Isnin, Jun 13, 2011

Ke Pasar Baru, Jakarta dan ITC Kuningan for the very last kopek shopping!!

Hari ke berapa dah ni ek??? Lima??? Yang pasti on the Monday uols.... Flight balik adelah Tuesday petang so ape lagi yang boleh dilakukan selain shopping????????

Kami bukan sahaja shopping di malls, di FO, di pasar2 tetapi...... Kami juga shopping di dalam rumah uols.....
Haaaa..... Kau ade????? Shopping dalam aircond sambil minum milo lagi..... Lambak nyah... Lambakkkk!!!! Akekekekekeke.....

Gila kan??? Mana pernah dibuat orang... We ols je.... Hehehehe.. Ini adelah Hanne, temannya si Wynn yang kerjanya berdagang pakaian anak2... Tapi too bad, baju boys adelah sehelai dua.. Baju untuk umur2 Qila tak banyak choices.. Mostly baju babies jerrrss... Mak sentaaappp.. Wynn happylah sebab nak beli utk 3 anak buah dia yg masih baby..... ;)

Hanne ni ala2 jual online lah baju2 babies ni kat Kemang nun... Kemang tempat high class so memang laku lah kata Hanne... Baju yang dia jual ni lain dr kat ade kat Bandung...

Pas settle in house shopping terus kami zaaaaaaaassss ke Pasaer Baroe, Jakarta.... Lain sikit tempat dari Tanah Abang dan Pasar Baru, Bandung.....
Nampak mendung tapi actually polluted uols... Jangan kau mimpi sejuk konon feeling2 kat tanah tinggi ye... Ini mendung sebab polluted so mmg tak panas... Tapi bila masuk builing sebelah kanan takleh nafas aku... Panas yarabbi sbb berkipas je.. Tapi building belah kiri sejuk sbb kuat sket aircond dia.... Lain kasta kot nyah.. Hahahah..
Sampai je kat sini aku nampak butik Levi's... Syurgaaaaaaaaaaa sebab ade 50% less.. Terus amik try then bayar... Memangle orang2 dok tweet dan comments kat FB nape aku tak gi shopping jeans kat Toko Tiga, Bandung... Loorr.. Kami bukanlah nak borong sepuluh pasang kan.. Kalau setakat beli sehelai, worth it je nak beli kat mana2 pun sebab harga Levi's kat Jakarta mmg jauh lebih murah dari kat Malaysia.. Kena pandai cari pattern yang tak Hindon sangat lah kan... Aku beli Bold Curve jeans just for lebih kurang RM100 je after diskaun 50%.. Harga sebenar adelah Rp599,000. Okay sangat lah kan?? Murah uols sbb color dan cutting sangat cun! Puas hati lah sebab aku mmg nak beli buat kenang-kenangan gituh.. Boleh?? Ihiks...
 
Inilah rupanye Pasaer Baroe, Jakarta.. Ejaan nye pun lain.. Hehehehe.... Melambak jual handbags tapi takdelah aku nak beli kan.... Mak tak pakai handbags murah uols.. Kehlasssss statement mau kena maki dengan cik anon ni kang... Takde lah.. Macam aku cakap, tak kuasa aku nak beli.. Petaling Street banyak!!
Yessss... Barule berkesempatan mengambil gambar sang si kebaya ni.. Tapi pun aku tak beli sebab tak minat... Aku ada sehelai kebaya mcm ni, tu pun Angela yang belikan kat Bandung.. Cukuplah yang itu kan... :)
Kami kat sana lama jugak kot.. Aku beli jamu kat area sini.. Heuheuheuheu.. Berhabisan ratusan ribu uols... Beli jugak balsam dan minyak kayu putih untuk kegunaan keluarga.. Jauh lebih murah dari Malaysia.. Paling tak tahan shopping jamu tuuuuuuuuuuuu... Biiiii!!! Bersedialah!!! Wakakakakakakakaka....
Masa ni dalam teksi.. Dah on the way ke ITC Kuningan untuk shopping baju2 Ariq kat FO sana.. Malam tadi mak kira hasil rembatan baju2 anak-anak mak uols... Qila banyak gila tapi Ariq senduuuuu je.. Terpaksa mak cari lagi baju2 untuk Ariq kat ITC Kuningan nak bagi sama adil.... Heuheuheuheu... Tapi mahal le kan, pejam mata je bayar kan sebab nak kasi adil dan saksama punye pasal.... T shirt Guess sehelai je dah semahal Rp92,500.. Sentaaaaaaaaaaapppp!!! Ohye, jeans anak2 kat sana mmg tak cun langsung! Baikle aku shopping kat Miki JJ je sehelai baru RM23 (kalau sales 70% lah kaaannn)

Masa ni ade beristiwa lahar berlaku.. Kami naik bajai konon nak elak jammed sekali mana aku tau kan bajai tak boleh lalu area Kuningan tu sebab situ kawasan high end.. So bajai takleh masuk ke kawasan segitiga emas itu.. Ala2 Bangsar lah uols.... Tapi dah tahu takleh lalu, dia tetap amik weols.. Tapi kau tahu dia hantar kemana???!! Mangga Dua uolssssss!!!!! Ape kejadah hantar ke Mangga dua.. Dah tutup pulak tu kan??! Sentaaaaaaaaaapppp!!!

So kami terus tahan teksi untuk pergi ke Kuningan.. Jauh gila okayyyy.. Naik bajai pun nak dekat setengah jam gitu.. Rupanye dia gi hantar tempat lain... Ape kelas gi Mangga Dua... Eheuheuheu..

Gelak je Qimie dengar cerita kami ni... Haaa.. Kami ke ITC untuk jumpa Qimie gak.. Dia baru balik kerja.. :)

Spent almost 2 hours jugak kat sana untuk last kopek shopping baju Ariq kat H&E, Paspor dan Premium Factory Oulets... Kawtim.... Habis segala rupiah yang ada......... :)

Terus gi dinner di sini :-
Sushi Groove kat Setiabudi, Jakarta.... Melantak salmon dan unagi sepuasnya.... Thanx again Qimie sebab belanja kami makan... Tak terbalas jasa Qimie uols... Rasa segan pun ade tau... 

Balik dari dinner singgah jap rumah Qimie.... Rumah dia adelah di area Aston Rasuna... Tinggi uolssssssssssssssss.... Tingkat 22!! Menggigil aku menjengan balkoni dia untuk amik gambar ini:-

Hahahaha.. Gayat......... Menggigil lutut!!!

Pastu terus pulang ke Bellagio Mansion.. Seharian keluar penatnyeeee tapi excited packing sebab esok nak pulang!!! Yay!!!!!
Hamik koooooooo............... Sendiri shopping, sendiri mahu ingatle cara nak packing kan... Dan mak telah berkongsi ilmu memacking kepada they ols semua... Agegegege... Agak-agak lepas tak seorang 23kg?????

Kita tungggguuuuuuuu.................

3 ulasan:

Aida berkata...

tak sabar plak nak sampai jakarta .. hehehe

Mrs Zamzuri berkata...

small matter la beb.. hehehhe.. rumah aku tingkat 27 bukan 22. tak cukup tinggi 22 tuh.

Marsha~ berkata...

huh????? Aku silap dengar sebab tgh menggigil tahan paler lutut.. wakakakak