Khamis, Jun 09, 2011

Kuala Lumpur - Jakarta

2 June 2011, flight kami ke Jakarta jam 4.20pm kot.... Aku gerak dr Melaka dalam pukul 12 tghari.. Sedih sangat masa tu Ariq nangis nak ikot..... :(

Sampai je Bangi, park kereta terus cargas ke ERL Putrajaya untuk ke KLIA.... First time naik erl ni uols.... Excited.. Sebelum ni ade je org hantar aku ke KLIA tapi this time memang one man show.. Nasib baiklah ade gak Yasser (hubby Wynn) yg hantar ke ERL Station Putrajaya..
Meh amik gambar dulu.... Masa ni kitorg bergosipan lah sebab ade one of our friend, back off tak boleh nak ikut... Sedih tak terkata sebab rasa macam tak lengkap percutian kronies ni.... Rasa sedih lah kan..... Yelah bagi dia, kerja lebih penting....
Oh ini bag aku.. Paling kecik di antara semua bag.. Kalau aku tahu aku bawak yang paling besar sebab segan kena kutuk so aku bawakle yang ini... Kuikuikui... Tapi dalam ni kosong, tak banyak barang yg aku bawak.. Ade lagi satu bag pack dalam ni...
Dan ini hand luggage... Juga kosong... Huhuhu...

Kami naik KLM Airlines... RM363.00 untuk return tiket ke Jakarta.. Murah dan selesa sebab naik Boeing 777.. Kot... Besarle jugak... Flight pun sejam lebih je... Nasib baik tak lama sangat.. Aku ada sindrom takleh naik lama sangat sejak beranak ni... Rasa takleh nafas.. Dulu masa gi UK, aku separuh mati dalam flight.. Takut sangat benda tu berulang....Masa ni dalam train nak ke boarding hall... Masa ni amsih berdrama dengan Hafiz yang kat Jakarta tu... Menjadi uols surprise kami.. Uhuks...
Weols berlima terpaksa duduk berpecah.. Lambat buat onlien check in.. Tak pelah janji selamat sampai...

Tak ingat pukul berapa touch down airport tapi cepat jugak kami keluar... Sebabnye kami check in luggage paling lambat so cepat je luggage tu keluar..

Jam 7 malam kot dah sampai Bellagio Mansion, area Kuningan..
Sangat cantik apartment Hafiz ni... Kami terpegun gituh.. Akekekeke...
Taraaaaaaaaaaa.... Masing2 melepas lelah sambil bergosipan... Kehlas mansion ni keluar pintu lift terus langkah dua tapak terus lompat masuk rumah.. Heuheuheu..
Aku berposing depan pintu rumah membelakangkan pintu private lift..
Cantik Hafiz hias rumah... Cantik...... Almari kasut je penuh dengan hiasan okay..
Inilah bilik aku dan Wynn untuk lima malam akan datang.... Selesa..... Terima kasih Hafiz sebab bagi peluang kami tumpang rumah uols...
Paling aku suka yang ini....

Kami letak barang terus cargas turun balik sebab kawan aku, Qimie sudah menanti di bawah.........

Next entry please... ;)

3 ulasan:

Aida berkata...

murah ekkk klm .. tadi aida booking rm419 .. all in dah tu .. cepat updte .. nak tawaf jakarta plak nanti .. wakakaka

LIP (^_^) berkata...

Seronoknye marsha...best! Best!

norhidana berkata...

wahh seronoknyer kak... pastu apatment kwn aku tu pun mmg terbaik cun banget