Jumaat, Mei 27, 2011

Dah lama dia mintak nak makan ni....

Haritu masa balik dari school untuk celebrate birthday dia, kami singgah kat kedai... Sejak kat school lagi Qila tetiba tanye, "Mummy... Qila boleh makan aiskrim tak?"

Sedih pulak dengar suara dia yg mengharap sangat tu..... Rasanye last dia makan ice cream masa Daddy bawak gi KL dulu..... Tulah 1st and last dia makan cornetto.. Ni sume gara2 iklan Cornetto-Hakim & Stacy ni....

Aku bukan ape uols.. Dia tu kan batuk tak baik2 so malas le nak bagi dia makan ice cream kan... Nanti melarat pulak.. Tapi masa kat kedai tu kau tau dia cakap ape?

"Mummy nak ice cream boleh? Biar baik batuknye eh??"

Entah petua mana kau ikut nak oiiii makan ice cream boleh baik batuk....

So aku pun oklahhhh.. Beli lah satu untuk dia... Perasa vanila le for sure..

Qila happppyyyyyyyyyyy sangat... Macam dapat loteri gitu.. Balik rumah terus bukak baju gown dia tu terus ngap!!! Tak sempat bukak headband dia kaaauuu..
Hehehehehehe... Kenalah sensored sikit sebaba anak dara I ni dah besar uolsssssssss...... Habis sebatang tu licin dia makan seorang.. Mummy mintak sikit pun tanak bagi... Boleh pulak dia kata "Mummy tak boleh makan.. Mummy batuk.." Ewah..
Siapppp posing bagai.. Puas hati dia dapat makan.. Lamaaaaaaaa dia mintak nak makan tau....
Sangat sayang dia nak ngap itu cornetto.. Jilat sikit2 je... Hahahaha... Aku lak yang geram...
Tu sebab takde lah comot sangat.... Nasib baik Ariq tido time ni kalau tak mesti berebut......
Nyum nyum..........
Alelelele.. Kenkonon ngilu le tu....
Alriteeeeeeeeeeeeeeee..... Cepatle masa bergerak.. Tak sabau nak gi JJ ni... Nak shopping baju sikit.. Harini kan JCard uolsss... Tapi aku tak shopping banyak sebab nak save duit untuk trip minggu depan... :)

6 ulasan:

Aida berkata...

wahhhh .. cara dia makan ice cream, buat aku terliurrrr tau .. iskkk .. geram tengok Qila dah bam bam balik .. tu yg geram nak gigit je tu .. hik hik hik ..

w|cKa` berkata...

sy penah baca kalo batuk bg anak makan ice cream utk lega.. ice cream yg soft mcm sundae mcd..

LIP (^_^) berkata...

Wah qila..mesti dia hayati detik2 makan ice cream tuh..

littlehumblelynn berkata...

marsha

samaler kes ngan anak2 aku...kena kuarantin makan aiskrim..air batu-swimming pool...terpaksa ler..dah sakit susah jugak...

littlehumblelynn berkata...

marsha

samaler kes ngan anak2 aku...kena kuarantin makan aiskrim..air batu-swimming pool...terpaksa ler..dah sakit susah jugak...

Aliza berkata...

ahahahaha... syiokkk giler qila baham eskrem ek?? :-P