Isnin, Mei 30, 2011

On the way balik rumah nenek tapi kami menyimpanggggg

Dah namapun rumah berhadapan dengan laut, so everytime nak kemana-mana memang akan nampak laut dulu.. Huhuhu...

So ni last week kot... Masa ni otw nak balik rumah parents Bi aka PIL aku... So masa kuar je simpang rumah tu tetiba Qila excited tunjuk2 kites... Dia nak tengok orang main kites pulok....

So meh kite singgah...
Masing2 dah siap pakai baju tido lak tu..........
Singgah beli kentang pusing2 ni ape ntah nama dia.. RM1.50 sahaje.. Sedap gila..... Beli dua perasa cheese... Berebut anak2 den makan..
Qila macam ralat plak tak bawak kite Mickey dia... Next time ye sayang...... Sini dah sangat maju uols.. Ade glider, ade kereta kuda.. Memang tak macam Klebang dah.. Dah macam Bali uols... Akekekeke.. Memang happening! Ramai gila manusia.....
Mummy kite octopus!!!! Hohoho.. Punyelah banyak layang2 di udara.. Berpuluh2 silap2 beratus kauuu.. Seronok le jugak bawak anak2 datang sini petang-petang..
Inilah kentang tu.... Satu lagi beli tanpa sos.... Rangup...
Dua beradik yang ikut je bontot masing2.... Tak nak berenggang langsung..
Haip.... Dah mandi kan.... Takmoh main pasir... Tapi lama2 Ariq merengek mintak dukung.. Dia dah rimas pasir dok masuk dalam kasut dia.. Hahahaha.. Dia memang geli sikit...
Tengok tu Mummy... Nak cakap tak reti... Tunjuk then jerit jelah keje dia... Tengok si kakak dah tak pakai slippers.. Dia nampak ade kids tak pakai slippers main pasir so dia pun nak bukak slippers gak.. Nasib baik ade air kosong dalam kereta, so boleh basuh kaki masing2.. Sini belum ade tandas, so memang susah kalau nak kencing berak... Hohoho...
Okay... Dah nak maghrib dah..... Jom balik jom!
Dulu pernah nak ajak Daddy datang sini, tapi masa dia cuti tak heran pun nak datang sebab depan rumah je...... Kewat kan....

Sekarang ni tempat ni dah banyak berubah dah.. Mesti Bi kagum....... :) Majunyeeeeeeee Melaka sekarang ek?????

7 ulasan:

Aida berkata...

rambut ariq nih perang lah .. dgn putihnya .. dgn bibir merah nya .. ni besar harus hero malaya ni!!!

norhidana berkata...

seronoknyer umah dpn pantai... msti angin menghembus best... suke jln tp pantai... lg2 kalu balik umah MIL

cantik cekak rambut akak... comei je

Tanpa Nama berkata...

marsha, kt mana kentang pusing tu?? area mn ni yer? teringin le pulakk..

Marsha berkata...

pantai klebang.. tpt org main layang2 yg banyak tu... kena masuk dalam.. dia kat tgh2 pantai

Aliza berkata...

alalalalaa... seronoknyer budak 2 org nih... :-D

mariaariffbaby.com berkata...

beshnya umah kat pantai...
seronok la ur kids..
:D

LIP (^_^) berkata...

Tang makan kentang tu I like!!nampak sedap jek marsha..