Rabu, Jun 01, 2011

Ke Jakarta buat kali ke dua...

First masa bujang dulu... Tahun 2005.... Omg.. Rindu sangat saat2 tu... Backpackers uols... Memoriiii...

Sekarang aku pergi bujang gak... Tanpa anak2 dan suami.... Oh yeah.... Ladies trip uols.... Takde maknanye nak backpacking..... Huhuhu...

Ohye, kali ni ke Jakarta bukanle pergi bercuti leisure2 uolssss.. Gilo hape gi bercuti tak bawak anak2.... Sangat kijam... Huhu.. Actually ni shopping trip semata-mata... Amalan kurang sihat untuk anak2 yang masih kecil... So anak2 duduk rumah ye sayang Mummy.... Selasa minggu depan Mummy pulang....

Gulp.... Sedihnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Malam ni pulak dua2 manja kemain lagi....... Macam tau2 je nak kena tinggal 6 hari... Huhuhuhu..... Tak pernah aku berpisah begini lama dengan diorg... Sayuuuuuuu sangat... Tapi demi shopping baju raya, hasrat nekad ini ku teruskan jua.. Huhu..

Tapi, malam ni sangat stress... Masih berkira2 nak bawak luggage yang mana satu dan berapa banyak nak dibawa... Naik KLM uols.... Kalau terlebih limit harus bayarannye semua in USD! Mati kaauu... Lebih 500 gram pun merasalah kau bayar USD55... Huhu..

Dahle hand luggage limited only for 5kg sahaja... Walaupun boleh bawak banyak tapi, 5 kg????! Bag camera pun dah berkilo-kilo... Deeer...

Nasib luggage untuk check in boleh sampai 23kg... Syukur.... Kalau Air Asia jangan kau mimpi.. :P

Tapi tulah... Cukup ke nak masukkan semua barangan shopping ni??? Cukupke uolsssssssssss??? Heuheuheu...

Tapi entahle... Entah2 aku tak shopping sangat kot.. Sebabnye tujuan aku untuk shopping baju anak2 je... Mama ade gak kirim telekung... Untuk diri sendiri aku takdelah mengharap apa2 yg best sebab taste aku skrg ni lain.. Maklumle taste mak-mak kaaannn... Harus melebihkan suami dan anak2...

Dulu masa aku gi Jakarta, bukan beli ape pun... Paling banyak aku borong di Yogjakarta.. Kat Jakarta pun borong CD je.. Gi Bandung pulak tak membeli sangat sebab masa tu bujangan yang konon cool.. Dan takde kuasa aku nak gi beli telekung atau kain ela tu semua... Makcik2 boleh ar shopping semua tu kan... Hohohohoh... Masa tulah uols.. Yelah masa tu kan imej aku lain... Sekarang imej pun dah lain.. Hehehehe... Jauh beza uols.... So naluri tu pun dah lain....

Tu sebab trip kali ni aku agak blur... Huhuhu...

Hopefully, semua yg di plan akan berjalan lancar... Tak sabar nak berkumpul dengan kronies esok! Yippiey!!!

Ohye, buat anak2 Mummy yang kena tinggal tu..... Be good ye sayang... Mummy bukan suka2 nak tinggalkan Qila dan Ariq... Jakarta-Bandung tu sangat tak sesuai untuk Qila dan Ariq... Mummy nak shopping all out.. Perlukan fokus dan tenaga yang melebihi 110%.. Heuheuheu.. Lagipun kat sana macet teruk... Manusia berpusu2 shopping kat sana.. Sesak... Makan pakai Qila dan Ariq tak terurus nanti.... Tambah2 lagi minggu ni adelah cuti umum panjang utk warga Jakarta.. Harus macet berganda2... Mummy sendiri tatau Mummy boleh tempuh semua tu ke tak... Tawakal jelah...

Sedangkan nak bawak anak2 Mummy gi tempuh JCard Day pun Mummy tak sanggup.... Huhuhu...

Takpe ek sayang??? Bagi can Mummy beronggeng dan shopping all out... Untuk Qila dan Ariq gak.... ;)

Jangan risau, peruntukan Mummy untuk baju-baju kalian berjuta-juta banyaknye.... Jutawan jawa le katakaaaannnn... Heuheuheuheu...

InsyaAllah, kalau ade rezeki kita gi holiday dengan Daddy naik katebang ye sayang.... Doa2le rezeki Daddy murah selalu....... Amin...

Oklah... Nk sambung packing! Excited bebeh............ Muahahaahahaha... Tapi sedih pun ade... Huhuhu...

9 ulasan:

Lelord berkata...

huhuhu nyah kalau beg kosong isi telekung satu tuk aku yek...bulan 7 aku bayau

Mama Qiestina berkata...

marsha,

samalaaah kita g bandung & jakarta this week :) tapi ai pegi 4 hari je.

kalau manatau kita terbelaga bahu kat sana say hai yeee.hihihi.

selamat jadik jutawaan & bersopeng sakan!!

ibu chicamie berkata...

marsha...beli lh jgk telekung byk2.blk juai...hehee kalo ade.,i pon nk. (^_^) heaven giler dpt g nyoping kt sane....

Aida berkata...

sila shopping dgn berhemag terutama di gedung² utk anak² .. baju utk mommy mungkin tak heran sangat .. tp baju utk anak² mmg kacau!! hehehe

NM02 berkata...

singgah follow sini. jom serang balas

Ena Mazly berkata...

selamat bershopinggggggg!!!!!

HaninFarshid berkata...

have fun....and selamat bershopping.....heheheh! ;)

NM02 berkata...

ehem.. tak sudi ke nak follow ai? hehehe

LIP (^_^) berkata...

Marsha..best nye!!njoy ur trip dear!!