Isnin, Jun 20, 2011

Upah sebab kena tinggal..... :)

Di sebabkan kena tinggal lama masa Mummy ke Jakarta-Bandung tuhari, terpaksalah Mummy upah bebudak ni kaaannn.....

Mana lagi kalau tak ke sini :-
 RM3 per kids untuk 20 minit.. Tapi kami lama betulllllllllll kat sana.... Botak kepala Mummy!!! Masuk2 je Ariq main yang ni dulu... Lama kot tak datang sini... This time Ariq dah reti nak explore everyting kat dalam tu!! Dia ni cepat berani compare kakak dia... Yelah namapun anak lelaki kaaannn...
 Tangan macam lipas kudung pusing stering... Memula naik car ini Ariq asyik keluar masuk keluar masuk... Dia macam excited nak explore benda lain tapi macam sayang nak tinggalkan car tu... Hahahahaha.. Apelah Ariq ni...
 Qila pulak main satu-satu.... Puas naik car, dia main lain lak... Tapi girl tetaplah girl.. Bila ade kids lain berebut car ni dia mulalah takut pastu nak nangis... Si Ariq lak pedulik hape... Dia main redah je berebut kan... Ade dia kisah?? Hahahah..
 Kejaaappp je Ariq dah besar ek.. Dulu masuk sini kedek2 jalan main benda2 simple je... Sekarang sume pun dia dah terer...
Hahahahah... Lawak bila tgk gambar ni... Benda ni kecik je kot... Qila try nak naik tapi punggong dia tak lepas nak duduk sebab seat dia kecik dan ada tempat utk rest pinggang... So dia dengan sedih cakap.."Mummy tak muatlaaaahhh.." Hehehehehe.. So Ariq je lah naik benda ni... Hehehe..
Khusyuk dia main beads ni.... Ni semua kat luar... Bila diorg main kat dalam playground tu aku tak amik gambar.. Mana nak pegang BB, mana nak kejar diorg kan... :p
 Qila try nak main ni... Alahaaaiii.. Boleh ke nak???
Mamat ni kan... Heaven betol dapat main tangga...
Ariq leka betul main beads dr tadi.. Dia mmg suka benda2 macam ni... Lelaki le katakannnn... Memang kuat mengentel.. Hahahahaha...
Aircond kat JJ baru ni kuat... So takdelah bebudak ni berpeluh pun... Tu sebab kalau datang lewat petang, kena pakai long sleeves.. Sejuk woooo... 
Lama jugak kami kat sini.. Diorg memang main sampai puas... Takde adegan tarik menarik-pujuk-ajak-balik pun.. Ihiks...
Peace...
Pas puas main kat dalam, main kat luar pulak... Mummy sambunglah mengeluarkan duit lagi... Haiyooo.. Satu token RM1.00.... Motaaaaaaaaakkkk...

Game favorite Qila...
Ni lak favorite Ariq.. Bowling... Sampai kepala dia 'setia' menunggu bola tu keluar dari lubang tu... Kok ye pun nak oi... Sabauleee... Kalau lubang tu besar, dia masukkan kot kepala dia dalam tu...
Ariq pilih sendiri ape games dia nak main... Kalau dulu sehati sejiwa je dgn kakak, sekarang ni haraaaaaammm.... 
Ko tengok... Tetaaaaaaaappp terjengah2 nak tunggu buaya tu keluar... Tak sabar nak ketuk kepala buaya tu.. Hahahaha..
Si Kakak pun suka main ni... Ihikssss.. Penat sudah.. Penutup games adelah ini :-
Ape nama benda alah ni??? Beria-ia wey diorg main... Bila Qila masukkan gol kat lubang belah Ariq, Ariq menjerit "Goaaaaaaaaaallll!!!" sambil tepuk tangan.. Hok alor patutnye kau sedih nak oi... Suka aku tengok diorg main... Ariq tu, sejak bila dia tau main ni pun aku tatau nyah oi... Bebudak zaman sekarang, ape je yang diorg tatau???? Hahahahaha.... Sampaikan anak cina tu impressed woooo Ariq lawan dgn kakak dia.... Hahahaha... Nampak mcm Ariq tu orang katek lak.. Perangai tak mcm umur dia yang baru setahun lebih tu... Hehehehe...

Tak sabar nak tunggu Daddy balik.... Macam2 dah plan nak buat ni... :) Tak sabar gak nak menunggu barang yang di order untuk sampai... Ngeeeeeeeeeee....

7 ulasan:

Lelord berkata...

huhuhu qila cumel sandang beg

norhidana berkata...

seronok nyer 2bradik tu kak, sume nk xplore... main game gini blh bg otak diaorng lg kretip kan... heheheh

diaoran msti pelik apasal la mama bg main lama2 kt sini hehehe

Aida berkata...

betul lah .. nampak mcm ariq dah 2-3 tahun je .. jusco baru ekk ??

Ummi berkata...

sukeeeee.. ;)

maya amir berkata...

nanti ariq dah besar, ajak die main yg basketball tu..i dulu ingat tak best mainan tu, skali best gile, berpeluh2 anak beranak lontar basketball..hahah

Marsha~ berkata...

maya... basketball tu kitorg main gak tp utk kids.. tak sempat amik gambar sbb sy ngn bibik join bebudak tu baling bola.. tp Ariq baling tak lepas pun... Qila ok lah tp slow.. hahahaha.. maknye yg excited lebih.. :)

aida.. ha ah jusco baru..

mariaariffbaby.com berkata...

anak kita p sini..ada adengan menangis babe..menangis tak nak balik..
:P