Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2011

Short update...

Helllooooo uols... Aku pepagi buta dah bangun ni.... Sekarang tgh breakfast kat Philea Resort sebab ada event Proton Exora VIP Test Drive Session... Hehehhee..

First time aku terlibat event2 yang libatkan blogger ni uols... Memang excited... Event ni dari pagi sampai petang so mmg macam2 aktiviti sedang menanti... Memang teruja ni uols sebab jap lagi mesti kena drive Proton Exora tu.... Yeyaaayyyy..

Actually ingat nak bawak anak2 tapi disebabkan sampai petamg, tak sampai hati pulak... Tapi ramai pulak yg bawak family dan anak2.... Yelah, Exora besar maaaaa...

Takpe, nanti aku update lagi ye..... See u....

Ohye, selamat berpuasa kepada semua readers blog aku ya g aku sayangi.. Maaf ye jika ade tersilap bahasa dalam blog ni, ku susun sepuluh jari mohon kemaafan.. Kosong-kosong ye uols.. Hehehehe... Nanti raya mintak maaf lagi...

Okay... Daaaaa......


- Posted using BlogPress from my iPad2

GA - Sempena Ulangtahun Ke Empat Perkahwinan Kami.. (sticky post)

Imej
Yayyyy... Pertama kali aku nak buat contest u.... Sempena Ulang Tahun Perkahwinan kami yang ke empat pada 7 Julai ini.......
Caranya mudah saja..... Cuma perlu ikuti segala steps kat bawah ni :-
i. Followblog ini DIARYIZZARA.BLOGSPOT.COM
ii. Buat satu entry khas pasal GA ni dengan tajuk Mummy Qila & Ariq First GA (beserta link blog ini) then drop komen kat sini bersama LINK ke entry tersebut beserta NAMA dan EMAIL anda...
iii. Dalam entry itu sila tulis dengan ringkas dan padat tentang apa yang paling anda suka bacaatau nak baca mengenai blog ini...... Pasal shopping kee.. Pasal anak2 ke... Pasal ape sahaja lah.. Ihiks..
iv. Then TAG tiga orang kawan-kawan yang mempunyai blog... 
Senang kan?????? . . . . . . .

Dah ade GA mesti nak tahu hadiah kan???
TEMPAT PERTAMA :

i. Fridge Magnet  ii. Satu set Lampu Tidur English Style (gambar akan di upload sehari dua lagi)

Okay-okay.. Tak macam English style poonn... Sorry uols.. Aku lambat gi beli hadiah.. Last 2 days pergi, lampu tidur yang aku suka dah takd…

Frustnyaaaaaaaaaaa..... Huwaaaa....

Frust gilaaaa...... Frust menonggeng..........

Tapi kan, dalam frust2 aku ni, jauh di sudut hati eh..... Handsomenya Khairul Fahmiiiii..... Huwaaaaaa.... Pakai baju HIJAU lak tu..... Auuuwwww!!! Mak taste sangat....... Uuuuuuu....... Sangat 'malu' nak menatap matanye.. Nguahahahaha....

Tapi!!! Hampeh.... Kiasu sangat tengok players Sipore main drama2 jatuh sikit cedera... Jatuh sikit cramp... Pondans! Banyaklah drama kau nak bagi lewat2kan masa kannnnn..... Sakit hati aku tengok.... Agak2 lah pun kan.... Ni tak...... Setiap 5 10 minit ade je jantan kiasu yang jatuh tergolek dan berlakon cedera... Padehal bukanle teruk mana punnnnn..... Benci!!!

Walaupun, semua org nampak.... Pertahanan diorg memang mantap ar... Cuma kite punye harimau malam ni macam tak cukup tenaga... Macam tak bersemangat sangat... Safee pun main biasa2 jers... Aku yakin maybe sebab bergu dia si Sharul Talha tu takde kot..... Aidil pun masih belum fully recover so, memang sedihlah performance harimau2 malaya ma…

Ariq Iysraf oooooo Ariq Isyraf

Imej
Kejap je dah nak masuk bulan August kan?? Hermmm.. Lagi 4 bulan je Ariq dah nak masuk 2 tahun.. Kejap je masa berlalu..... Memangle dia dah nak masuk 2 tahun tapi, untuk menjadi seorang ABANG, belum boleh lagi uols.... Tak boleh.... Takde ciri2 seorang abang pun si Ariq ni.... Nehi.... Walaupun hatiku meronta2 nak baby boy lagi.... Huhuhuhu... Baby girl pun nak.... Dua2 nak... Heheheheh... Sibuk je tangan bibik tu.... Pada usia Ariq setahun 8 bulan ni, Ariq sangat manja... Qila pun manja tapi dia independent... Ariq jugak sangat kuat tido kalau dalam kereta.... Panas keeee sejuk keee... Dia memang lena... Lebih2 kalau dalam car seat.. Lagi dia lena...
Ko tengok..... Time dia tidur memang rasa aduhaaaaaaiii.. Kesiannye kat budak nakal ni.... Memang tak sedar ape dah...
Tidur dengan penuh tawaduk... Hahahahaha... Penat mcm baru lepas berlaki 10km gayanye... Dia ni kalau tidur berpelukan mcm ni, atau berpelukan dengan aku kat atas katil, memang boleh lajak sampai 3 jam lebih! Syurga betul..…

Hambooooiiii......

Imej
Qila ni kalau kat rumah nenek dia, cara dia tengok tv memang pelik sikit... Kalau dia tak duduk kat hand rest sofa nenek dia, dia mesti terlentang baring terkangkang depan tv... Takpun, dia akan duduk beralaskan kusyen kat atas lantai.. Tapi hari Ahad lepas, aku tengok dia layan cerita Los and Faun bukan main tekun lagi... Entah ape yang best sangat ntah.. Selalunye, dia mana ade layan sangat filem2 melayu ni.... Cartoon dia sukalah kan...

Tapi cerita Los and Faun tu dia layan sampai habis.... Akekekek... Amost 2 jam cerita tu.. Penat duduk, dia diri.. Penat diri dia cangkung... Last2 dia dah pening kot sebab tak faham dengan jalan cerita filem tu terus dia posing mcm ni:-


Hahahahaha..... Puas dia dok fikir, ape haaaaallll le si Adlin dengan si Hans berlakon jadi sengal sangat ni???? Akekekekeke...


Aku amik gambar pun dia buat bodo je... Ni betul2 khusyuk ni..... Rasa nak jentik2 je jari dengan pipi dia tu.....


Qila oh Qila........ Bila Mummy kat rumah, Mummy geram sangat Qila ni tau....…

Ayuh potong rambut..

Imej
Semalam ingat nak bawak anak2 gi potong rambut dekat kedai area rumah je sekali tutup daaaa....

Dah alang2 semangat waja nak potong rambut diorg, terus aku drive ke Aeon Mall.. Kat sana confirm bukak dan ade satu kedai mmg sesuai utk kids... So ayuh kite....


Memula sampai nasib baik ade satu je customer.. So tak tunggu lama... Ariq tengah nervous sebab dia mmg takut potong rambut... Dah pegang2 pipi ala2 buat facial gitu hilangkan gabra... Akekekeke....


Qila macam biasa excited... Haruslah kan, potong rambut dalam kereta ni.... Mau dia tak excited.. Kalau aku pun, aku suke.... Hehehehehe...


Sengih dan malu2 kucing.. Hehehe... Qila potong rambut style bob.. Tapi so-so jers...


Tengokkkk... Bukan main happy lagi......



Siap ade cermin besar dengan kids decoration dah mcm taska dah....


Okaaayyy.. Tiba turn Ariq.... Maaakkk aih... Ko tengok!!!! Baru minah pengkid tu nak potong rambut dia, Ariq dah start berkuntau.... Memang aku dan bibik struggle pegang tangan dan kepala dia.... Punyelah se…

Tensyen

Memang aku tensyen... Tensyen sebab harini duit banyak habis.. Bukan habis sebab shopping.. Kalau sebab shopping aku tak kisah... Ni sebab kereta...

Padehal masa 6 Mei haritu dah beribu dia telan duit aku... Hari ni habis lagi setengah ribu just utk tayar dan rim bongok tu... Haih... Memang tensyen.... Baru ingat nak shopping langsir raya minggu ni.... Haih... Hanginnnnn walaupun kereta aku nampak hot dgn rim baru.... Bukan sport rim idaman pun tapi jadilaaaahhhh..... Yang penting aku ada kereta, kau ade?? Tetiba emo... Hahahaha..

Zaman skrg sume perempuan dah ada kereta Marsha ooi... Yang takde kereta dah tak wujud lagi dah.. Walau kereta kau old skool tp byk berjasa kau kau kereta tu... Wey, sape tak tau wey.. Kereta aku ni hot tau duluuuuu... Mcm tuan dia gak.. Akekekekek... Poyo... (Sedapkan hati yang tengah sentap...)

Ohye, satu lagi buat aku tensyen adelah Qila.. Smlm sebelum kami balik rumah mertua aku ni, Qila mmg dah tak demam. Batuk pun alhamdulillah dah takde... Tapi petan…

Sabtu oh saturday..

Malam tadi tertido awal.. Masing2 tak sihat... So terlena pulak masa tgh tidokan bebudak tu... Malam tadi dua2 anak aku ni panas badan balik... Terpaksa basahkan badan dua2 serentak.. Ni first time kami bertiga sakit serentak mmg seksa woooo dgn badan sakit, nak jaga pulak anak2 sakit.. Takpe, dugaan...

Pagi tadi Bi call.. Dapatlah Qila melepas rindu kat Daddy dia.. Laaa.. Rupanya Bi pun tgh demam.. Pertama kali kami berempat demam serentak.. Ni betul2 demam rindu ni... :(

Ohye, Qila sempat request basikal color pink kat Daddy dia.. Huhuhu..

Pagi tadi jumpa paed lagi utk follow up Qila..

Petang ni kalau diorg sihat nak bawak diorg jenjalan shopping.. Kata gaji Bi dan aku dah masuk kaaaannn??? Ape lagi...... Huhuhu.. Poney tgh sales tu..

Okaylah.... Ciow dulu.. Menaip pakai BB ni kureng pulak idea nya... Hehehehe...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Karnival pengantin yang sedih...

Imej
Hahahaha... Gelak dulu... Masa memula Mama ajak gi tgk karnival pengantin kat Pahlawan Mall aku macam herk?? Nak buat hape??? Alkisahnye, Mama dah tak sabar nak survey konsep pelamin Boy, adik aku tu nanti.... Lorrrrrrrr... Tunang pun belum Maaaaa... 
Tapi belasah je lah.... So lepas balik dari Tesco hari Ahad lepas tu, berangkatlah pulak kami ke Pahlawan Mall.... Qila jelingggggggg je sebab macam boring kot.. Hehehehehe... Tapi kan, walaupun tak banyak sangat booth yang take part tapi okaylah jugak... Terpegun aku tengok pelamin2 yang ada sebab semuanya cantik2 belaka... Napelah masa aku kahwin dulu takde pun pelamin mcm ni ek??? Huhuhu...
Paling aku suka yang ni..... Untuk tunang atau nikah kot ni.... Tapi konsep bunga sebelah tu memang cool... Tingkap tu takyah ade pun okay kot.. Simple tapi sangat sweet...
Alolololooooo.... Tetiba dia mood baik nak posing atas pelamin ni.....
Posing ni khas untuk Daddy....... Nanti zaman Qila agaknye macam mana vouge lah pelamin time tu ek... Huhuhu...…

Testinggggg...

Imej
Ngada kan sibuk nak testing bagai..... Hahahaha....

Meh tayang muka anak dara aku yang tengah rindu sangat kat Daddy dia sampai demam2 ni ha...


Alolololooaoooo.... Kembang semangkok pipi.....

Ohye, aku dah jailbreak ipad ni... So boleh donwload secara cemerlang ape sahaja aku nak download secara free!!! Huhuhuhu...

Thanx pada Arif yang tolong buatkan... Murah sahaja.... Sape nak jailbreak ipad or iphone meh datang jumpa aku meh.... Huhuhu...

Rasanya tak muat kot storage ni pasni... Takpe.. Takkan nak guna semua application serentak kan??? Hehehehe...

Ohye, Qila dan Ariq tetiba demam kuat harini. Qia merengek2 nakkan Daddy dia.... Aduhai.... Sabar ye sayang.. Mummy balik jap lagi kita gi beli KFC dan toys ye.... Upah supaya cepat baik... Mummy sayang Qila dan Ariq sangat2....

Ok nak sambung wat kije.... ;)

- Posted using BlogPress from my iPad2

Qila, spender dan Tesco..

Imej
Lepas je habis game netball hari Ahad tuhari, aku anak beranak terus gerak ke wedding cousin Mama punye cucu.. Huhuhu.. Tapi sebelum tu sempat ke Mahkota Parade jap tengok pameran jualan rumah... Adelah beberapa yang rumah yang aku berkenan... Tak sabar nak tunggu Bi balik... Nak tunjuk kat dia... ;)
Then lepas tu terus melanguk kat wedding tu sampaile petang..... Dah kata rumah sedara mara rapat kan kenalah stay sampai bersanding semua... Tapi aku punyelah ngantukkkk.. Rasa nak baring je kat tengah2 alam tu... Panas sangat pun satu hal.. Sepanjang kat sana memanglah menduga kesabaran betul... Yang seorang lari sana sini non stop... Yang sorang lagi asyik berkawan dan berhelak ketawa sampai terkencing dalam skirt!! Nasib baik bukan atas karpet tebal.. Adoyaaaiii... Ngam2 pulak dia terkencing depan sinki pintu bilik air... Hahahaha... Ini budak yg tak reti duduk diam tu... Yang belakang baju pink tu si kakak yang hanya pakai spender dan pampers je...... Seluar spare lupe nak bawak uols!!…

Bosannye......

Adoooiiiii... Dah lebih stgh jam break ni...... Buang masa betul... Actually aku kat KPT ni... Ada workshop.. Tapi sistem asyik error.. Ni stop konon kata kejap je tp dah berjanggut aku menunggu.... Tadi pagi2 mood dah terbakar sbb terpaksa menunggu org yg nak menumpang kereta aku yg maha lembab tu....Pastu kecoh cakap aku bawak jalan jauh.... Sengal.... Suka aku lah aku yg drive!Sampai je KPT, terus dpt email dr Bi.... Hancur luluh hati aku membaca email dr dia...... Uols mesti dapat agak berita yang Bi sampaikan dlm email tu...... Herm.....Sedih.. Hanya Tuhan yang tahu..... Kesian pada anak2 yang dah berminggu menanti.... Kesian juga pada diri sendiri... Kerana apa yang dihajati mungkin tak kesampaian... Walaupun belum confirm lagi.... Tapi aku tak mahu meletak harapan terlalu tinggi.. Memang menitik air mata jatuh selepas selesai membaca email Bi tapi itu semua bukan salah Bi... Bukan juga salah sesiapa... Hanya mungkin Tuhan ada plan yg lebih baik untuk kami.... InsyaAllah.... Kem…

Tengok netball uols..

Imej
Ni hari sabtu... Gigih kejut anak2 pepagi buta semata-mata nak support group netball weols. Hari sabtu tu semi final.. Lawan dgn UM... Choy!!!!!!!!!! Menang sipi je...... Hahahahaha.. 25-26 kot.. Hari ahad baru final..  Masa ni sabtu... Ni budak tak reti lah nak duduk diam.. Dia syok naik turun tangga.... Sume geram kat dia terutama tang rambut tu..... Belah tengah tu si bibik punye keje... Suka sangat dia sikatkan rambut Ariq belah tengah mcm tu....   Ni pun boleh tahan lasak.... Dia start, adik dia pun sambunggggg... Dia lompat, adik lompat.... Dia terjun, adik terjun... Herrmmm... Mata Mummy sembab tak cukup tidur.. Qila tu entah mimpi apa, pukul 5 pagi dia terjaga terus tanak tidur.. Ajak tengok TV lah... Suruh buat geli2 kat badan dia laaahh.. Suruh garu belakang badan lah.... Haiyoooooo... Ko tengok... Orang diri elok2 tengok netball, dia boleh pulak memanjat macam ni.... Aku risau terjatuh je... Kalau jatuh tu tak nangis takpeeeeeeee... Masa ni, semi final.. UMT tapau Unimap kaw kaw…