Isnin, Julai 18, 2011

Tengok netball uols..

Ni hari sabtu... Gigih kejut anak2 pepagi buta semata-mata nak support group netball weols. Hari sabtu tu semi final.. Lawan dgn UM... Choy!!!!!!!!!! Menang sipi je...... Hahahahaha.. 25-26 kot.. Hari ahad baru final..
 Masa ni sabtu... Ni budak tak reti lah nak duduk diam.. Dia syok naik turun tangga.... Sume geram kat dia terutama tang rambut tu..... Belah tengah tu si bibik punye keje... Suka sangat dia sikatkan rambut Ariq belah tengah mcm tu.... 
 Ni pun boleh tahan lasak.... Dia start, adik dia pun sambunggggg... Dia lompat, adik lompat.... Dia terjun, adik terjun... Herrmmm...
Mata Mummy sembab tak cukup tidur.. Qila tu entah mimpi apa, pukul 5 pagi dia terjaga terus tanak tidur.. Ajak tengok TV lah... Suruh buat geli2 kat badan dia laaahh.. Suruh garu belakang badan lah.... Haiyoooooo...
Ko tengok... Orang diri elok2 tengok netball, dia boleh pulak memanjat macam ni.... Aku risau terjatuh je... Kalau jatuh tu tak nangis takpeeeeeeee...
Masa ni, semi final.. UMT tapau Unimap kaw kaw.... Padehal Unimap memang power gila... So jangan tanye, final sape yang menang ye... Sendiri mau hingatle.. Hehehe.. Staffs UMT (baju merah). GK, GS dan GD semua budak 18 tahun yang wakil Malaysia untuk SUKMA yeeee... Kau fikirlah betapa power nya diorg main.. Aku memang kagumlah.. Walaupun UMT dah leading 10-20 mata, defense UMT tetap jaga goal diorg dengan bersungguh2.. Langsung tak bagi can babe.... Kejam gilaaa... Orang selalunya kalau dah shoot banyak goal, akan main relax sikit kan.. Ini tak... Diaorg bagi kaw kaw punye... Memang tak bagi can.. Hehehehe.. Suka tgk diorg main.. Hyper tapi tak ganas...
 Ade pulak maskot ni on the 2nd day.. Ni masa final... Bagusssssssssss ade maskot ni sebab :-
 Ada budak takut so diaorg duduk dendiam.. Wakakakakaka..... Muka nakal kemain lagi.. Tapi kalau takut, termasuk pipit dia... Hahahaha..
Qila mmg takut maskot... Ko tengok dia jeling sipi je... Harini sejuk betul... Terpaksa cover kaki Qila sebab dia pakai skirt..
 Dia menakal pun area2 situ je.. Ko tengok, orang duduk atas kerusi, dia nak duduk kat situ... Haihhh...
 Geram pulak aku dgn penyokong UMT yang peghak ni.. Dah sediakan kerusi, duduk le elok2... Tak nampak lah wey... Bongok betul!!!! 
 Qila stop untuk menyusu.. Dia kalau menyusu memang nak baring... Masa ni lah ade perempuan bongok yang duduk kat seat atas seat Qila telah meletakkan kaki dia yang buruk tu kat seat Qila tgh baring ni... Kurang ajar!!! Kau tak nampak anak aku tengah menyusu???!! Biadap betul... Dah sound pun buat muka seposen je... Dahle kaki dia buruk gila.. Pengotor betul geram aku.. Nak letak kaki pun, agak2 lah... Lainlah takde sape duduk kat situ kan... Tensyeeennn je aku dgn staff UMT tu taw... Last2 bibik tolak je kaki dia dengan siku.. Padan muka... Dahle datang tempat orang... Jagalah tatasusila sket.. Nyampah...
Pukul 10 pagi dah settle game terus blah... Kami tak terus balik sebab banyak lagi agenda pasni....
Oooopppsss... Dua budak takut kena paksa bergambar dengan maskot... Sorang peluk kaki bibik, sorang peluk tengkok bibik... Nguahahahahahaha...

Apelah anak2 Mummy ni........

8 ulasan:

~~Sue eLLa~~ berkata...

muahaha..betul kak..nmpk kak qila jeling sipi2 je moskot tu...hahaha....macam2 lahai yeee...

Ainul Hayat berkata...

muke bibik pon cam berani-berani takut je kak..hehehe......(nmpk bdn ariq keras semacam jer...maskot muka redha...hahaha

mariaariffbaby.com berkata...

hahahah..napa ek anak2 takut ngan maskot..same with ecah...penakut nauzubiilah!

littlehumblelynn berkata...

Wah laju je aku nk komen.yahoo um menang,hehehe,nmpk besar dh si ariq.

Marsha berkata...

UM kalah le yang.. heheh yg menang UMT.. utem no 2..

hestyrezyuda berkata...

eh.. ha'ah lah.. kali ni diorg wat kt mlk eak... huhuhu..

kak.. oleh kerana kat bwh tu ko suruh pilih sape comel.. oleh kerana aku taknak ada yg merajuk kak... aku terpaksa klik semua.. baru adil.. hahahahaha

zoe berkata...

kelakar pulak adik beradik ni.dua2 bleh takot maskot. ni ariq mesti ikot kakak die la nih. hehehe.

Aida berkata...

canggih ekkk dewan dia .. kakak dulu time skolah main bola jaring tengah panas terik .. abis hitam legam kulit kakak sampai skang ni .. haishhhh