Selasa, April 12, 2011

Study time bebeh

Daddy... Tengokle Qila ni.... Qila tengah praktis writing..

Mummy baru beli book baru untuk Qila.. So tonggang tonggek Qila buat writing.. Qila suka buat writing pakai crayon.. Jelas colornya... Qila tak suka pakai pencil, boringggg...

Mummy selalu terkejut tengok Qila writing, sebabnye Qila start dari kanan ke kiri.. Ahaks...
Daddy..

Qila kalau writing, memang tekun taw daddy taw... Tapi adik selalu kacau.. Geram Qila dengan adik... Daddy... Adik pun dah pandai pegang pencil atau crayon dengan betul tau.. Dia tiru Qila... Ihiks....

Adik tu.... ABC pun tak kenal lagi sibuk nak buat writing... Ape laaaahhh... Qila dah terer dah Daddy.... :)
Nanti Daddy balik Daddy beli hadiah besaaaaaaaaaaaar ek untuk Qila taw Daddy... Sebab Qila dah pandai tencing kat toilet dan rajin praktis writing...

Jangan lupe ek Daddy ek.....

Lepas ni Qila nak belajar mengaji pulak.... Mummy nak belikan iqra' untuk Qila... Yey yey...

Meh tengok video Qila meh...

Daddy jangan nangis taw.... Qila sayannggggggg Daddy banyak-banyak...

Muaaaaccchhhss!!~

Mummy : Hahaha.. Kalau korang perasan, di permulaan video Qila menyanyi sambil tersendawa.. Buruk btol perangai anak dara I ni... Pastu.. Bila tanye burung Owl tu ape, dia gi jawap PISANG.. Wakakakaka... Sebab jambul burung tu terbelah mcm kulit pisang kot... Jawap kemain laju bukan nak tengok betul2.. Hahahaha... Qilaa.... Qilaa....

11 ulasan:

onenye berkata...

Kemas tulisan qila ek. .Cute je ngok bdk bdk tulis. .Hihi

aishah berkata...

pandai qila menulis

Ainul Hayat berkata...

HAHAHA....Qila ni belajar tulisan jawi kak...start dari kanan...hehehe

Aida berkata...

baguslah Qila .. nanti umur dah 5 tahun mesti tulisan cantik .. kak dina kalau menulis, tulisan dia sangat besar .. dari jauh pun dah bley baca .. haishhh

Tanpa Nama berkata...

Pandai qila tulis..kemas jek..auni nk suh dia menulis umi dia yg menangis..mcm2 alasan dia bagi..penat dgr..

Qila tulis dr kanan ke kiri nk tulis jawi ekk..hihi -anasaliza-

isya berkata...

bijaknya qila!! cantik tulisan.. ;)

mummysyafie berkata...

rajin nya Qila..dah masuk sekolah mesti cantik hasil seninya

Qimie berkata...

Danisha jgn harap nak tekun cenggini!!! Hahaha...

K.zoe berkata...

kak, kawan2 aku suke tengok vid Qila kalau aku tunjukkan kat diorang sebab Qila ni memang x layan nye akak kalau die tengah tekun buat keje. buat dek je, kalau rase nak layan, die layan la. hahaha. comel sgt.. QIla is a good girl. pandai nnti die nih. kecik2 tulisan dh lawa. jeles betul

YaYaNsMuM berkata...

So Cute!

Salam perkenalan from Yayansmum~~

Suliana berkata...

hallu... singgah balik :-)