Jumaat, Jun 03, 2011

ITC Kuningan, Jakarta..

Actually takde lah best sangat pun uols... Tapi dah terjebak kat satu factory outlet H&E kat sana.. Baju utk men and boys memang malatops.. Too bad utk Qila mak tak berkenan langsung... Just kena pandai cari yang ok..

Tapi takde lah murah sgt like mcm kau beli baju masa warehouse sales kan.. Haruslah semua baju adelah branded, so kalau masuk factory outlets, baju bebudak paling murah pun Rp85,ooo.oo means dalam RM30.oo lah gitu.. Adelah brand macam Guess, Osh Kosh, Next yg aku berkenan kat H&E tu.. Utk Ariq mmg byk choices... Cuma ade size ngn tak je tp utk Qila nan hado... Takpe, shopping kat Bandung jers.. FO mmg jarang buat sales so harga mmg mcm tu jelah...

Nasib weols agak baik sbb skrg tgh liburan panjang so Jakarta tidak jammed uols.. Kebanyakkan warga Jakarta keluar libur terutama ke Bandung.. That's why kami amik keputusan ke Bandung pd hari ahad.. Kurang sesaknye..

Ohye, kat Tanah Abang td aku just beli telekung je sikit.. Org kata harga tak jauh beza sgt dgn kat Pasar Baru, Bandung.. Belasah je lah.. Tanah Abang bukanle tpt mak uols.. Mak bukanle jenis org yg shopping baju2 atau kain2 yg dijual kat sana.. So not me.. Dahle susah nak tawar.. Yelah kebanyakkan diorg jual secara kodian (borong) so susah kau nak tawar kalau beli sehelai dua.. Even baju kids td tak boleh nak beli sehelai okay.. Kena secara kodi.. Choooyyy... Mak bukan nak meniaga..

Tapi sape yg nak cr peluang bisnes mmg murahle.. Tapi kenalah fikir cr nak bwk balik semua tu kan... Huhuhu..

Tapi seriously, jangan kau berangan dengan Rp 1 juta tu boleh dapat banyak barang.. Huhuhu.. Kalau semua benda harga lebih drpd Rp100,ooo.oo, lu fikirlah sendiri.. Hahahaha..

Yang penting, tepuk dada tanya selera.. Nak berhabisan atau tidak.. Kan??

Rindunyaaaa kat anak2 aku.. Emosi sangat terganggu bila nampak bebudak lain.. Tak sabar nak balik.. Cepatle Ahad... Dan cepatle Selasa.....

Rinduuuuuu sangat!!!! :(

Powered by Telkomsel BlackBerry®

Tiada ulasan: