Selasa, September 06, 2011

Main bunga api di raya kedua adelah so-so..

Kisah aku anak beranak ke Singapore bertemu Daddy mereka takyah le nak cerita ek.... Kami tak ambil gambar satu hape pun... Satu, aku terlupa bawak camera.. Dua, Bi pun lupa nak bawak keluar D90 dia... So biarlah di simpan di dalam hati... Hehehehehe......

Yang pasti Qila sangat happy dapat jumpa Daddy dia walaupun sekejap... Tak kan aku lupa sampai bila2...  Senyuman teramat manis Qila bila Daddy dukung dia, dia lentok kat bahu Daddy.... Dia pimpin tangan Daddy dia... Dia nganga mulut luas2 bila Daddy suap makan... Dia tertawa manja sambil pegang pipi Daddy dia.... Dia tidur bawah ketiak Daddy dia..... Ahhhh! Sedih ar... Tanak ingat semua tu.... Sedih sangat bila Qila merengek masa nak berpisah dengan Daddy.... :(

Ariq gak cool... Masa jumpa Daddy, selamba je dia sebut "Adi...!" Pastu terus terlelap.. Hehehehe...

Takpelah.. Nextweek kot Daddy balik... Takpe... Kejap je lagi.... Sabar ye sayang..........

So subuh2 raya kedua tu lepas hantar Daddy ke port, kami bergegas pulang ke Muar.... Sambung raya.... Petang tu jugak aku terus demam teruk..... Tapi lepas makan panadol, ok sikit lah... Larat le jugak nak bangun tengok anak-anak main bunga api.... Chicken pox Ariq makin lebat keluar tapi jenis yang tak berair... Cuma merah2 je.. Macam campak....
Sayu sangat bila tengok Qila...... Tak puas dia jumpe Daddy.... Takpe ye sayang... Sabar ye nak.... Ayah ade, Busu Boy ade... Boleh teman Qila main bunga api........
Qila dah berani main sendiri.... Ariq memula takut tapi akhirnya dia berani gak.....
Tapi kena pegangle tangan dia... Dia pusing bunga api tu bukan main laju.... Takut terkena baju je... Dua2 anak aku siap nyanyi "Selamat.... Hari raye..." Hehehehehehe....
Dua2 seluar kena lipat kasi tinggi.... Nanti malam menggigau susah! Comel je Qila cangkung macam tu... Hehehehehe...
Tahun ni mercun tak meriah mcm tahun lepas... Tunggu Bi balik, nanti boleh main mercun yang dia borong kat China awal tahun aritu.....
Sian anak Mummy ni.... Masa ni dia ok lagi... Esoknye raya ketiga, dia terus flat sebab demam due chicken pox dia tu... Sepanjang hari bogel tanak pakai baju waima pampers sekalipun... Ketat dia kata... Boleh?
Ni pehal merenjis ntah....
 Dengan kak Shameera....
Kesan chicken pox Qila masih nampak lagi tu.. Takpe... Tak lama lagi hilanglah tu....
Ariq punye muka keluar agak banyak.. Dia ni kuat menggaru so banyak yang melecet... Tensyen mak....
11 hari aku cuti dan jaga anak2 aku sepanjang raya ni 24hrs... Tetiba harini kena start kerja rasa alahaaaiiii... Rindunyaaaaaaaaaa kat diorg.....
Mood nak kerja masih takde.... Tekak dan perut masih belum pulih 100%.. Kadang2 rasa mcm mabuk pregnant pulak padehal nan hadoooo... Angin banyak dalam perut tapi susah sangat nak burp... Tensyen sangat ni.......

Lama betul aku tak sakit melarat berhari2 macam ni.... :(

3 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

baca blog awak ni marsha. ada turun naik perasaan saya. bila part awk melawak boleh terkekeh ketawa sorang2. bila part sedih, bergenang airmata.

moga ariq dan aqilah tak lupa awak juga ;) terus kuat dan tabah bila berjauhan dgn suami.

Aida berkata...

apa pun kenangan anak dan si bapa akan tetap terpahat di sanubari .. mata je nampak mcm tak pape, tp dlm hati .. aduhaiiiii .. tak terkata !!
apa pun, encik b awak dah nak balik .. yeayyyy

Shiela Latif berkata...

hanya yang berada di situasi begini jer yang faham rasa yang disimpan kat dalam hati marsya sekeluarga. shiela kat sini mendaoakan semoga keluarga marsya cepat2 bersatu selamanya. (ayat puistis siket sebab nak follow story)

mmg bikin sedih di hari raya.
selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin andai ada tersalah kata ya :)