Rabu, Julai 20, 2011

Qila, spender dan Tesco..

Lepas je habis game netball hari Ahad tuhari, aku anak beranak terus gerak ke wedding cousin Mama punye cucu.. Huhuhu.. Tapi sebelum tu sempat ke Mahkota Parade jap tengok pameran jualan rumah... Adelah beberapa yang rumah yang aku berkenan... Tak sabar nak tunggu Bi balik... Nak tunjuk kat dia... ;)

Then lepas tu terus melanguk kat wedding tu sampaile petang..... Dah kata rumah sedara mara rapat kan kenalah stay sampai bersanding semua... Tapi aku punyelah ngantukkkk.. Rasa nak baring je kat tengah2 alam tu... Panas sangat pun satu hal.. Sepanjang kat sana memanglah menduga kesabaran betul... Yang seorang lari sana sini non stop... Yang sorang lagi asyik berkawan dan berhelak ketawa sampai terkencing dalam skirt!! Nasib baik bukan atas karpet tebal.. Adoyaaaiii... Ngam2 pulak dia terkencing depan sinki pintu bilik air... Hahahaha...
Ini budak yg tak reti duduk diam tu... Yang belakang baju pink tu si kakak yang hanya pakai spender dan pampers je...... Seluar spare lupe nak bawak uols!!!! Haru.... Terus aku pakaikan pampers takut dia terkencing lagi.. Hahaha... Biasalah Qila tu kalau leka, memang tak ingat nak kencing atau nak ape pun... Geram taw...

Habis je pengantin bersanding... Kami ciow... Mama naik kereta lain so dia lambat skit... Kami tak terus pulang... Disebabkan dah janji nak ke Tesco dengan anak2 untuk beli pampers... Terpaksalah tunaikan jugak... Alang2 dah keluar tu, biarle keluar habis-habisan.... So ayuh kite ke Tesco pulak....

Ini dia budak yang ke Tesco just pakai spender je uols.......
Pasrah je dia.... Memang dah zikir2 sejak pagi nak gi Tesco... Cover lah peha gebu tu dengan selimut busyuk... Huhuhu...
Pastu sibuk pulak nak bawak bakul ni.... Ariq tidur pulak... Terpaksa bibik dan aku tolak sorg satu stroller... So tak ambil troli... Main sumbat semua dalam bakul...
Lena betul hero aku ni tidur.... Letih kan sejak pagi main non stop... Masa ni dah nak dekat pukul 4 petang.. Sejak jam 8 pagi keluar rumah.... Kami kat Tesco tak lama sebab ade project lain pas ni...
Ko tengok... Sempat lagi main games tu...... Dengan spender je pun jadi... Anak sape ni????? Aku pun tak perasan ade ke orang pandang2 Qila dengan spender tu... Lantak ar aku bukan mencuri pun.... Kebahagiaan anak2 aku lebih penting dari cakap2 orang sekeliling... Hahahaha....
Peace..... Ko tengok bukan main happy dia dapat 'shopping' kat Tesco... Dah lama gak kot tak bawak Qila gi Tesco.... Dari atas bukan main vouge lagi... Bawah????? Heuehueheuehueheu... 

Kami cepat2 balik ke rumah untuk mandi manda then pukul 6 petang terus keluar balik untuk ke Pahlawan Mall  pulak....... Adoiiiiiiiiiiiiiii.... Untuk apa pulak ye??? Next entry lah.... Huhuhu..

7 ulasan:

liza berkata...

hehehehe...asalkan pakai suar kan mummy...seluar kecik pun takper laa:)

Lelord berkata...

hahahahha dasat ooo duta tesco punya style

zoe berkata...

wah syoknye, Qila x tahan pakai pampers je g mane2.. hahahaha. die buat Tesco cam rumah jer..

Aida berkata...

Ok lah tu .. tak lah seksi mana .. bebudak kan .. cuba kalau org besar buat mcm tu, harus kau kena saman dah .. hehehe

juliana berkata...

klakar la...memang sempoi giler....

LIP (^_^) berkata...

auuuwww..cekci dia..heheheh

Ainul Hayat berkata...

Miahahaha...stylo gile Qila gi tesco macam tu. Akak ni mmg chicago la....hahaha...(macam teringin tol nak jumpe akak depan2...hihihih)