Isnin, Mei 30, 2011

Hadiah hari jadi yang so-so

Sorrylah sayanggggggggggg.. Bajet Mummy lari lah.. Heuheuheuheu...

Actually aku tak terfikir pun nak belikan ape2 untuk bithday present Qila.. Hahahaha.. Kijam tak Mummy???? Bila Bi call cite pasal birthday present Qila, baruuuuuuuuuu aku terfikir.. Ha ah ek kena beli ke??? Huehuehue...

Yelah tatau nak beli ape dah.. Toys tetiap minggu dapat... Baju pun sama... Books pun tetiap minggu beli... Ape lagi??? Ohye, dia mintak scooter color merah... Belum beli lagi... :(

Daddy dah belikan anaknye Nintendos Wii (btol ke eja minatang ni??) Kat NYC kot.. Ke Texas aku tak hingat... Murah gilossss katenye.. Tapi apekah mak kesah sbb I am not into games2 ni... Huhuhuhu...

So di pihak mak sendiri, mak tak belikan sesuatu yang mahal sangat sebab mak botak bulan ni.. Dengan kereta buat hal, dengan shopping tak hingat dunia, dengan JCard Day nye haritu.. Dengan nak gi Jakarta-Bandungnye khamis ni soooo memang Mummy takde bajet nak beli hadiah Qila mahal2 ye nak.....

Lagipun masa otw nak gi beli toys tu, dia ade requested gitar color kuning, tapiiiiiiiiiiiii.... Bila dah sampai toys department, lain yang dia pilih! Hampir satu jam nak buat keputusan sebab Mummy suruh pilih yang murah dan SATU sahaja... :P
Taraaaaaaaaaaaaaaa...... Ni pun dah RM39.90 nak oiiiiiii... Huhuhu.... Tapi dia suka kot benda alah ni... Dia sayang betul lappy ni.. Lappy lama dia dah lama jahanam..

Padehal rasanya tak sesuai kot lappy ni dengan umur dia sebab dia dah lama kenal ABC.. Tapi takpe, boleh pass ke Ariq.. Actually susah gak nak pilih toys untuk budak 3 tahun... Kena betul2 fikri mendalam wooo.. Tapi haritu nak cepat sebab lama sangat si Qila ni memilih toys....
Tengok tu... Posing tetap gaya Timie, terjelir memanjang... Dia tak buat bunyik kambing biri-biri dah bagus! Huhuhu...

Semoga lappy ni bertahan at least 6 bulan ye sayang??? Mummy dah tak tahu mcm mana nak simpan dan sususn koleksi toys Qila dan Ariq yang melambak-lambak kat dalam bilik tu! Huhuhu...

6 ulasan:

Aida berkata...

Rasanya Qila tu tak kisah pun apa yg mommy bagi sbb Qila tu jenis menerima seadanya .. kan Qila kan ..

Marsha berkata...

tak jugaaaaaaaaaaaaakkkkk.. hampir 1 jam kat situ aidaaaa nak suh dia buat pilihan... ade ke patut dah tunjuk gitar kuning yang dia nak tu, dia geleng paler.. dia gi pilih mainan utk budak 3 bulan.. haiyooo.. pastu dia mintak plak roket sebijik mcm cite agent oso tu.. tp mahal gileeee... last2 dia amik lappy ni.. huhuhu

LIP (^_^) berkata...

Huh,qila ni dah bijak la.Emill xkenal huruf lagi just hafal mulut je.mcm ne marsha ajar qila?

Marsha berkata...

sy pun tatau sebenarnye dia dah tau.. hahahah jahat kan?? dalam sebulan dua ni, saya tunjuk kat dia tetiba dia tau sebut... so sy praktis hari2 tunjuk then dia sebut.. at first dia byk keliru M dan N sbb bunyi sama.. praktis hari2 je.. dan this few weeks, dia dah boleh baca semua dgn lancar.. tu lah pasal kite kadang2 sibuk tatau yg anak kite sebenarnye tahu banyak benda.. kite tak perasan tp sebenarnye diorg tahu..

dan kadang2 diorg tahu tp saje tanak sebut or malas nak layan kite.. seriously.. dulu sy ajar macam nak rak tp Qila buat bodo je.. tp dia dengar sebenarnye.. pas beberapa bulan ajar, barule dia tumpu perhatian dan bagi respon..

yg penting jgn jemu ajar, tunjuk flash card or buku2 gambar cantik2.. so takde lah dia ngadap bukuk ABC yang tuuu aje.. beli banyak2 sikit yang lain2 so dia tak bosan..

Emil kenal tu tp dia maybe malas nak sebut or berat mulut kot.. budak2 biase mcm tu... jgn risau ek, one day pasti keluar dr mulut dia mcm michigan.. hehehehe

shu berkata...

eppy bestday Qila!! ~janji ade adiah kannn....;)

Aida berkata...

marsha, betul lah .. Qila ni bijak .. baru 3 tahun dah bley kenal huruf .. adin dgn dina pun dekat 4 tahun baru ok ..