Isnin, Julai 11, 2011

Budak penggeli pasir yang kena dera...

Hari Ahad yang lepas.... Lepas settle breakfast roti canai, kami gi Pantai Klebang tengok orang lumba Jetski... Sambil2 Qila main le pasir dengan Kak Shameera dia....

Si Ariq tu penggeli pasir... Kim salam ar dia nak join... Dia pandang enteng je okay kakak dia mengorek pasir.... Pandang sebelah mata je... Sambil cakap dalam hati.. "Perghhh.. Pengotor lah uols ni..." Hahahaha.. Gituewwww....
Tengok tu siap jeling lagi....... Dia nak diri sendiri kat sini pun dah cukup okay uols... Sebab pasir sini rata... Kalau yang jenis, tak rata means berbukit2 tu kan, memangle dia mintak dukung lah for sure... Ni sebab baru hujan, so pasir tu lembab dan rata so baru dia nak jalan sendiri... Tu pun tak gi jauh... Dekat2 sahaja...
Aku try bagi dia pengorek ni... Dia korek sikit2 je pastu bosan....
Muka bosan.. Tengah cari idea nak buat apelah tu... Hahahahahaha....
Ooooo... Last2 jetski pun start berlumba... So Ariq ternganga tengok jetski... First time kot tengok jetski ni.. hehehehe...
Siap buat muka geraaammm.. Ntah ape2 lah Ariq ni.... Geram kenapa ntah...
Tetiba cuaca yg mendung bertukar panas.... Terus pakai payung... Kakak tgh main pasir so tak heran pun payung dia kena rembat dengan adik..
Aku memang geram dengan budak ni.... Sekarang ni dia bukan reti dengar kata.. Kau jeritle sampai terkeluar anak tekak suruh dia pandang camera... Sikit pun dia tanak pandang.. No more PEACE macam dulu okay... Mak sentap...
So, sekarang dua2 anak aku adalah anti camera... Pelik padehal mak dia dgn camera adelah tidak dapat dipisahkan... :P
Ariq jugak kuat menggentel... Tu dia tgh gentel button seluar dia.. Hahahahahah...
Sempat dia campak payung sebab nak menggentel... Hahahaha.. Boy tetaplah boy..... Gentel je keje diaaa... :P

Bila aku suruh amik payung, bagi kau aku ko tengoklah ni :-
"Naaahhhh!" Dia kata...... Tangan kanan tetaaaaaaaaaaaap menggentel!!
Makin lama makin hitam budak ni.... Maklumle duduk tepi laut... Heheheh
Hahahaha.. Masa ni lah penderaan berlaku.... Ko tengok dia dah start drama king dia nangis macamle sakit sangat.....
Kalau boleh dia nak diri atas lutut bibik..... Kesiaaaannn... Merayu2 dia menangis... "Nanaakkk... Nanaaakkk"
Bukan keluar air mata pun... Sedih yarabbi..... Nak tahu ape yang dia kena????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Shameera letak pasir kat kasut dia.... Wakakakakakakakakakakakakakaka... Apelah Ariq ni!!! Ngada betul!!!! Kalau letak dalam baju lagilah menjerit histeria koottt..
Masa basuh kaki pun menangis macamle kena dera kan.... Kerasssssssss je badan dia.. Ohye, dia takut air laut jugak.... Adoyaaaaaaaaaaaiiiii...... Ni ikut perangai sape Mummy pun tatau lah...... Huhu....

Pasal kakak, next entry........ :)

3 ulasan:

Lelord berkata...

huh ngade btul...aku rasa ikut ko la marsha

gee ryder berkata...

penggeli yer??

hish geram la ariq ni. babap baru tau hehe

Ainul Hayat berkata...

Ingatkan kak marsha cubit dia...rupenya ade pasir...kahkahkah...klakola ariq ni...