Isnin, September 12, 2011

Dari lensa Mummy yang berhabuk itteww.....

Nikon D70s + AF Nikkor 50mm F/1.8D

Lama tak guna dua senjata ringan ni.... Sejak D90 terbang ke China bersama tuan dia, aku terpaksa korek balik D70s aku ni uols..... Teringat zaman bujang dulu amik gambar guna Nikon ni.... Legend niiiii... Huhuhuhu....

Walaupun Bi komplen fungus... Ada aku kesah????? :P
Janji lebih bagus dari camera BB aku ni... Ahaksss..... Masa ni raya kelima kot..... Layan openhouse ke rumah kawan2 Mama...
 Menu pertama Qila adelah sate..... Ariq pun makan sate
Masa ni muka dia dah makin teruk sebab dia dah start garu bekas2 chicken pox yang dah start mengering.....
Ariq memang tak berpantang macam Qila... Takpe, boy ok je kalau muka parut2 ni kan... Macho sikit walaupun dah tak handsome dah.... :(
Kat muka dia actually banyak tapi jenis yang tak berair... Tapi dia gi garu... Geraaaaaaaaaam sebab susah nak kawal tangan dia... Takpe... Erase scars cream kan ade...
 Banyak gak dia makan sate.......

 Qila punye dagu masik ade bekas chicken pox yang besar... Daddy balik nanti tunjuk Daddy ye sayangggg....
 Alolololoooo.....
 Saje je kali ni aku letak gambar diorg banyak2 sikit... Kenangan bila aku tua nanti....
Kids dapat bendera ni.... Suka lah diorg main 'satu malaysia'.. Heheheheh..

Baruleeeeeeeeee ade gambar aku ni haaaaaaaaa....
Akhirnya Qila dapat roti canai... Dia punye excited dapat makan roti canai sampai menangis terharu... Boleh??? Bulan puasa sebulan dia tak dapat makan... Dia mmg hantu roti canai... Sekali jumpa, sampai menangis sebab nak makan.. Menangis buat meraung tapi macam mana nak cakap ek.. Menangis terharu gitu....
Singgah rumah sedara belah Arwah Abah, Ariq dah zzzzz.... Memang selalu bukak baju dia sbb dia tak tahan panas... Banyak kan bekas chicken pox... Aku sapu calamine cream instead of lotion yang cair tu.... Tu sebab tak nampak tompok2 putih... Lebih berkesan utk elak gatal kot...
 Qila sambung makan kuih belanda....
Tak lama lepas tu Ariq terjaga... Nampak Mummy pegang camera terus tunjuk peace... Hehehehehe....

3 ulasan:

Aida berkata...

banyak jugak ariq kena kat muka kan .. tp takpe marsha .. sbb bila dorang dah besar, kesan cacar tu dah haus .. hehehe

Marsha~ berkata...

lama tu nak tunggu besar... huhuhuhuh

Ainul Hayat berkata...

Bak kata kak marsha erase scar cream kan ada. hehehe