Sabtu, April 09, 2011

Shopping baju raya!

Yes..... I dah shopping baju raya Uols.... Nape? Tak caye?? Akekekeke...... Sila lah percaye....
I bukannye shopping baju ready made... Kain ela je lah.... Dah berapa tahun dah I beli baju di saat2 akhir dan tak dapat nak tempah di tailor kegemaran ekoran terleka dan terlupa nak tempah baju.. (Perghhh ayat ekoran tak tahan) Ahaks... So tahun ni I all out Uolsss... Sebabnye, InsyaAllah, yang tersayang dapat beraya bersama tahun ni.. InsyaAllah......

So semalam, masa lunch hour I dah ke Astana Moda ni dengan officemate.. I ushar satu baju then booked.. Sebab tak berani nak buat keputusan sebab I ni bukan reti tawar menawar sangat... Then balik keje, terus ajak anak2 dan Mama gi balik ke Astana Moda dan I sangat sentap bila Mama cakap baju yang I nak tu tak lawa... Cis.. Kalau RM32 I tak kesahle dia kata tak lawa kan, tapi RM320 Uols.. Tu pun dah puas I tawar gila babun punye.. Harga asal RM380 after lest dan dpt kurang lagi, oklah tu kan... I dah bayar booking RM100.. Memang merajuk campur sentap ar bila dia kata tak lawa kannnn rasa mcm tanak beli jers...

Bila Mama dah nampak muka I sentap, terus dia ushar2 baju lain tapi sumenye I tak berkenan.. Pastu Mama try gi jumpa owner Astana Moda tu cuba mintak kurang lagi kan tapi hampa... Tak dapat cari owner sbb mana entah dia pergi.. Last2 anak sedara owner datang entertain kitaorg sebab I bebel2 dok cakap dengan Mama suruh pilih yang lain untuk I yang CANTHEK sangat kat mata dia kaaaannn.. Hahahaha...
Last2 Anis, anak sedara owner tu datang tanye... Baju mcm mana yang I nak... Dia ajak masuk dalam satu bilik kecik tu... Maaaakkkk tuan! VIP area Uols!!! Paling murah pun I tengok baju kat situ RM680 sepasang!!!

I fikir dalam hati, minah ni mesti nak kenakan aku sebab aku kewats sangat koooottt... Hahahahahaha..
Mampus aku... Sumpah I dalam hati.. Gigil2 dah lutut...
Dahle bebudak ni tak henti2 lari sana lari sini... Memangle rasa macam haaaiiihhh.... Tatau mana nak letak muka.... Terus habis mood nak memilih... Habis dia bentang semua baju2 yg color hijau olive sebabnye I cakap I nak hijau olive.. Dan kain ela untuk baju melayu Bi pun dah siap2 pilih... So dia bentangkan semua baju2 yang match dengan color baju Bi...

Memang cuak le okay tengok harga.. Takkan nak cakap tak berkenan jugak sebab memang semua cantik2.. I takleh nak tipu Uols!!!!!!
Memula I dah berkenan yang belah kiri tu... Tapi gelap sangat... I tanak coklat... I naaakkkk ijau olive... Uols tau, tawar punye tawar, cakap punye cakap..... Baju semahal RM680 tu kitorg dapat just RM320 sahaje!!! Gila kan... Kalau org tatau nak tawar habis-habisan, berapa banyak diorg untung??? Kayaaaaaaa.....

Tapi I tetap tak puas hati... Rasa mcm beraaaat je hati.... Tetiba Anis tu suggest baju sulam georgette color hijau olive dan pink.. Memula rasa mcm wtf kan nak pakai sulam aku bukan nak buat majlis tunang... Tapi bila cuba kat badan, tengok cermin.. Fikir 3 4 kali terus rasa eh why not kan??? Cantik gak... Dan harga pun not bad takde lah cekik darah sangat kan... Masih dalam bajet lah....

Baju sulam tu adelah yang belah kanan kat gambar atas tu.... Kat sana lighting diorg terang dan exclusive so kau try baju ape pun sume nampak cantik!
Mama tgh duduk sambil tengok2 baju utk dia lak.. Hamboiiiii tumpang sekaki puloks... Mama pilih baju yang minah tu tengah lipat tu... One thing bestnya ialah, baju ni datang sepasang sahaja... Bukan dah siap potong, tapi memang dia datang satu panel tu dan mmg khas utk buat sepasang baju je... So, kat Melaka ni takde org lain akan pakai baju yang sama.. Kat KL atau JB mak tak jamin.. Akekekeke...
Inilah baju yang I tak jadi amik tu.. Pure chiffon crepe kot nama dia... Kalau bukak mmg cantik tapi Mama tak suka baju yang 'berkaki' sebab tak cantik nak buat baju.. Ape daaa...
Dan baju ni jenis yang sama dgn yg I amik, disebabkan berkenan I booked je dulu, nanti2 I datang amik... Nak amik sekaligus, terduduk I nak bayau! Tapi color dari BB tak sama pulak mcm yg sebenar...
Ni pulak baju yang I amik... Bunganye actually color pink dan grey tapi dlm ni jadi biru pulak... Oklah I suka dan memang rasanye berbaloi kot dgn harganye... Ade batu swarovski jugak...

Baju Bi dari color yang sama... Qila dan Ariq???? Next time ye Mummy dah lari bajet sebab kena paw dengan nenek lorrr...

Bibik pun dapat sepasang tapi murah jers... Dia baju kat tingkat bawah jers... Segan nak bagitau harga kang ade orang kutuk I kedekut kang! Akekeke....
Hasil borongan.... Total bill adelah RM924,50!!! Mati aku bulan ni makan roti dengan air kosong je..... Huwaaaaaaaaa...... Bajet RM500 je tapiiiiiiiiiii.....

Ohye, spent every RM250 dapat sepasang baju free so I dapat 3 pasang.. Buruk tapi jadilah buat gi keje kan...

Kesimpulannye... I puas hati.... Walaupun Bi bengkeeeekkk je dengar harga baju I...

Dan tadi dah selamat dihantar ke tailor dengan bergayanye... Ihiks!

Uols dah shopping baju raya?? Tahun ni tema apa??? Heuheuheu...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

8 ulasan:

Lelord berkata...

cun2.. aku suke baju ko tu nyahhh, raya nanti sila tayang kat umah aku yek

εїз Cik Fasya εїз berkata...

cantikkkkkkk........nk carik jgk la..wat baju akad nikah.agak2 berbaloi ke x ek..aihhh,,

Marsha~ berkata...

lela.. wey kat sana baju lagi malatops weyyy... hehehe

fasya, nikah tak berbaloi kot sbb simple sangat..... mana vouge.. akekekeke

mariaariffbaby.com berkata...

wah..cantik la baju raya u tahun ni
kita tahun ni warna choc gelap
:D

norhidana berkata...

awalnyer kak beli baju raya... tp bgs gk kan bt persediaaan awal2 gini...
kain yg akak tnjuk tu sume lawo2, yg ijau olive tu pun corak dia n kaler mmg cun, pastu yg kaler kuning tuh... cun gk...

seronok tgk org2 beli baju raya, dana nih tak tau lah nk beli bile sbb mengenangkan masa raya tuh dlm pantang

UyuNs NuRuls berkata...

cantik nyee kain tuuuu kak.......high taste ...memag lawa sepdan la herge dia class ko kak huhuh

Aida berkata...

fuhhhh .. mahal siotttt baju raya .. tp kalau dah berkenan apa salahnya kan ..setahun sekali je pun dapat tayang baju raya .. kekeke ..

Marsha~ berkata...

iyee.. memang kehlas... naik gugur rambut den nak membayarnyeee... hahahahahaha