Isnin, Mei 02, 2011

Jalan2 shopping dan makan...

Kisahnye ini adelah semalam... Kitaorg keluar awal.. Dalam pukul 11 pagi kot.... Banyak benda yang aku nak beli ni so memangle kena keluar awal.. Kalau tak kang mesti jammed dan susah parking....

Tempat yang dituju adelah Pahlawan Mall kat Banda Hilir tu... Nasib baik harini hujang masa pagi tadi, so cuaca agak mendung... Best gila....

Anak2 pun mood okay je walaupun masing2 belum makan lagi ni... Yelah, dua2 dah pekena susu dalam kereta... Tapi pas shopping, perut rasa lapar le pulak... Aku tak terfikir pun nak makan ape, so terus terjah US Pizza...

Alolololoooo... Suka aku tengok gambar ni..... Budak ni memang mood baik ni... Tapi kalau dia tak cukup tido atau benda2 yang sewaktu dengannya, haih memang nak makan pelempang je tau... Geram... Lebih2 kali kalau dia jerit2 ngamuk marah tak tentu pasal... Geram betul.... Ni tengah happy makan pepperoni...
Pastu dia mintak sket "mee" aku... Hahahaha.. Tergelak besar bila Qila kata, "Mummy nak mee sikit!"

Carbonara dia rasa macam haram... Dulu masa aku makan kat Bkt Beruang, sedap gila.... Ni 2nd time makan kat sini mak aih... Rasa macam tak cukup bahan je.... Rusak! Lapar punye pasal, bedal je laaahhh... Nasib baik waiters dia sume baik2 dan manis muka.. Ade gakle penyeri selera.. Hehehe..

Ariq tido lena time ni.. Lama gila dia tido adelah dalam 3 jam lebih kot.... Dah aku kata, cuaca mendung... So dalam mall pun sejuk... Dia tido sampaile kami sampai kat rumah... Ko bayangkanle betapa lamanye dia tido.. Aku shopping tu adelah 5 jam kot... Bawak berjalan pun tak guna nak oi kalau kau tidurrrrr je... Hehehehe... Baik Mummy pakaikan ko baju tidur je, selesa sikit nak tido dalam stroller tu... Akekekekekeke....

Alololooo... Pas makan lap bibir, dan pipi dengan tisu...... Sangat tertib...... :P

Ohye, motif aku keluar harini tak terfikir pun nak beli botol susu tapi dah disebabkan ade less... So belilah kan... Uols!!! Sape mak2 yang bagi anak dia pakai Avent ek??? Seriously aku tak pernah beli botol Avent... Dulu beli sekali jelah masa ngandungkan Qila.. Aku tak ingat harga dia masa tu... Pastu masa aku ngandungkan Ariq, aku beli breastpump Avent so dapat lagi free 4 botol... Memang lama gila tak beli botol ni... Tapi semalam, disebabkan botol Nuby dah takde dalam pasaran, so terpaksa lah aku beli Avent utk Qila sebab dia tak biasa dengan teats lain... Haritu dah try mOmma tapi tak berkenan dengan botol tu sebab cepat nau hilang nombor sukatannye... So aku rasa, tatau dah nak beli ape selain Avent...

So masa beli tu aku pelik nape botol tu tak jernih macam dulu....

Chinese yang jual tu cakap.. Botol Avent lama adelah telah diharamkan sebab bukan BPA free.. Ade toksik rupanye... Eh betul ke??? Berderau darah aku sebab Qila selang seli pakai botol tu dengan brand Nuby selama ni uols!!!! Mati2 aku ingat botol Avent tu BPA free.. Yelah, mahal tuuuuu.... Dia kata, semua botol yang jernih mmg bukan BPA free!!!!! No wonder botol Avent sekarang dah tak jernih lagi mcm dulu... Ala ala keruh je botol dia..... Tersentap aku dengar statement chinese tu... Terus aku google pasal Avent dan korang boleh review kat sini

So sape yang rajin nak buat claims tu silalah buat....... Tuntut hak masing2 ye..... Aku tak sure Avent Malaysia ade process benda tu ke tak...

Memang sentap! Aku ingat botol brand murah je yang ade toksik tu... Sekali Avent yg org ramai agung2kan tu pun sama hampeh!! Cit....

Pastu terus aku terfikir, adekah Qila yang batuk tak baik2 dah berbulan ni disebabkan botol tu??????

Sampai rumah, terus aku buang semua botol2 Avent yang lama tapi si bibik nak bawak balik Indon.. Sayang katanye... Dia nak bagi adik dia.... Suka hati kaule labu.........

Kadang2 rasa sakit hati taw... Kite rasa kite dah bagi yang terbaik utk anak2 kite tapi..... Pasal botol susu bertoksik satu hal... Tambah lagi cerita kecohnye susu formula sekarang ade banyak gula laaahhh... Sakit hati aku.... Nak bagi susu badan, dah lama kering.... Nak tanak, teruskan jugakle uols... Takkan nak tukar Anmum plak kaaannnnn....

Yang pasti anak no 3 kompem ar fully breastfeed....... Serik mak serik!!!!

Tetiba letak gambar jeans kaaaaaaaannnn....

Saje je nak tayang jeans baru mak.. Lama tak beli jeans mahal uols sejak beranak ni sebab dah gemok... Skrg aku pakai saiz 26... Dulu masa anak dara, saiz 24 okay.... Masa baru2 beranak Qila dulu, aku pakai 28!! Sekrg ni konfiden dah kurus sket so bolehlah beli jeans Levi's baru....

Yang pasti aku dapat jimat RM80 sebab trade in jeans lama..... Daripada RM289, just bayar RM209 sahaja.... Oklah tu kan..... Tapi tu pun aku keluar RM200 je sebabnye, tetiba ade terselit duit RM10 dalam poket seluar lama yang aku trade in tu kan... Kantoi siot tak basuh lagi sebabnye, last aku pakai adelah sebelum ngandungkan Qila dulu wey!!! Dah almost 4 tahun tuuuuuuu..... Hahahahaa... Macam mana duit RM10 tu terselit bertahun2 dalam tu tapi takde siapa perasan... Hahahahaha...

Oklah.... Nak tido... Gudnite uols!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 ulasan:

Lelord berkata...

seb bek duit seploh hengget x beranak pinak kan...

Azli Sham berkata...

haha..umpang mencelah baca ko nyer citer u ols...seronok baca story jalan2 u ols..tapi pasal Avent tu,aku pun pasan gak nok, sbb duk wat susu utk anak akak aku,pelik gak apsal botol dia kaler tak cantik..padahal beli punyelah mahal kat baby's outlet ape ntah...

menakutkan skrg ni!
yg faked dh sama taraf ori..

noks, sampai bile erk,yg Levis tu..aku pn ade sehelai dua nak trade in..

Marsha berkata...

noks... too bad... masa aku pergi tu dah last day nooookkkkk...... tapi KL aku tatau le... aku tahu pun sbb baca paper masa jumaat lepas... takpe, nanti ade lagi kot promotion ni... :)

AzliSharm berkata...

orait mummy...
just tnya..sbb haritu,ade ternampak kt dpn outlet dia..last few weeks la..tapi, in hurry,so tak smpat nk dtg balik bwk suar..so, tak pasan smpai bile promotion..
dh dua kali i ols missed..last year pown same..konsep beli tnpa trade in jelah, kalu ade design baru cantek...

hestyrezyuda berkata...

walllaweyh.. kak marsha... sopin tu.. lama tol tk sopin.. nak2 lagi kat mall2 besar melaka nih.. huhuhu.. tunggu cutu wesak day... hest balik melaka mau jalan2 sana plak... :P

jap2 tertarik satu pic anak akk... yang mulut lap dengan tisu tu... kalau mak abah tak ajar macam tu... tak kn anak jadi tertib gitu kan.. tengok la anak sape... ekekekekekeke

norhidana berkata...

mmg tertib anak dara akak tuh... hehehe suke time dia duk kesat pp ngn bbr ngn tisu tuh mmg nmpk cute sgt...

hehehe alahai nsb rm10 je yg terselit ek kalu ada 50 ke 100 ke lumayan....

LIP (^_^) berkata...

Rajin marsha ni bawak anak2 berjalan.suka tgk..

Aida berkata...

marsha, terasa rugi sbb tak dapat dating sesama .. kalau lah masa itu panjanggggggg kan bagus ... sentap kejap ..

Tanpa Nama berkata...

fuyyooo...mummy beli jeans baru...so xyah la bi carik kt states ehh?...btw daddy pon ade belt baru...lapan boleh hengget jerss...