Rabu, Mei 04, 2011

Jalan-jalan shopping lagi.....

Weeellllll... Dah cuti panjang... Takde keje nak buat so ape lagi.... Habiskan segala duit yang ade dalam purse tu uolssssssssss.... :p
Ayuh anak-anakkkkkkkkkkkk!!!! Mari ke kite Aeon Mall pulokk... Akekekekekeke.....

Masa ni agak liat jugakel nak keluar... Cuaca sejuk hujan renyai2.. Dari pagi sampai petang, layan cerita Cun kat Astro First serta tengok cartoon dengan anak2... Ohye, I masak ye haritu... Masa ni last Sunday.... :P Sedap betul lauk sotong I masak tuhari.. Akekekekek....

Pas dah habis makan sume, mata bukan main susah nak bukak tapi bebudak ni tak tido pun... Bila aku dah ready siap2 nak keluar, sekali tengok ade budak dah tertido daaaaa......
Last2 hangkut gak bawak masuk kereta sebab dah nak pukul 5 petang.. Kalau tak, bila lagi nak keluar kan??? Qila dah selamat tidur 2 jam sebelum tu....
Cuaca memang cun.. So boleh laramkan bebudak ni dengan kemeja dan baju lengan panjang.. Dua2 baju ni beli kat Debenhams KL.. Sangat suka... Rasa nak gi beli lagi baju bebudak ni kat sana..... ;)
Suka sangat baju ni... Siap ade 3 kuntum bunga timbul kat dada.. Kalau ade saiz besar, mmg aku dah beli utk diri sendiri.. Ingat nak tunggu pakai raya tapi bila sarung kat badan diorg, dah ngam ngam soi je... Baik pakai jelah kan..... :P
Minah ni kalau berjalan memang happy... Lagi2 bila Mummy nak ajak gi Jusco.. Hehehe.. Lagipun diorg bosan duduk rumah je sepanjang weekdays sbb Mummy keje... Kalau ade Daddy, tak kira masa, berjalan je keje.... :( Bila lah dapat jumpa Daddy ni... Rinduuuuuuuuu sangat...
Alolololoooo... Debob Mummy yang cengkung matanye sebab batuk tak habis2... Rindu Daddy pun satu hal ni...
Ariq masih lena..... Nampak besar sangat dia pakai kemeja kotak2 ni.. Nasib ko budak kecik, kalau Daddy pakai baju kotak2 macam ni, Mummy tanak jalan sebelah Daddy... Mcm bangla.. Huahuahuahuahua... Tapi Ariq tetap handsome dimata Mummy.... Pakaile baju ape pun Ariq tetap comel.. :)
Bila terjaga je terus mintak biskut.. Hahahahaha.. Makan jugak walaupun tgh mamai......

Kitorg bukan shopping ape pun.. Beli pampers saiz XXL untuk Qila... Kat rumah tu saiz XL, dah tak tertanggung punggongnye yang lebar tu.... Dia pun asyik ngadu ketat, sempit dan mcm2 lagi... Ohye, Qila masih pakai bila tidur malam... Carik gak iron yang bibik lahabau tu dah jahanamkan... Kali ni aku takde beli yang mahal2 dah... Beli yang biase2 aje... Kalau rosak lagi, takdelah aku sakit hati!
Pastu macam biasa....... Layan amusement park le ape lagi... Ko tengok Ariq... Style macam orang2 besar yang kepoh tengah ushar orang main game.. Hahahaha.. Sempoi sungguh style anak aku ni.. Bukan tau takut.. Qila tu ade gak rasa segan dan takut.. Yelah, anak lelaki kan... Ariq siap tepuk tangan bila budak tu baling bola.. Hahahaha... Bagi sokongan gitu...
Bukan main dekat lagi dia dgn budak tu.... Tunggu turn... Hehehehe... Kali ni nampak beza sangat Ariq bila datang sini.... Dia dah reti main bowling ni..... Dulu dia tengok je kakak dia main...
Hahahahahah... Dah sampai turn dia.... Siap masuk dalam lubang tu sebab senang sikti nak baling bola tu... Rasa nak bantai dan geget2 je punggong dia.......
Qila memang dah otai sebab mmg dah terer main ni... Ariq first time main... Muka konfiden tuuuu...
Ade hati nak angkat bola tu sebelah tangan.....
Pas dah masuk bola tu... Siap tepuk tangan... Hahahahaahahah... Anak-anak... Tapi seronok sangat tengok gelagat diorg... Makin lama makin besar dah anak-anak Mummy ni... Dulu kecittt je... Haihhh... Cepat betul masa berlalu... Dulu Qila je yang reti layan benda2 ni... Sekarang Ariq dah join sekaki....
Bajet yang keluar untuk semua ni pun jadi double uolsssssssss!!!!
Takpelah.... Janji diorg happy dan membesar dengan gembira sekali.... Itu yang penting.........

Takde apa yang boleh nak aku gambarkan betapa sayangnya aku kat dua budak bertuah ni...... Sabar ye sayang... Tak lama lagi Daddy balik dan kali ni Daddy janji dia akan cuti lama sikit.... Daddy pun rindddddduuuuuuuuuuu sangat dengan Qila dan Ariq... Setiap email yang dia hantar tak pernah tak meluahkan rasa rindunya yang amat dalam terhadap Qila dan Ariq.... Semua ni dah tertulis sayang.... Sabar ye... Selagi Mummy hidup di dunia ni, Mummy akan buat ape sahaja untuk buat Qila dan Ariq happy sentiasa...

Ohya ya ek... Dua hari lagi birthday Mummy.......... Hermmm..... Tak rasa ape pun sangat... Dah tua so tak excited pun.. Hadiah birthday pun I dah agak dah ape I akan dapat Uolsss.. Nguehehehehehe...

Daaaaaaaaaaa........

5 ulasan:

LIP (^_^) berkata...

Lagi sekali nak ckp rajin sungguh marsha bawak anak2 gi jalan..!seronok ur anak2.. ;)

Tanpa Nama berkata...

Marsha,

I nak tanya skit, apa rutin hari2 you dari
pagi sampai malam. Maksud I setiap hari dari mula
you bangun then nak siapkan anak2 then hantar g
rumah mama, then hanta skolah then bla bla bla..

Mcm mana you handle anak2 you tanpa hubby,
Apa fungsi al-bibik tu. Penat tak you as mummy and
daddy masa hubby tak ada. Apa cabaran yang paling
susah yg terpaksa you hadapi nak membesarkan
anak2 yg masih kecil ni, bila masa you ajar
diaorg. Mcm mana you control budget, buat simpanan etc.
Penat tak jadi supermommy ni?

Buatlah entry khas untuk ini. Boleh? Mana tahu boleh
dijadikan contoh pada org lain dan pada I juga.

Ce... cite ce.. cita


Babehku

Marsha berkata...

wow......... hahahahahahahahaha... jap jap.. ketawa dulu.......

wwwooooooowwwww... entry khas tuuuuuuuu....

demimu bebehku.... akan kubuat jua... kena ade episode ni.. wakakakak

Aida berkata...

hmmm ... marsha, awak pandai matchkan baju anak² .. walaupun tengah kerugian sbb tak dapat dating dgn ariq dan qila .. haishhhh

Ainul Hayat berkata...

Kak Marsha,
Rajin akak ni layan anak-anak akak. yeay, nanti daddy cuti panjang boleh bawak Qila, Arig sume cuti-cuti Malaysia...HEHEHE....Ha'ahlah kak, setuju dgn Cik Bebehku tu. Buatlah satu entry khas. Boleh jadikan panduan untuk saya gak.