Sabtu, April 23, 2011

Pagi tadi..

Pagi tadi pukul 9 pagi dah keluar rumah.... Terus ke Mahkota Medical Center untuk jumpa paed yang rawat Ariq dulu untuk tengok keadaa Qila yang batuk sebulan lebih tak baik2 tu.... Tak sangka ek, almost 6 bulan tak datang sini tapi doktor tu tetap ingat Mummy... Ihiks... Harini agak ramai patient sbb banyak kes emergency c-sec so doktor Jessica Le tu on off kat klinik.. Kejap2 dia kena naik OT untuk deliver baby yang baru pas kuar dr perut.. Hehehe.. Ko bayangkan le.. Boleh plak dia kejap naik kejap turun ek.. Kalau aku, dah mabuk darah dah.. Akekeke...
Masa kat klinik dua budak bertuah ni mmg tak reti duduk diam.. Kejap main slide, kejap main balloons.. Balloons Qila je dua kali meletop.. Heheheh.. Si Qila ade gak break jap minum susu tapi si Ariq?? Haraaammm...
Dahle dia paling kecik yang main slide tu.... Berebut lak tu dgn bebudak besar lain.. Tak padan kecik... Tapi budak cina baju kuning belang2 tu rajin plak tolong Ariq... Siap tolong Ariq panjat dan pegang Ariq bila dia nak turun.. Hehehe.. Jarang aku tengok anak cina yang concern dgn anak melayu.. Mesti dia sekolah biasa ni... Sebab bahasa melayu dia ok..

Lama tak le lama sangat menunggu..... Sementara menunggu tu, aku belikan bebudak ni balloons dan kasi sorang satu... Tu yang Qila punye meletup sampai dua kali tu... Hehehe...
Ko tengok Ariq... Dia ni peramah semacam sket... Bukan main mesra ngan anak cina ni sebab dia tengah main PSP.. Macam faham sangat je kan padehal PSP pun tak pernah jumpe.... Macam tahu2 je Daddy hantar email semalam nak belikan dia PSP... Ihiks...
Sian pulak aku tengok.. Padehal pocket game kat rumah yang Bi beli utk Qila masa umur dia 2 tahun dulu tak terusik pun lagi.... Takde sape nak main pon..
Ko tengok... Leka bukan main lagi...
Berat Qila sekrg dah 17kg... Patutle aku selalu seksa nak dukung dia... Masa dia duduk stroller pun, kalau kena tolak naik bukit, perrrghhhh memang rasa nak terburai perut.... Padehal stroller dia pun maximum untuk budak berat 15kg... Ihiksss... Takpelah Qila... Dah sekolah nanti mesti susut punye sbb aktif...

Pas hospital, kami singgah Mahkota Parade... Ingat nak rembat satu Crocs Kadee.. Tapi color berry takde lah pulak... Dalam gambar ang ditunjuk kat kedai tu ade.. Ade blossom dan dan ala2 berry color.. Tapi dalam website takde plak color tu... Pelik... Sape jumpe kat KL boleh belikan utk aku?? Aku bayarle harga pos sekali nanti... Ihikss... Nak pakai utk ke Bandung nanti... Selesa sket...

Tadi kat Mahkota sket punye ramai orang.. Tetiba terbantut niat aku nak shopping sket2.. Nak window shopping pun tak lalu.. Sesak gila.. Time gaji kan skrg ni...
Ohye, kali ni selain singulair, doktor bagi gak dua inhaler untuk Qila amik at least for 6 months untuk kuatkan paru2 dia... Siap ade chamber untuk mudahkan budak baya Qila inhale ubat tu sampai habis... Bagus ar... Qila kan memang terer bab2 inhale ni sebab dia suka kalau kena neb.. Tadi test kat klinik, bukan main cargas dia bila nurse suruh tarik nafas sebanyak 10 kali.. Hehehehe...

Harap2 lepas ni, Qila takde lah kena batuk2 lagi...... Next month kena check up lagi untuk tengok progress...

Oklah, nak tidokan anak2....

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cepat sembuh yekk qila..xkisah pulak dia pakai nebulizer ekk kak..auni melalak2.. -anasaliza-

Marsha~ berkata...

melalak takpe ana.. lagi bagus sebab lagi banyak dia sedut masuk... so ok je tu...

Marsha~ berkata...

melalak takpe ana.. lagi bagus sebab lagi banyak dia sedut masuk... so ok je tu...

Lelord berkata...

hahhaha dok celah kelengkakng pun jadi la janji nampak PSP

laila berkata...

pandainya ariq berkawan :)