Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2011

Melaka-Putrajaya-Melaka

Heuheuheu...

Poyo je tajuk kan.. Actually aku ada urusan rasmi kat KPT pagi tadi.. Actually takle pagi pun.. Sampai sini tadi dalam lunch hour tapi nasib baik ade staff yg incharged so lebih kurang pukul 3pm settle dah.... KPT start beroperasi kat building baru kat Presint 5 so agak tercari2 jugakle tadi...

Pas settle sana, aku dan opismate singgah Alamanda.. Makan uols!! Lapar gila okay.. Dah alang2 singgah sane ape lagi cuci mata dan ngabiskan duit lah kaedahnye.. Heuheuheu.. Lama gila okay tak gi Alamanda.. Tak best pun walaupun tgh karnival sales.. Just beli something utk anak2 kat Toysrus.. Melaka takde uolsss... Hahahaha..

Ni tgh otw ke Melaka.. Kena balik cepat sbb Mama nak gi Brunei esok pagi so byk keje nak kena uruskan.. Hermmm... Ape agaknye anak2 Mummy dapat dr Brunei ye....

Semalam settle booking flight dan hotel utk percutian family September nanti.. Semua demi Qila yg nak sangat naik aeroplane dengan Daddy dia.. Bi yang suruh booked.. Dia nak jugak tunaikan hasrat anak …

Dari hopsital ke JCard Day..

Imej
Hari Jumaat lepas, pepagi dah bangun.... Sangat pening kepala sebab tak cukup tidur... Qila batuk teruk sepanjang malam so aku decided terus bawak dia jumpa paed dia kat Mahkota Medical Center.. Actually ni paed Ariq.. Paed Qila, Dr. John Singsit jauh nun kat Putra Specialist malas lak nak follow up Qila kat sana.. Lagipun aku rasa lebih selesa kat Mahkota ni...
Tapi sebelum mandi semua, aku bagi Qila minum air rendaman nasi yang telah aku embunkan sepanjang malam.. Petua orang tua2 untuk kurangkan batuk.. Alhamdulillah, pagi tu kurang lah jugak batuk mengokol dia tu kan... So Ariq tinggal rumah... Aku gi berdua je dengan Qila..... Macam biasa, dia tu kalau berdua je dengan aku memang sangat taat dan behaved.. Berbeza kalau adik dia ada sama... Hehehe.. Memang dia suka kalau dapat perhatian penuh dari Mummy dia ni.. Masa ni pukul 9 lebih tapi dah silau... Qila mintak sunglass aku.. Pakailah nak... Janji Qila selesa..... Bag Elmo tu ade susu dia... Air suam gantung kat leher... Dia gi sc…

Surprise dari Suami sayeeeeee......

Imej
Hari Sabtu haritu, sampai je rumah Mak nampak ni:- . . . . . .  Hati sangatle tak sabar nak tengok tapi masa ni tengah sibuk-sibuk jiran tetangga dan saudara mara tengah sibuk memasak kat dapur... Tapi cecepat aku bawak lari masuk bilik... Hehehehe... Tapi kantoi dengan Mak sebab dia kata "Haaaa.. Tu baru sampai semalam tu..." Ihiksss... Taraaaaaaaaaaaaaaa...... Aku dah perasan Bi shout kat FB dia pasal jam Omega... Tak tahu plak dia beli untuk aku... Ngeeeeeeeeeeeeee..... Takut nak bukak sebab takut tak cantik.... Hahahahahah.. Jahat kan???? Merahnyeeeeeeeee kotak dia.... Kak nam sungguh! Teringat plak dulu masa zaman bercinta dulu.. Bi ada belikan aku handbag merah menyala sebijik color ni uols!!!! Dari Hong Kong kot.... Aku pakai sekali sekala je tu pun masa keluar dengan dia... Wakakakaka....
Nak tengok isi dalamnye????? . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Oooooooooooooooooo... Sambil menyelam minum air Bi niiiiiiiiii... Beli untuk diri sendiri gak... Hahahahahaha..
Couple Watches by Omega Constella…

Happy and released...

Bengang betul dengan BB ni... Sebelum ni boleh je updated blog then letak gambar tp sejak kat Jakarta lagi langsung terus tak boleh... Kenapa ek??

Ade org lain kena mcm aku ke???

Bukan ape lah, malas btol nak transfer gambar ke netbook.. Leceh ar.. Kat rumah ni anak2 aku anti btol kalau nampak aku pegang netbook ataupun BB.. Diorg rasa macam "Heluu Mummy! Satu hari kalau tak ngadap blog atau fb boleh tak??!!" Hehehehe... Tapi btol gak tau... Ariq terutamanya, nampak ke aku pegang BB terus dia jerit nak rampas... Geram btol..

Pagi ni kami kat rumah parents Bi.. Semalam ade kenduri.. Masa baru sampai smlm aku nampak parcel atas meja... Hehehehe... Surprise dari Bi dah sampai... Dia takde cakap pun dia belikan ape dan untuk ape...

So aku anggap hadiah tu as hadiah anniversary kitorg yang ke empat pada 7 Julai ni.... Ngeeee...

Terima kasih sayang...

Nak tahu ape?? Aku dah reveal kat fb semalam.. Nanti aku update kat sini ye...

Aku tahu ramai followers kat sini blom add aku kat …

Sejuk hati Mummy dan Daddy kalau uols selalu macam ni tauuuu...

Imej
Masa ni Mummy baru je balik dari office........

Qila merengek2 nak tengok cartoon.... So Mummy bagi syarat, kalau nak tengok kena duduk baik2 dengan adik so Mummy boleh mandi dengan tenang.....

Masa masuk bilik nak amik tuala sekali tengok... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Alolololololololoooooooo..............................
Sangat sweeeeeeeeeeeeeeeeetttt kan???? Kakak pegang tangan adik...... Touching Mummy tengok gambar ni....... Daddy tengok gambar ni pun, mengalir air mata dia..... Sayu sangat.....
Si adik tetap cheek happy goyang2 tangan sambil tengok cartoon... Kakak macam biasa khusyuk dan tawadukk.. Akekekekeke...
Sedih hati Mummy... Dua budak notty ni selalu kena marah dengan Mummy kat rumah.... Kadang2 diorg ni berebutkan perhtaian serentak memangle mencabar kesabaran Mummy...... Kalau dua2 nangis berjemaah lagiiiiiiiiiiiiiii naik darah Mummy ni...
Tapi bila tengok diorg macam ni.... Alaaaahaaaiiii..... Gaduh-gaduh pun, bila sekali sekala diorg bermanja berdua, nampak diorg sangat cl…

Tips bercuti (shopping) ke Jakarta-Bandung...

Imej
Entry yang dijanjikan dulu.... Hampir terlupa nak buat uols.... Macam dah tutup buku je bab2 Jakarta-Bandung ni... Cerita basi tapi mak tetap kena tunai janji.....

Tipsnya ape ek??? Hehehehehe... Lupe uols... Jap eh....

Ohye... Syikin ade tanya... Boleh ke beli borong untuk buat berniaga di Malaysia???

Haruslah boleh yeeee... Contoh macam dekat Tanah Abang dan Pasar Baru, Jakarta & Bandung.. Uols boleh cakap dengan diorg yang uols nak beli borong ataupun bahasa sana - kodian.. So diorg akan bagi special price.. Tapi kos penghantaran ke Malaysia kenalah selesaikan sendiri ye... Aku takde lah pulak tahu... Tapi kalau korang mmg just nak gi Jakarta untuk shopping, bawak jelah bag kosong... Naik KLM dapat 23 kg seorang.. Kalau nak tambah luggage up to 35kg boleh je tambah USD55 (dapat diskaun 20% kalau beli online).. Ok sangat dah tu... Kalau pergi berdua atau bertiga??? Cukup je kot nak bawak balik hasil borongan... Pakaian bukan berat mana pun lagi2 pakaian budak2... Jauh lebih jima…

Rindunyaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Imej
Tengah borak2 dengan Aida pasal oversea trips... Sekali belek2 gambar kat facebook terjumpa dua gambar ni...... Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kat Qila masa umur dia 8 bulan niiiiiiiiiiiiiiii.... Rindu sangat!!!!!
Budak debob, sepet dan susah nak senyum ni........ Mulut kecik kuat menetek dan mengempeng dengan Mummy dia.....
Dulu dia sangat naifffff..... Baiiikkkkkkkkkkkk je tak notty macam sekarang.. Ihiks...
Dan paling aku rindu adelah BAPAK diaaaaaaaaaaaaa ni haaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Handsome pulak aku tengok laki aku masa ni..... Terus angau jap.. Wakakakakaka....
Dah dah... Gi sambung kije!
Nota kaki : Ariq 'jadi' sebulan selepas gambar ini diambil.. Nguahahahahaha.....

Kenapa kamu comel sangat wahai anak???

Imej
Aku geram betul taw dengan Qila.... Geram sangat dengan badan dia yang pejal tu..... Geram sangat dengan montot dia yang kembang dan pejal tu.... Peha dia sendat dan mantap.... Geram....!

Tapi dia ni takleh tahan gurau... Kau geletek dia atau geget dia lunyai2 mesti dia nangis... Hehehehehe.....

Kadang2 dia nakaaaaaaaaaaal sangat sebab tak dengar cakap... Suka buli adik dia... Suka lompat2 then hempap adik dia... Mummy selalu terlepas geram dengan dia sampai babap dia dan kurung dia dalam bilik bila dia tanak dengar cakap dan buli adik... Huhuhu....

Tapi kadang2 dia sangat taat... Sangat polite dan sangat mencuri hati Mummy.......

Macam ni :-
Tetiba lepas nampak Mummy sembahyang, dia pun nak sembahyang gak... Telekung ni beli kat Bandung.... Ngam-ngam saiz Qila...... Comel sangat dia jalan terpesot-pesot nak gi ke arah sejadah bila dah siap pakai telekung.... Tertib sungguh anak Mummy sembahyang.... Ikut aturan dan tertibnya... Bijaknye ikut siapa nieh????
Rukuk.... Selama beberapa saat…

Main layang2 ke main pasir?

Imej
Last week kot...... Busu Boy ajak main layang2 tapi disebabkan kurang angin so layang2 yang sedia senget tu  tak boleh naik......  Ko tengok muka Ariq.... Dia tengah geram sebab layang2 tu tak naik... Gi seret macam seret lembu pulak...  Haaa.. Macam ni lah muka dia kat rumah kalau merengek.. Sejak aku balik Jakarta ni, dia mmg kuat merengek..... Tak boleh silap sikit...  Kakak happy as always.. Dia mintak izin nak main pasir... Siap cakap tangannya dah baik.. Tetiba je baik kan sebab nak main pasir.. Padehal bukan luka pun... Takpelah sekali sekala bagi can le dia main pasir.. Tapi sebelah tangan je boleh.... Ngeeee....  Ariq penggeli pasir... Asyikkkk mintak dukung sebab shoes dia dah masuk pasir... Sesekali dia main sikit pasir tu tapi bila geli, merengek mintak dukung balik... Aik, Mummy babap kang..... Ko tengok..... Pantang aku tinggal dia jauh sikit mulalah menjerit... Geli sangat le kaaannnn... Mengada betul....  Nak kena pegang tangan dia 24hrs baru dia tak nangis.. Bukan keluar air…

Upah sebab kena tinggal..... :)

Imej
Di sebabkan kena tinggal lama masa Mummy ke Jakarta-Bandung tuhari, terpaksalah Mummy upah bebudak ni kaaannn.....
Mana lagi kalau tak ke sini :-  RM3 per kids untuk 20 minit.. Tapi kami lama betulllllllllll kat sana.... Botak kepala Mummy!!! Masuk2 je Ariq main yang ni dulu... Lama kot tak datang sini... This time Ariq dah reti nak explore everyting kat dalam tu!! Dia ni cepat berani compare kakak dia... Yelah namapun anak lelaki kaaannn...  Tangan macam lipas kudung pusing stering... Memula naik car ini Ariq asyik keluar masuk keluar masuk... Dia macam excited nak explore benda lain tapi macam sayang nak tinggalkan car tu... Hahahahaha.. Apelah Ariq ni...  Qila pulak main satu-satu.... Puas naik car, dia main lain lak... Tapi girl tetaplah girl.. Bila ade kids lain berebut car ni dia mulalah takut pastu nak nangis... Si Ariq lak pedulik hape... Dia main redah je berebut kan... Ade dia kisah?? Hahahah..  Kejaaappp je Ariq dah besar ek.. Dulu masuk sini kedek2 jalan main benda2 simple je..…