Khamis, Jun 16, 2011

Melepas rindu selepas 6 hari tak berjumpa..

Hari Rabu sehari selepas pulang dari Jakarta, aku masih lagi cuti....... Bangun pagi2 terus bongkar luggages dan menbongkar hasil shopping....... Qila sangat happy dengan slippers Pororonye... Siap nak tunjuk semau orang yg dia ada slippers Pororo...
Cukup dia sayang slipper tu..... 24 hrs pegang dan pakai... Hehehehehe.... Suka hari Mummy tengok dia suka....

Pastu kami ke klinik... Ariq amik jab setahun 6 bulan harini........
Terussssssss pakai bag Elmo tu..... Disebabkan masa ni kat rumah nenek, takde spare baju cantik so sebat je pakai baju2 yg Mummy beli kat Bandung... Kan aku kata.... Mostly semua baju adalah ngam ngam soi... Haiyoooooooo... Tak semua boleh buat stock raya uols!!!
Ngeeeeeeeeeeeee.... Sape ni??????????
Ini budak memang tak reti duduk diam... Habis dia geledah setiap inci klinik tu... Tangan tu kalau tak usik barang2 takpelah jugak... Geram tengok.. Masa ni tak bawak bibik... Nurse tu semua kata, 'Patutlah mak kau kurus nak oi kerja nak kejar anak je..' Huhuhu...
Masa nak kena inject pun dia boleh lolos lari keluar okay..... Terkial2 Mummy kejar... Masa nak inject sampai 3 orang pegang dia... Tak padan dengan kurusnya.....  
Bawak bag dah mcm orang besar dah kan... Masa ni kemain lasak lagi Ariq... Lepas je kena cucuk, sejam dua pastu terus melepek demam! Demam kuat lak tu... Dua hari gak takleh bangun... Hamik kooo... Terus longlai selonglai-longlainya... Kesiaaaaaaaaaaaaaaaaaan dia.....
Pas klinik, kami gi makan roti canai... Ni memang kegemaran Qila.... Selera betul makan sebab Mummy ada depan mata... Habis sekeping uols....... 

Sepanjang hari kami melepas rindu dendam.... Mummy gi toilet pun susah sebab kena soal banyak sangat kena soal itu ini... Huhuhuhu....

3 ulasan:

Aida berkata...

nampak debab dah badan qila tu .. tp badan dia kental dan pejal .. sedap peluk tu .. hehehe .. err aunty jelah .. hehehe

LIP (^_^) berkata...

Alo lo lo...mesti melepas rindu habis ni..

mummysyafie berkata...

patut pun dier pegang..mmg comel selipar tu. aunty pun suka taw..ada saiz aunty tak? :)