Jumaat, Mei 06, 2011

Temenggung Jugah Anak Barieng

Hari selasa laluuuu.. Aku buat kije gila uols...... Hahahaha.. Gila lah sangat kaaannn...

Sebenarnye aku tak pernah percaya orang lain untuk potong rambut anak2 aku.. Memang selalunye aku akan potong sendiri... So buruk ke cantik ke, memang aku puas hati sebab buat sendiri... Tapi entah kenapa petang tu, hati terbuka pulak nak bawak anak2 gi potong rambut kat kedai.....

Ni second time Qila potong rambut kat kedai... 1st time dulu kedai cina.. Dia takut.... Terus senget benget rambut dia masa tu so aku terpaksa trim balik bila sampai rumah... Tapi this time dia berani pulak....
Bukan main tegak duduk diam je kat situ... Ihiks.....
Aku pun tak percaya bila dia boleh dengar kata pulak kan.. Diam je mengikut arahan.. Ataupun dia takut dengan minah tu... Minah tu buat keje pantas dan cepat tapi macam hawau sangat... Aku tak sempat nak cakap ape pun, sekali tengok dia dah tarah rambut depan Qila sikit punye pendek!!! Dalam sekelip mata okay.... Buruk gila... Bengang aku.... Bial aku jerit nape pendek sangat terus dia jawap..

"Nak betul2 atas kening ke??? Tak cakaaaapppp...... "

Selamba je muka dia cakap mcm tu... Nyampah aku....
Tapi takpelah.. Rambut bebudak ni cepat panjang.... Huhuhu.. Sejokkan hati uols...

TETAAPPPIIIII.... Rambut Ariq adelah sangat buruk!!!!

Macam Temenggung Jugah Anak Barieng okaaaaaaaaaaaaayyy!!! Pahlawan Sarawak dulu2 kala tuuuu...

Stressssssssssssssss je aku tengok muka Ariq sekarang... Hahahaha.. Dahle satu muka penuh kena gegetan nyamuk!!!

Mak mertua aku pun asyik sebut2 Temenggung Jugaaaaaahhhh Temenggung Jugaaaaaaaaahhh! Huhuhu...
Hilang handsome anak aku...... Huwaaaaaaaaaaaaaa............................ Susah btol nak amik gambar dia semalam... Dia tengah sibuk main botol lotion..
Dari tepi mmg tak nampat sangat tapi dari depan... Peerrggghhhh!!! Macam penan! Korang tau tak penan????

Aku memang pantang rambut depan anak2 aku potong singkat jauh dari kening!! Aku takleh terima okay... Penan sepenan-penannye!!

Huwaaa... Takpelah, dah potong nak buat macam mana kan.. Seminggu dua nanti okaylah tu.... :P Janji rambut belakang dan tepi dah kemas sket..

Ohye, terima kasih pada semua ucapan2 birthday untuk aku harini... Ramai betul yang wish dan doakana macam2..... Terima kasih ye.... Bi pulak call tepat jam 12 malam tadi jauhhhhhhhhhhhhhhhh dari New York... Siap karang pantun lagi kat facebook... Terima kasih sayang...

Umur dah bertambah lagi setahunnnn.. Haaaiihhh... Nextweek birthday Mama.. Next 2 weeks birthday A'qila pulak... :)

Happy weekeend uols.. Kejap je dah weekend balik kan???? ;)

5 ulasan:

Elin berkata...

happy b'day aunty marsha, moga pjg umur and murah rezeki..amin :)

gee ryder berkata...

beb, tapi aku rasa ok jer rambut ariq tu heheh..comel jer dia ;)

aku kena dah sekali aritu hubby aku potong pendek rambut belakang aqeel...bengang giler aku...tapi tula mmg sekejap jer panjang blk nanti..dont worry be hepi *peace*!

jiha berkata...

bagusnyer ariq nak gunting rambut kat kedai...kalau anak saya baru nampak mesin gunting rambut dah melalak...

jiha berkata...

geramnyer tgk badan aqilah....comel...gebu...

Aida berkata...

gunting kat mana ?? nak kena saman lah org tu .. takpe, ariq masih hencem di hati aunty ye .. hehehe