Khamis, September 15, 2011

Gi beraya ke gi funfair ni nak oiiiiii????

Raya ke berapa dah tak hingat dah....... Yang pasti still dalam bulan Syawal.. Kuikuikui...
Qila sangat cerewet lately.... Sangat2 cerewet soal berpakaian.. Aku seriously tak tahu dia ikut siapa... Taule dua2 atuk ex-comando kan.. Tapi janganle cerewet sangat nak oiii... Kalau uols nak tahu, ni kan dia tengah lap tapak kasut dia dgn tisu! Ntah basah ntah kotor aku pun tak sure padehal kereta park dalam porch rumah jers... Dia baru je pakai, then masuk dalam kereta terus capai tisu then ngomel2 duk mengelap tapak kasut dia.... Kalau lap kasut tu aku takle kisah sangat... Ni tak, tapak kasut okaaaaaaaayyy!!! Haiiyoooo.... Fitaaammmmmm mak dia mcm ni kalau Qila ni diva sangat..... :P
Kakak diva, adik pulak drama king...... Memaaaangggg sesuai......... :P
Sampai je openhouse marilah makan dulu...... Qila makan nasi tomato bertambah uols... lepas dah habis sepinggan, dah siap2 basuh tangan pastu dia siap tanye lagi "Mana nasi tadi????"
Hok alorrrrrrrrrr... Terpaksa Mummy amik lagi sepinggan....... Selain roti canai, dia suka nasi2 macam beriani ke, nasi minyak ke, nasi tomato ke... Makan kosong je pun..... Bekalan air sirap tawar mesti ade uols....
Si adik sibukkk jugak nak makan sendiri... Tangan kanan menyuap ke mulut, tangan kiri jadi 'garfu'.. Ihiksss...
 Habis gak setengah pinggan...
 Pinggan kedua Qila....
Sate ini sangat sedap!
 Lepas makan nasi, makan keropok lekor pulak.....
Kemain tembam anak aku ni.... Jangan2 dah 20kg... Harap2 tidakle... Tanakle dia berat sangat nanti dia penat nak jalan...

Ariq sibuk nak main2 keropok lekor... Masa bibik letak jauh2 dia boleh jerit "Naaaaaaaakkkk!!! Lapaaaaaaaaaa...." Boleh??? Drama king sangat kan????
Kenyang makan, dia merayau......

On the way gi ke kereta, ade orang jual2 balloons... Qila dah ternampak siap tarik2 baju aku... Selagi tak beli, dia tak bergerak2 okay... Terpaksa gak beli sorang satu.... RM6 satu ni... Choyyy mahal!
Posing dulu sebelum balik....
Ariq pilih color red... Suka diorg dapat angry bird ni.... Walaupun tak reti main game ni, diorg tetap mencuba setiap hari.. Hehehehe..
Bayangkan besarnye Qila, Ariq betul2 tenggelam kat belakang dia.... Cuba cari mana Ariq?? Akekekekekeke....
 
Ayuh kite pulanggggggg......

7 ulasan:

w|cKa` berkata...

bagossnye majikan ni.. bibik dapat pakai baju kurung matching dgn tudung.. kalo majikan lain, jgn harap la bibik nak melaram sama..

Marsha~ berkata...

hehehe.. belum tgk dia pakai kebaya blink2 kain belah lagi... terkial2 nak mengejar Ariq.. hahahaha.. nasib ko le kan.. hehehe

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

tembam qila..auuwwwwwwww

Nur Syahida berkata...

temban nya qila...ciut miut dye =)

~~Sue eLLa~~ berkata...

aduiyh kak marsha..tergelak sue baca...aiyoooo..orang lap atas kasut Qila syg..tapi Qila nk lap tapak kasut..jenuh tuu syggg..hahaha...patot laa mommy qila selim melim....aktif2 haaa ariq n qila...hehehe

gee ryder berkata...

samala ngan aqeel suka makan nasi2 beperisa ni. pun makan kosong gak hehe...

cantikla baju qila. cekci ;)

oneyani berkata...

Alahai badan qila..geram je..nampak taf dan pejal..pakai lak ngan baju tu..sangat shomel okay...serius tak perasan ariq kat belakang qila tu