Selasa, April 05, 2011

Tutorial untuk update blog dari Blackberry anda..

Hehehehe... Senang je nyah..

Memula sekali, gi kat setting blog Uols.. Then edit kat bahagian email & mobile..

Pastikan semua yang dibulatkan di bawah ini dilaksanakan...

Faham??

Tak faham???

Aku pun tak faham... Wakakakakakakakakakaka....

Okay okay.. Kat BB Uols kan dah setting email address masing2 yang Uols selalu guna.. Then letakkan email address tu kat BLOGSEND ADDRESS tu...

Pastu, Uols kena create lah email utk blog ni kat POSTING OPTION tu... Yang ade tertera SECRET WORDS tu.. Haaa.. Uols boleh letakle words ape pun Uols nak letak...

Then, jangan lupe CLICK kat Publish emails immediately taw....

Then SAVE....

Settle setting kat Blog then setting di BB pulak...

Dekat BB Uols... Kenalah add kat CONTACT email address blog uols tu.. Like macam I punye ni adelah bidarling.mummymarsha@blogger.com

Senang kan? Pas save contact tu... Uols dah boleh update blog dah...

Everytime nak publish entry baru, Uols bukakle email U kat BB then pilih COMPOSE EMAIL..

To : Nama email blog uols..
Subject : Tajuk entry uols..

Then taiple ape uols nak taip...

Kalau nak masukkan gambar, ATTACH le file... Hehehehe...

Pastu SEND!!!!

Mudah bukan... Entry akan publish dalam masa 5 saat... :)

Selamat mencuba....

6 ulasan:

Aida berkata...

owwwhhh .. utk kengkawan yg nak update melalui BB ye .. hmm .. coming soon lah kena gak tukar bb kan .. hehehe

S.A.L.J.U sha berkata...

salam...aiii mama aqila n ariq


tq tutorial ni...huhuuuu...

sekejappan bertanye akk buat tutorial ni....syok...

dh berjaya buat 1 entry via BB.


tp nak tanye la kak....

camner akk buat pic2 tengah2 tulisan entry...pastu de tulisan cerita balikkan...

camner eh? mcm entry anak oh anak tu....

Marsha berkata...

oooo.. itu dulu akak pernah buat tapi skrg rasanye tak bleh... akak malas nak transfer gambar, so akak upload dulu gambar pakai BB then taip cerita guna netbook.. hehehehe..

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

wah..blog dah bertukar ke blog tutorial..kekeke

zoebear berkata...

huhu..gud advices le darling... tgu tukar BB dulu eh..he3

Marsha~ berkata...

oit!! sempat kau komen blog aku.. bukan kata air ketuban dah pecah ke?? hahaha

good luck nyah!!! pussssssssssshhhhh dengan sepenuh hati..

jangan tendang nurse tu sudeh.. akekekeke