Selasa, Mei 10, 2011

Singgah sebentar tengok cruise..

Lepas tengok wayang petang tu.... Kitaorg pun beransur pulang..... Tetiba bebudak ni request nak tengok cruise... So ayuh kite... Kami singgah somewhere area Jonkey Street tu.. Jalan menghala Taman Kota Laksamana..
Sangat suka gambar ni............................... Ariq sangat poser! Hahahaha.. Ko tengok tangan dia... Seiap telengkan kepala... Geram Mummy!!!!!
I heart this boy soooooooooooooooo much!! Karakter dia depan camera memang jauh beza dengan kakak dia.. Kakak dia si Qila tu memang tak suka bergambar.... Tataulah ikut perangai sape.. Atuk, Nenek, Daddy dan Mummy sume suka bergambar... Qila ni tataulah... Haihhhh... :P
Seronok gak lepak kat sini petang2 mcm ni........ Romantik gilaaa... Ni first time aku sampai sini.. Ahakss..
Qila sangat excited tengok cruise.. Dulu kami pernah bawak dia naik dengan Daddy masa Mummy pregnantkan Ariq 7-8 bulan... Masa tu malam... Memang best.. Tapi Qila tertidur half way.. Hahahaha... Lagipun dia kecik lagi time tu.. Baru setahun 4 bulan...
Asyikkkkkkkkkkk dengan peace nye tak sudah2....
Dia request nak naik cruise.. Nantilah sayang ek.. Dah petang lah... Nextweek kita naik ye sayang.....
Macam ni rupanye aku ek kalau beranak 3 nanti... Hahahahahaha..... Bobot amik gambar jauh sangat... Bila nak amik for the 2nd time, Qila dah tanak pandang BB Mummy...
Dia memang macam ni... No more 2nd chance uols... Kalau nak posing, memang tiada siaran ulangan... Ni kalau besar, sape dapat dia ni memangle peninglah kepala ko.. Hahahaha...
Lagi senang Mummy bergambar dengan Ariq.... Kan Ariq kan?? Tekun betul Qila tengok cruise yang lalu lalang.... Nanti kite naik ek sayang..... Mummy janji...
Comel je tengok anak2 time umur2 macam ni kan??? Takyahle besar cepat sangat yang.... Mummy suka anak2 Mummy besar mcm ni je.... Hehehehehehe.... Diorg ni selang setahun je tapi beza sungguh badan Qila dan Ariq... Ariq kecik walau kuat makan... Qila subur walau tak makan... Hehehehe...
Entah apelah yang diorg fikir agaknye....... This weekend kalau takde ape hal, rasa mcam nak bawak diorg naik cruise.. Mesti diorg happy.....
Ariq pun memang tak pernah naik lagi..... Sabar ye sayang.... Harap2 weekend ni cuaca ok..
Daaah... Jom balik.....
Aku suka hotel belakang ni.. Apekah nama dia ntah.. Casta el Rio ke ape ntah... Padehal baru tengok cite Rio kaaannn... Heuheuheuheu.... Cool lah sebab cafe dia ngadap sungai.. Lobby dia actually belah depan sana... Macam kat Holand kan uols??? Ni salah satu sebab aku suka duduk Melaka...... Banyak tempat dating yang cool dan cantik...
Gelap pulak kan sebab dah nak pukul 7pm.....

Ok... Ni lah sahaja aktiviti di Hari Ibu untuk aku dan anak-anak pada tahun ni.... Simple, sweet dan sangat memorable...

Bahagia.....

:)

8 ulasan:

K.zoe berkata...

hehe. rambut Ariq tuh comel bangat la... cheeky betul.. :)

Aida berkata...

lain yekkk qila dgn ariq .. ariq senang nak bergambar, tetapi tidak qila .. hmm .. ikut mood kot .. masa time daddy dia ada ok je kan ??

zahirian berkata...

SINGGAH LAGI.. :)

far_east berkata...

singgah jenguk xtvt kak marsha sefamily..geram tgk budak berdua tue...

Tanpa Nama berkata...

Salute laa kak boleh bawak 4 orang budak kecik keluar sorang2 jek handle!! -anasaliza-

Marsha~ berkata...

Ana.. Tak susah pun sebab ade sorang tu dah darjah 6.. Cuma sakit pinggang sket bila sebelah kanan dukung Ariq, sebelah kiri pimpin Qila masa pergi.. Balik pulak Qila mintak dukung dan Ariq didukung oleh anak buah yg darjah 6 tu.. Akekekeke.. Diorg malas jalan...

Bebudak ni memang behaved kalau cukup tidur dan minum.. Kalau kurang dua benda tu, habis arrr.. Mcm berlaku kat office Daddy diorg dulu.. Hehehehe..

ibu syafiq berkata...

eh.comel what ariq ngn rmbut br dia...sesuai gitu...

Ainul Hayat berkata...

Suke tengok aktiviti kekeluargaan kak Marsha...Bestkan, ade pengisian.