Selasa, April 19, 2011

Mangsa dera

Ada tanpa nama yang tanye pasal gambar anak aku, si Ariq yang pasal entry lepas kisah dia menggaru semalaman disebabkan gigitan semut tu....

Aku heran kenapa dia tanak letak nama dia.. Pelik.. Macamle aku heran sangat nama dia sedap ke tak... Bagi aku orang yang tanpa nama dia aku kenal sangat dengan dia ni.. Tapi dia takut aku tahu itu adelah dia, so dia guna lah tanpa nama... Ape lah salahnye kau letak le yang benar Zabedah binti Atan ke kan.. Janji ade nama.. Ah tak kisahle janji dia tak kutuk aku ye tak??
Nah!! Gambar buruk kaki anak aku mcm kena cucur dengan rokok.. Puas hati???? Sampai hati dia tanye nape aku tak letak gambar sebab aku dah janji nak letak.. Masa amik gambar ni tadi, menitik air mata aku sebab semalam aku tengok macam dah kering tapi harini aku balik lambat, tak sempat lagi nak tengok luka Ariq, dia dah tanye... Mana gambar yang aku janjikan...

Masa amik gambar tadi, aku tak sangka ia sebenarnye seteruk ini....

Ni ha dia... Puas hati?? Teruk ke tak ek??? Aku rasa ni bukan gigit semut lah... Alergi kot... Ariq makan keropok ikan dari Terengganu yang Daddy dia beli masa kat kampung tuhari.. Esoknye kaki dan tangan dia naik bijik2 bintat seakan-akan gigitan semut... Selepas beberapa jam, dia jadi macam kuman pulak, terkandung air lantas mengeras... Sebab tak tahan gatal Ariq garu sampai luka melecet macam ni....
Sian kan anak aku... Hancur hati aku tengok luka-luka ni korang tau tak???! Hancur!!

Sekarang ni siang malam dia pakai seluar panjang dan socks nak bagi dia tak menggaru betis dia but still melecet gak sebab dia tetap menggaru dari luar seluar dia.... Ya Allah..... Ringankanlah kesakitan Ariq ya Allah.... Kasihanilah anak ku ini....

Yang korang tengok ni angle ni je.. Sebenarnye lukanye sekeliling betis.. Ade juga di tangan dan belakang badan.. Banyaaaaakkkk... Mcm campak bentan pun ade.. Macam kena dera pun ade... Tekanannnnnnnnnnn aku tengok!! Stress!! Meroyan!! Nak hantuk paler kat dinding sebab rasa bersalah sangat-sangat!!!!!!

Aku sedih, terluka, kecil hati, sentap dan lapar................

Tanpa nama, kamu telah membuat aku sedih malam ini kerana bertanyakan hal ini.... Bagaikan api disiram dengan minyak tanah........ :(

Tapi, kalau dia tak tanya tadi, aku takdelah amik gambar.... Dan aku takdelah tahu bahawa luka anakku seteruk ini... Errrmmm... Tarik balik lah.. Aku minta maaflah...

Tapi aku tetaaaaaaaaaap sedih!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

24 ulasan:

Lelord berkata...

oit sape kena dera ni

Tanpa Nama berkata...

alahai ciannye ariq..
hopefully cpt baik yer..

Marsha~ berkata...

lela... ariq daaa... kena dera dengan aku sbb handsome sangat.. akekekekeke

Marsha~ berkata...

lela... ariq daaa... kena dera dengan aku sbb handsome sangat.. akekekekeke

Lelord berkata...

cam siyesss jek..alahai ciannya dak encemm ni..seb bek muka tak kena beb

Lelord berkata...

hahahha ntah2 dak ajai sesaja nak jd "tanpa nama"

monreo berkata...

adoi marsha...tak terkata aku tgk betis ariq :(

LiAnA berkata...

alamakk awat id laki aku lak ni wakakaka

onenye berkata...

Ya allah. .Teruknye. .Moga ariq tabah..
Sabo ek kak marsha. .Suma mummy akan rsa sentap kalu cam ni
sy sedey cz sy tau sakit. .Ni mati dh jangkit kuman..dlu mama sy akan beli sabun antibacteria warna orange pack dia. .sory lupa nama tp katcwatson and guardian ada. .Ckp melecet and gatal. .Pkai sabun tu insyaallah kurang gatal. Pastu sapu ubat..baik pas tu..sbb jd makin teruk sbb x tahan gatal so luka makin teruk. .Akak leh try kot
kalu ngat nama sabun tu sy email ye

caiyokkkk

K.zoe berkata...

cian Ariq, xleh berpeluh la mcm ni nanti die lagi nak garu kak.. kalau x baik jugak bawak jumpe doktor lagi.

mrs.spicy berkata...

huhu. tgk anak sakit memang sedih. i kadang2 sampai menangis. padahal rashes jer. rasa mcm nak tkr tempat ngan die

hazie berkata...

hai,

i'm ur silent reader.. try letak cream benpanthen,..my son kalau kenna gigit semut @ nyamok pn kdg sampai jd cam kudis gak.. tp pakai benpanthen tu so far alhamdulilah ok jer..

sygDsyg berkata...

ai marsha, uishhh siannya . apalah yg ariq tau . yg dia tau lepas garu lega ... nk suggest 1 lotion nih . lotion revell peach . so far utk kne gigit nyamuk ke luka ke kne minyak/air panas pon leh guna . lotion ni sejuk so hilang la kot rase nk menggaru tuh . masalahnya nk carik org jual tu yg payah . kalau guna tmpt luka insya-allah ngan bekas2 skali hilang . awk risik la ea sape ada jual .

Marsha~ berkata...

thanx korang dgn tips diberikan... tak terbalas jasa baik korang ni... thanx... sy akan cari semua lotion dan ubat yang dicadangkan.... thanx banyak2...

Aida berkata...

marsha, pegi check kat doc lah .. sbb mcm alergic je .. anak aku yg dina tu pun kalau makan je seafood kat taska mesti bengkak telinga .. tp kalau makan kat rumah elokkk je .. ni bukan mcm kena cucuh dgn puntung rokok ni .. mmg seriusss ni ..

Aida berkata...

marsha, baru perasan tadi .. kat catalog cosway ada lotion utk halau nyamuk .. bley cuba kot ..

gee ryder berkata...

ni bukan gigit semut ni..
bagi aku tu teruk dah tu, mengigil aku kalo kena ke anak2 aku..cpt bwk gi jumpa doc nyah!

norhidana berkata...

alahai sian nyer dia kak... dh sampai teruk gitu... msti tak tertahan kegatalan nyer itu yg dia duk garu2 je tuh...

akak suh dia pantang2 mkn la kak... sian nyer si kecik tuh

mai berkata...

Mai aritu penah jgk jadi gatal2 sbb mkn keropok lekor. Diorg ckp myb sb guna ikan lama. So kena berjaga2 jgk la mkn pastu.huhu. BTW k.marsha, jgn sedih2...insyaalah ariq cepat sihat....

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

beb kalau pegi KL,bwk g bangsar.klinik nathan.pakar kulit.ayern dulu mcm tuh lah.jumpa dr kata alergik,enzema.last2...penyakit kulit lain.alhamdulillah terus elok.tapi masa bagi ubat tuh sengsara la.dia pedih.tapi dah tak tahan tgk badan dia.mcm2 itiar dekat setahun da...Cuballla

Tanpa Nama berkata...

Marsha,

Sayalah yang tanpa nama tu. Maaf hari tu nak cepat
sampai terlupa taruk nama. Saya tak
Maksud apa2 pun, cuma ambil berat dan
cuma memang saya betul2 nak tengok sangat kaki Ariq tu.
sebab kaki anak saya dulu pun penah kena mcm tu. Saya taruk
Bio oil, kurang jadinya.

So kalau you terasa or teremosi, saya minta maaf, saya
ni cuma pembaca dari jauh je.Dan you memang
tak kenal saya.. Cuma kita senasib sebab suami
kita kerja kapal.itu aje.

Saya teremosi gak sebab you marah2..
Ahaks.( Mcmlah you kesahkan)tetiba pulak.. Okay chow!

Bebehku

Marsha~ berkata...

aku dah agak dah mesti org yang aku kenal.. Tak kisahle jauh ke dekat ke.. Bebehku.. Janganle majuk.. semalam ayat ko tu pendek.. Tak macam komen dr Bebehku macam selalu.. Tu sbb aku tak boleh teka tu komen dari kau.. Jangale maju Bebehku oi..

Kan akud ah mintak mahap.. Lagipun, semalam emosi kurang stabil sebab i. lapau ii. tekanan keje yg banyak iii. keadaan anak2 yang masih tidak sihat.. Qila dengan batuknye, Ariq dengan gatal2nye.. tensyen babe.. Nak cuti nak bawak gi aped tak bleh sebab aku btol2 bz kat office..

Memang tekanan wey bila kena perkara2 tang anak ni...

Aku pun mintak mahap dgn kau sejujur dan seikhlasnye... Janganle dikau bermuram durja.. Kite sennasib.. Hanya yang senasib je mengetahui..

Thanx babe..

Pada yang lain2.. Thanx jugak sebab concern.. Korang memang baik... Aku terharu ni tau uols... AKu takde suami disisi utk menenangkan hati, tapi aku ada sesuatu yang org lain takde, iaitu sahabat2 yang ikhlas dan baik seperti korang..

Love uols very much bebeh!

laila berkata...

seriaunya tengok
moga Ariq cepat sembuh yea

Tanpa Nama berkata...

Sian ariq..moga cpt sembuh yekk luka tue.. -anasaliza