Khamis, Jun 09, 2011

Mbah Jingkrak dan Hard Rock Cafe, Jakarta

Masih hari pertama..... Tepat jam 7.30 malam Qimie pun datang... Sangat excited sebab last aku jumpe dia masa aku pregnantkan Qila kot.... Lama daaaahhh.... Kami skrg dua2 dah berhijrah ecehwah... Excited sangat....
Haaaa... Ni Hafiz tgh sibuk betulkan seats belakang 'gajah' si Qimie ni... Prado kot nama gajah ni sikit punye besar.... Ade lah cerita tu nanti.. Hahahahaha....

So kami dibawa ke tempat dinner yang best dan unik bernama Warung Mbah Jingkrak.. Jingkrak tu maksud tgh berjimba (bersuka ria) kot sebab kat mana2 ade je patung nenek gigi satu tgh post macam Lena Af9 tu... Akekekekekek... Kira trade mark dia lah... Bebudak ni siap masing2 dah kena santet sebab terkenang-kenang makanan dan minuman yang best2 kat sana... Menu nye pelik tapi sedap contohnye macam ayam rambut setan, sambal setan, sambal iblis, es kuntilanak, es pocong, es ganja dan macam2 lagi uols... Semua nama2 jahat dan puaka lah... Hehehehe....
Sebelum duduk kat meja, kena pilih dulu lauk pauknya.....
Ni dia sambal setan dan sambal iblis yang sedap gilos tu.....
Kami semuaaa... Ohye, Owne yg amik gambar ni.... Kebanyakkan gambar adelah dari camera Sham..
Inilah Qimie........... Jangan korang ingat dia Indonesian plak... Dia dr Malaysia.. Dah 2 tahun kerja sama.. ;)
Grup photos... Best gambar ni sbb semua ada... ;)
Pastu gi beli sim card Telkomsel... Rp125,000 cukup semua untuk call Malaysia dan Blackberry internet servis utk seminggu.. Convert dalam RM45 gitewwww...
Pastu singgah HRC untuk beli tshirt... Day 1 je dah habis nak dekat Rp 1 juta... Aisehmen...... Ohye, Rp 1 juta bersamaan lebih kurang RM350.00 ye uols... ;)
Pastu penat shopping, sambung minum coffee.... Berbual dan bergosipan...
Meh nak show off ballerina shoes mak yang baru... Rp115,000 kot... Dah lupe le....
Hasil borongan malam pertama.. Janji dah dapat tshirt HRC untuk Bi.... Legaaaaaaaa..... Baju HRC skrg dah mahal.. Dulu Rp125,000 boleh dapat sehelai tshirt for girl tapi skrg semua Rp300,000 ke atas... Huhuhu... Nak senang kire, Rp100,000 adelah RM35.60.. Ihiks...

Balik terus tido... Penat uols..... :)

2 ulasan:

Aida berkata...

mahal dah kan barang kat hrc .. aku pun peli marsha .. masa kat bali pun mcm tu gak .. t-shirt budak je dekat rm100 .. nasib lah jauh kan .. nekad je beli ..

Akram berkata...

salam,saya ada koleksi t hrc limited untuk dijual..jikalau berminat bolehlah kunjungi di www.pcrockersbundle.blogspot.com, fb (hrcbundle,n pcrockersbundle)@ hubungi 019-9363969 (akram) =) tq