Jumaat, Julai 08, 2011

Malam-malam apa mereka buat???

Hehehehehe.... Bukan senang nak tengok saat-saat macam ni..... 

Bukan senang okaaayyy... Tiada paksaan, ni semua suka rela uolsss....

Tetiba Qila cakap dia nak menulis... So tanya dia, dia nak menulis books yang mana.... 

"Books Mama.."

Hehehehe.. Books Mama means buku latihan menulis yang Mama dia bagi.. Buku latihan budak tadika umur 5-6 tahun.. Yelah, Mama Qila kan cikgu tadika... Ihiksss..
Kalau kakak menulis, adik pun mesti nak menulis gak... Dia pun amik kerusi dan mintak book dengan pen.. Duduk pun nak sebelah kakak.... Huhuhu.. Mummy jadi mandor.. Nenek jadi chief mandor..
Alolololooooooo... Rajinyeeeeeeeeeeeeee anak-anak Mummy ni study.... Macam ni selalu kan bagus... Tak gaduh-gaduh.. Duduk dendiam baca books... Erkkk.. Tapi duduk diam2 baca books selalu pun tak bagus uols... NERD! Omg... Tak mau lah anak2 Mummy nerd! Hahahahahahahaha..

Iye iye je si Ariq tu menulis..... Macam pandai sangat je padehal, menconteng aje tu... Akekekekeke...
Kakak memang tekun dan fokus... Tengok, kejap je dah siap.... Hehehehe... Good girl!
Alololooo.. Rajin2 belajar macam kakak ye sayang........ Eh, terselit pulak gambar Daddy tiup lilin masa anniversary pertama kami.... Love U much Daddy!!!!~ Cer tengok dalam gambar tu, Qila baru 37 hari.. Mulut dia melopong tengah menguap... Heheheh.. Sape nampak????
Haaaa... Tak sampai 5 minit dia dah ketuk2 meja.... Hahahahahaha.... Bosanle tu....
Dah start tutup buku dan main cicak2 dengan pen dia tu..... Eeeiiiiii....

Beberapa saat pas tu......
Kakak tinggal sorang..... Adik dah cabut main baling2 color pencils... Hahahaha.. Kejap je dia dah bosan... Tengok Qila... Berpeluh2 dia sambung writing.... Rajin anak Mummy..... Macam nilah bagusss... Nanti Mummy upah toys dan books banyak2 ye sayang........

Semalam praktis reading jugak... Sangat impress bila dia dah kenal banyak words dari buku oren ajaib Mummy tu.. Akekekekeke...

Daddy kena cecepat balik ni bagi rewards kat Qila sebab dia rajin study..... :)

Hermmm... Sedang menanti dan menanti.... Bilalah barang yang satu ni nak sampai niiiiii..... Berdebar2 seh.....

Mahu tau ape??? Tungggguuuuuuuuu..... Ihiks.....

5 ulasan:

Lelord berkata...

wahhh ape lg barang yg nk sampai ni..aku pun cam debar gak wakakkakaa

Marsha~ berkata...

alaaaa.. kau tak heran pun nyah barang tu... akekekeke

Tanpa Nama berkata...

Rajinnyaaa qila..good girl.. -anasaliza-

maya amir berkata...

slalu anak 1st mmg khusyuk lebih bile belajar..yg 2nd one mmg gitu..samalaa peel dgn airell..kekekeke

Aida berkata...

sangat serius kan muka qila bila dia belajar .. tu yg buat kita excited tengok anak rajin blaja .. :)