Jumaat, Julai 08, 2011

Jalan-jalan buang angin..

Lama tak bawak bebudak ni jenjalan tepi pantai naik buaian..... So semalam petang, sampai je rumah dua beradik ni dah siap mandi, tercongok dengan pintu tunggu Mummy balik.... Nampak je kereta Mummy terussss dua2 melambai sambil jerit "Mummmmmmyyyyyyy!!!!!"

Tu si kakak le.. Yang si adik pulak "Ammmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... Ammmiiiiiiiii.... Yay! Yay! Yay!" Terus buat aksi lompat lompat..

Alahaiiii... Terus hilang penat lelah Mummy bila tengok diaorg sangat gembira sambut Mummy pulang... Terus datang idea nak bawak diorg main buai...

Aku : Siapa nak main buai angkat tangaaaannn.... (Dua2 angkat tangan sambil sengihhhhh)
Qila : Mummy nak bawak basikal boleh??
Aku : Kite pergi main buai kat tepi pantai.. Bukan kat sini.. Naik kereta ek..
Qila : Oooo.. Bukan jalan kaki ek...

Ooooo.. Kalau jalan kaki pengelat lah tu ek nak bawak basikal??? Hahahahahahaha... Kantoiiiiiiiiiii....

Kitorg gi pantai depan rumah nenek.. 5 minit je dari rumah... Tempat mainan Mummy masa kecik-kecik dulu... Ihiks...
So sampai je terus terjah jongkang jongkit sebab cer tengok belakang tu... Ade couple tengah dating duk bergayut kat buaian.. Spoil betul... Gi lah bercanda tepi laut nun... Nyibuk anak aku nak main buai pun tak boleh.....

Qila tak feel naik ni.... Dia merengek2 nak naik elephant... Haiiihhhh.....
 
Si Ariq happy je... Asal dapat main ape pun dia tak kisah... Tapi semalam dia takut lak naik buai... Ape daaaa...... Rambut tu baru ditoreh semalam.. Senget benget sebab puas dok bergelut dengan dia.. Susah btol nak gunting rambut dia semalam.. Haiyoooo.....
Masa ni dia berjoget sbb naik dengan Mummy... Hahahaha.. Dia kalau joget lucu.. Jengket2 bahu.. Hahahahaha...
Haaa.... Ni elephant yang dia nak naik sangat tu... Dari kecik mmg dia suka naik yang satu ni... Yang color biru ni aje...
Ni mmg favourite dia lah selain buai dan slide.. Tapi slide takleh naik sebab ade takungan air.. Baru pas ujan.....
Ko tengok... Muka nakal dia dah keluar...... Sedap kot terhangguk2 main benda alah ni....
Ushar ape tu huh???? 
Masa kakak dia main buai, dia turun naik tangga ni..... Kasut tetaaaaaap color berry.... Selagi boleh pakai, belasah... Hahahah..
Qila main buai kejap je.... Dia jerit2 nak turun sebab nak naik elephant balik..
 Aduhaaaiii.... Puas hati dia naik ni lama2... Mummy ajak gi pantai boleh dia kata.. "Kejap laaahhh"
Ariq dah ready nak gi tepi air.... Budak ni makin lama makin kurus....... Hyper sangat kot....
Hahahah.. Gambar ni blur sebab zoom pakai BB... Dia jauhhh.. Masa dia tgh joget2, Mummy jerit suruh pandang Mummy... Dia terus dia diri tegak mcm bangla posing kat tepi tugu negara... Wakakakakakaka.. Ape lah Ariq ni!!! Taat dia tunggu Mummy settle shoot gambar dia.. Maklumlah pakai BB kan lembs sikit nak amik gambar..
Kami turun ke gigi air... Qila lately ni suka sangat main pasir.... Tunggu Daddy balik ye sayang kita main pasir puas2 nanti.... Masa sangat terhad.. Jap lagi dah nak maghrib dah...... Lagipun masing2 baru lepas mandi kaaannn.. Kuis2 dengan kaki boleh lah...
Dapat kuis-kuis dengan kaki pun dia dah cukup suka.... Anak seafarer... Hidup dia pun dekat dengan laut... So memang dekat dengan jiwa dia..
Baru lepas hujan so pasir agak lembab......
Dah main pasir harusle ada alasan kukuh nak basuh kaki kaaaaaaaaaaaaannnnn..... Merengek2 ajak Mummy masuk dalam air... Aduhaaaiii malasnye tapi anak punye pasal, redah jelah... Main air kejap, dah puas terus Mummy ajak balik... Walaupun liaaat sangat nak tarik dia naik, tapi dia tetap naik gak dengan hati yang berat... Nanti kite datang lagi ye sayang????? Bukan jauh sangat pun..... Next time kita gi lama sikit eh??

Si Ariq geli pasir dan air laut so haram dia nak turun.... Cehhhh... Perasan town lah tu.... Ngeeee..... Nantilah... Tunggu Daddy balik, Mummy tanam Ariq dalam pasir... Baru Ariq tau.. Hahahahahaha...

Oklah... Daaaa...

3 ulasan:

zoe berkata...

haha, cutenye anak-anak akak, bile dh pakai baju tidur ni. hehe. Ariq makin lame makin lain betul muke die. handsome boy!

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

ariq muka marcia sesangat la bila da besar nih..qila muka dady..siap dgn montok dia.ariq kurus mcm marcia..:)

Aida berkata...

seronok kan bila dapat bawak anak main kat padang .. sbb time tu mmg berpeluh lah nak layan dorang .. tp rasanya bukan anak je yg excited, kadang aida pun sama hoverrr .. hahaha