letak dalam kotak kasut masing2 je.. Hehehe... Esok dah boleh kira....

Oklah... Ariq berebut Ipad ni dgn aku... Geram betul... Asyikkkkk nak main game puzzles dia tu.. Tapi cute sebab dia dah reti susun alphabets ikut words... Comel je jari dia menyusun alphabets tu... Heheheh...

Ok uols... Happy Sunday......


- Posted using BlogPress from my iPad2

4 ulasan:

Ainul Hayat berkata...

Waa....baguslah akak. Mmg duit raye diorang dari dulu tak pernah guna utk beli pape eh?

Marsha~ berkata...

Ceh dari dulu macamle lama nau dik... Qila baru raya ke 4.. Ariq baru 2nd raya.. Baru je lagi.... Ha ah.. Sume masuk dlm ASW..

Aida berkata...

marsha, samalah lah mcm adin dgn dina .. dari mula lahir sampai lah ni semer duit dorang segedebuk masuk kat ASD .. kadang tengok akaun dorang, lagi banyak dari duit kat akaun aku .. wakakakaaa

Marsha~ berkata...

btol tu, kalau dah ade akaun, mmg sayang nak guna... dulu masa qila belum bukak akaun, byk duit dia entah mana2 pergi... bila dah bukak akaun, baru terasa selamat duit tu kat sana..