Selasa, Julai 12, 2011

Kakak yang suka sangat main pasir

Hari yang sama... Ahad........ Tapi kali ni version Qila lah pulak kan..... 
Kali ni siap2 bawak segala perkakas mak nenek mengorek pasir. Actually semalam petang dah datang.. Pagi ni repeat balik... Ihiks....
Walaupun dia main pasir, hanya tangan kanan yang digunakan.... Tak le berserabut pasir satu badan kan... Lainlah pasir ni pasir real dari pantai yang suci bersih macam kat pulau2 peranginan kaaannn... Ni pasir korek dan tambus nyah.... Actually area sini dulu adelah tgh2 laut, tapi dah kena tambak... Tapi ni selangkah dua je dari gigi air....  Haaaa.. Perluke aku nak explain kan??? Hahaha....
Isi pasir dalam tu penuh2 pastu buang kat dalam air... Hahahahaha.. Process penambakkan jugak ni uols... Entah ape dia fikir aku pun tatau... Biarlah janji dia happy....
Menonggeng2 anak aku mengorek.. Baju yang dibeli di Bandung sudah dirasmikan sebab dah ngam ngam soi... Pakai aje lah nak oi.... Esok raya, kalau tak cukup baju nak pakai nanti, shopping ajelah lagi kan... Kata bapak tokeh heli kannnn.. Heli melambak kat rumah tu molek dibuat jual kan Daddy kan.....??? Dahtu, simpan je tak main... :P Muahahahaha...
Time ni dah nak balik... Memang liat nak ajak balik tp kenalah main peranan sebagai Mummy yang garang... Kalau tak garang, sampai malam le dia nak main pasir kat sini..... Ohye.... Qila pakai pampers... Takut dia nak shi shi.. Mana aku nak cari toilet kat tengah2 padang pasir ni?????
Anakku yang tegap........ Rambut dah panjang, bila lah nak gi saloon ni.... Skrg dah besar susah nak potong... Tak reti duduk diam mcm dulu... Huhuhu..
Jom balik jom....... Mandi bilas badan then tido!
Peace....... Sekarang takde mood sangat nak berblog sebab tengah sibuk download applications utk Ipad2 baru... Hahahahaha... Sentaaaaaappp je kan uols dengar.. Padehal orang dah bertahun pakai Ipad kau baru sibuk nak pakai.... Takpelah uols.. Better late then never... Huhuhuhuhu...

Daaaaaaaaaa.......

5 ulasan:

Lelord berkata...

kahkahkah jgn nanti mummy, qila, ariq berebut sudaaaaaa

Aida berkata...

hari ni cuti ke u ols ??? hebat ye .. dapat i pad terus cuti .. wakakkaaa .. nak jeling skit bley kan ???

Marsha~ berkata...

keje lah yang... hehehehehe...

Ummi berkata...

ooo..jeles tengok ipad..en asben kate ade merit baru bleh beli i-pad..ade ke merit???huuuuu

HaninFarshid berkata...

download...jangan tak download....heheheh! apps dier memang best2....qila and ariq mesti enjoy ;)

qila memang mantap....ariq tetap macho...comel je diorang main pasir :)