Jumaat, Julai 01, 2011

Mainan bulan ini..

Bulan ni aku beli dua toys utk anak2.. Toys mmg beli setiap minggu tapi yang ini maksud aku education toys... Haaa... Reti??
Bear ni beli online...... Tapi susah gila nak main.. Hangin aku!!!
Aku sendiri nak buat pun terkial2.... Susah gila nak bagi balance.. Ariq je suka main ni... Qila boring... Dia lebih suka main satu lagi... Yang susun2 blocks ikut bentuk tu... Tu beli last 2 months... 
Latest beli semalam adelah cards ni..... Qila suka sangat sebab puzzles ni ala2 mainan Timmy dalam Timmy Time tu..... Eh sejak dia start school ni banyak betul peningkatan dia... Dia kenal & tahu sebut semua gambar tu in english dengan betul.. Ke dia memang dah tau even belum ke school ek?? Heheheh.. Teruk punye Mummy kan, ape anak tau pun Mummy tak sure... Bukan tak sure tapi lupe.. Dah tua nyah.... Belasah lah labu janji dia reti sebut.. Sebab cards tu ade banyak gambar.... Contoh macam FOX.... Aku ingat dia tak tahu nama binatang tu kan sekali dia tahu rupanye.. Words belum lagi lah... Bagus cards ni, praktis untuk dia kenal banyak words.. Dan match dengan gambar... Ariq setakat ni just boleh tengok je.. Dan pegang sikit2 je sebab sang kakak kedekut... Dia je nak main sorang.. Geram aku...

Ko tengok le gambar atas tu... Macam nak main mahjong pun ade... Bukan main dia teraburkan konon2 susahle nak kasi jumpe kaaann...
Ariq slooowww slooowww tarik kerusi satu lagi then duduk sebelah kakak tapi haraaammm kakak nak ajak main sama.. Hehehehe...
Berkerut dahi dia memikir word apekah itu..... Hehehehe...
Haaa.. Bila dah tahu, nak terkeluar anak tekak kaaannn menyebutnya bersungguh-sungguh!
Ko tengok... Ni dia tengah babap tangan adik dia sebab sang adik gi amik cards tu nak main gak... Haih....

Bila lah tak berebut mainan pun Mummy tak tahu..... Takkan semua kena beli sorang satu??? Tokeh MISC pun bankrup nak oi...

Huhuhuhuhu........

5 ulasan:

Lelord berkata...

bagus2 najlaa pun ada card cenggitu

HaninFarshid berkata...

yups....toys education memang bagus sangat2...good for their development :)

hanin memang suka bagi kyra main toys mcm nie :)

semoga qila and ariq membesar menjadi anak yang bijak dan menjadi kebanggaan mommy dan daddy....

LIP (^_^) berkata...

Bagus qila cepat pick up dlm blaja...

Aida berkata...

Marsha, anak² zaman skang ni mmg bijak² belaka .. naik sendu rasanya bila mereka tanya soalan yg mencabar minda .. wakakaka

Tanpa Nama berkata...

Best laa toys mcm nie..tp biasa tgk online diorg x deliver ke qatar..x best :(..qila dah pandai bnyk words yekkk..eee..x sabar nk tggu auni sklh jugak..mesti bebel2 potpet2 bila dah sklh kannn.. -anasaliza-