Selasa, Ogos 23, 2011

Betapa beruntungnya aku..

Lama tak update blog guna BB kan?? Kenkadang aku rasa aku ni kiasu sungguh! Aku ada 4 sumber utk online 24hrs.. Desktop, netbook, blackberry dan Ipad.. Sikit punye lorat kan.. Separuh hidup aku spent utk mengadap gadget2 ni.... Betapa beruntungnya aku kan.. Ada org pakai hp buruk je... (Adik aku ar tu.. Akekekekeke)

Motif entry aku ni takde apa pun... Sehari dua ni selalu terdengar kisah Merisik Khabar Pak Nil kat radio era.. Ada yang kematian suami, anak... Pendapatan sebulan RM900 nak menyara 4 org anak.. Aduhaaaiii... Sayu hati dengar.. Sedangkan aku selalu boros berbelanja.. Rasa insaf pulak...

Anak aku baru je diduga kena chicken pox, aku dah sedih macamlah aku seorang je yang anak sakit.. Padehal ade orang baru kehilangan anak sbb sakit leukimia.. Menitik air mata baca kisah Nia.. Terus rasa bersyukur sangat dengan apa yang aku ada walau tidak semewah mana, tapi jauh lebih baik dari mereka yang hidup kais pagi makan pagi...

Sedih2 aku bila Bi tak dpt pulang berhari raya, ada lagi yang lebih sedih kerana kehilangan org tersayang pd bulan yg mulia ini....

Sekurang-kurangnya aku rindukan pada yang masih ada di dunia ni...... :( Tidak mcm mereka...

Ya Allah, ampunkan lah dosa2 ku ini.... Aku kadangkala leka dengan nikmat dunia... Sedih dan sayu sgt hati, Ramadhan hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi.... Lambatlah masa berlalu.. Belum puas aku merasa nikmat ramadhan...

Herm.... Oklah. Susah pulak nak menaip ni... Ariq duduk atas pangku menggentel siku.. Aku sayang anak2 aku.. Sayang suami aku.. Sayang segalanya yang aku ada di dunia ini.....

Selamat berbuka uols...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 ulasan:

oneyani berkata...

Hepy baca entry ni bila akak berfikiran positif mcm ni..betol la kan..bila kita susah kene tgk ramai lagi org yang lebih susah

Ya allah adik Nia dah xde ke?baru je 2hari lepas yani baca dia tenat...sekejap nye masa berlalu..dulu yani ade ikuti pasal kesusahan dorang sbb ayah kawen pempuan lain..kuatnya dugaan akak tu

azura berkata...

betul betul! kdg2 kita nmpk senang org jek, susah org kita tak tau. bagus la marsha muhasabah mcm ni :)

Ena Mazly berkata...

^_____^..... Suka entry ni coz secara tak sedar, ianya mengingatkan dan memberi kesedaran kepada yg membaca.. Kadang2 kita lalai dan lupa kan...

Ainul Hayat berkata...

Entri yang buatkan kita sedar kak.

Lin berkata...

betul tu..kdg kita suka compare dgn org yg atas dr kita.sentiasa rasa diri ni tak ckp,dan tak cukup.husband selalula igtkan i,jgn tgk org atas.tgk pd org bwh kita.xyh org luar,dlm keluarga sendiri pun ada yg idup susah.bila igt kt dorg,kdg tu terbit rasa bersalah dlm hati ni bila belanja boros..plg ptg,jgnla time raya je kita igt nk bantu diorang.time lain pun kena igt sama..

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Saya pembaca setia diaryizzara. Terima kasih dgn entri yg menyedarkan ini. Innalillah dan takziah kepada keluarga adik Nia. Harap boleh berikan link kepada entri adik nia.

Marsha~ berkata...

http://alyn9479.blogspot.com/

sedih sangat.... :(

Tanpa Nama berkata...

Insaf :( -anasaliza-

dey berkata...

Alhamdulillah......sama2 la kita muhasabah diri...