Jumaat, Jun 10, 2011

Grand Indonesia, Mayestik dan Cilandak Town Square

3rd day... Actually kami sepatutnya ke Bandung pagi ni tapi atas sebab2 nak elak jammed dan sesak, kami decided pergi on sunday je... So pagi ni mcm tatau nak buat ape... Boys semua keluar ke Pasar Baru, Jakarta shopping sebab Sham nak balik esoknye.. Kami girls macam tak berminat nak kesana sebab tempatnye macam Tanah Abang gak so bosanlah kan....

Kami bangun macam biasa tapi just leisure2 mandi then keluar ke Grand Indonesia untuk cari money changer yg terima debit card.. Tapi last2 kami decided kuar je terus duit dari mesin ATM yang ade sign PLUS tapi ekan charge RM12 setiap pengeluaran Rp 2 juta.. Actually utk pemegang card ATM atau debit card Maybank, uols boleh keluar duit kat BII ATM machine just for free... Kalau CIMB melambak CIMB Niaga kat sana.. Free jugak.. So daripada buang masa tukar duit kat money changer yg mahal tu, kuar je duit dr ATM.. Tak pun swipe je lor....

Pergh panjang lebar mak nak explain kaaannn....

And!!! Untuk kali ni aku keluar tak bawak camera sebab ingat nak keluar duit je tapi tetiba Qimie bbm ajak lunch kat mana eh lupe then gi shopping kat Mayestik... Dia kata, dia dulu beli kain untuk baju kahwin kat sini lah... Sini banyak jual textile so aku beli barangan yang dikirim kawan kat sini dan sepasang baju melayu (kain ela) untuk Ariq.. Puas hati... Semeter Rp35,000 tak silap aku... Murah kot.. Huhuhu... Tapi mmg puas hati beli kain ela kat sini.. Wynn je borong kemain banyak.. Aku ni tatau sikit nak membeli kain ela.. Selalunya kan Mama yang pilih.. Aku kalau pilih so-so jer.... Konon nak beli kat Pasar Baru, Bandung je...

So masa tgh sibuk shopping tu... The boys datang join us... Diorg dari Pasar Baru lah tu.... :)
Pas settle shopping Qimie belanja kami kuih ape ni... Sedap... Rangup dan rasa pandan kat tengah tu.... Macam UFO kan???

Petang tu kami just lepak minum Hop Hop Bubble Tea kat Oakwood.... Then balik rumah hantar barang jap terus shoot ke Cilandak Town Square untuk jumpa Hanne.... Jauh siotttt almost one hour sebab jammed dan tambangnye adelah Rp52,000 kooo!!! Huhu... Kami naik supir ke Bandung esok guna khidmat mertua Hanne so tu yg jumpe dia tu.....

Cilandak Town Square ni lebih famous dengan panggilan Citos.. Aku tak bawak camera uols... Ni gambar dia amik from google :-
Cantikkkk... Besar.... Masa lepak makan kat Izzi Pizza tu kan, ade kelibat Ari Lasso lalu tepi kami!! Hanne kata sini mmg banyak artis.. Heuheuheuheu...

Jam 12 malam baru kami sampai rumah kot... Capek donggggg... Balik pun jammed!! Haiyoooo....

Esoknye, kami ke Bandunggggggggggggggggg!!!!

1 ulasan:

Aida berkata...

ni semer jakarta ekkk ?? hmm kena ajak qmie round lah mcm ni .. aida jakarta tak familiar sangat .. :)