Isnin, Mei 16, 2011

Make over yang tak berapa menjadi.. Huhuhu

Hari sabtu yang indah dan sangat pack! Pepagi dah cargas basuh kereta SENDIRI okay... Penat sangat.. Ade pulak orang tukang tolong kacau kan... Tapi bahagian dalam aku terpaksa gak bawak gi carwash sebab berdebu sangat.. Heheheh.. Itu kisah lain kali cerita... Ni nak cerita make over aku tu uols..... Memang shalala jers hasilnye... Heuheuehu..

Tu yang atas tu, Vivian namanye.. Kalau uols nak shopping kat Stage, gi jumpe dia... Dia baik sangat.... ;)

Meh amik gambau sebelum.....
Seriously, last aku make up tebal masa wedding aku sendiri kowt... Tu dah 4 tahun lepas...... Huhuhu... Aku mmg tak bleh nak tahan ditenyeh kat mata untuk jangka masa lama sebab mata aku sensitif.. Ko tau berapa lama si Vivian ni make up kan aku???? 1 jam setengah uols!!! Sampai sana pukul 1.30 ptg, pukul 3.00 ptg baru siap!!!! Dahle Hi Tea aku start pukul 2.30ptg!! Boss aku beratus kali call okay... Macamle aku yang kena berucap untuk majlis perasmian... Chooyyyy...

Tu sebab aku tak sempat sangat nak memilih lipstick dan eye shadow.... Main hamikkkkkkkk je ape yang si Vivian cadangkan.. Hahahaha... Memang kelam kabut gila... Sebelum ni dia cakap make over 45 minit je, tapiiiiiiii.....
Meh aku cite ape yang dia dok tenyeh kat muka aku... Hahahaha.. Sape yg hantu make up tu mmg suka kot kena make over ni tapi sooooo not me lah.. Aku ni cepat bosan kalau duduk setempat lama sangat.. Hehehehehe... Kalau facial pun aku cepat panas bontot.. Tapi kalau berurut aku memang suka lama2.... Heheheh...
Habis bersepah meja tu..... Aku asyikkkkkkkkk tengok jam dan fb... Rasanye lambaaaaaaaaaaat sangat dia make up kan aku... Letih gila nak tunggu habis.. Mata dah merah sbb dia asyikkk suruh pandang atas jangan kelip pastu hidung dah berair sebab aku tak tahan debu2 powder yang bertepek kat muka.. Rimas siot... Berat gila muka aku..
Aku cakap dengan Vivian aku nak masuk dalam blog... Takut dia ko.. Hahahahaha..
Hasil mataku yang tak nampak sangat... Pakai BB je ko takkan boleh jelas gambarnyeeee.... Actually sangat tebal.. Kening aku bukan main tebal dia lukis... Malu aku gak masa nak gi hi tea tu.. Boss aku mesti fikir dalam hati.. Tebalnye make up ko Marshaaaaaaaaaaaaaa oooiii... Ahahahahah.. Fedulik hape aku kan????

Yang penting mak konfident mak comel.. Akekekekek...
Ni je gambar yg sempat aku amik masa benti kat traffic light.. Boss aku dah bising suruh bawak keta laju2 sket... Haih.. Dia ni sayang sangat kat aku ke atau jeles kalau aku datang lambat dan skip sume speech yang membosankan ituh???

Balik dari Hi Tea, laju2 gi amik anak2 untuk bawak naik cruise.... Eye back terus tersembul sebab letih sangat dan tak tahan dengan habuk eye shadow dan debu ketebalan make up aku tu....

Ohye meh aku kasi closed up ye...
Aku naik cruise dengan make up tebal gini.. Boleh?? Next entry ye... ;)

7 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

wahh.. waahh.. dah jd sama level dgn retis.make up sampai sejam setengah. kekeke.

Ainul Hayat berkata...

Wah...bergaya akak. Kak barang2 Stage ni affordable tak? Cam best jer...HEHE

shu berkata...

lawa!!!

LIP (^_^) berkata...

Bestla marsha dpt spend time make over gini...

Lelord berkata...

pakai bulu pelesu ek

mummy_adam berkata...

kat kl nie, 2way cake dah abis..huhu

Marsha berkata...

lela... tak ar... original babe....