Khamis, April 07, 2011

Anak lelaki tunggal ku sayang...

Tunggal lah sangat kaaaaaaaaannn... Ihiks... Tapi seriously, I kalau ngandung lagi... I nak anak lelaki jugak... Sebabnye, Daddy sayang sangat kat Qila... Ariq pun dia sayang sangat.. Tapi Daddy kata, manja anak perempuan lain dari yang lelaki... So kalau ade adik girl nanti, Qila jeles kalau adik girl dia manja-manja dengan Daddy... Kalau adik boy manja-manja, tak sejeles tu kot...

Hahahaha.. Ni Daddy yang cakap Uols... Tapi logik gak kan... Kite mesti jeles kan kalau adik pompuan kite manja2 dengan ayah kite kan.. Kalau adik laki lain Uols.. Manja diorg tak sama dgn girl dan tak le jeles sangat.. Akekekeke..

Sape ade adik girl dan adik boy.. Meh share feeling tu.. Btol tak kate I ni?? Sebabnye I ade adik boy je dan seorang kakak... I tak pernah jeles adik I nak manja dengan Abah dan Mama I... Tak heran pun sbb manja budak jantan apelah sangat kan.. Huhuhu.. Kira tak tergugat lah.. :P

Walaupun Ariq manja semacam... I tetap nak bagi dia adik boy jugak so dia ade kawan dah takdelah nak kacau kakak dia aje...... Huhuhu.. Boleh?

Tapi lama lagi Uols... Hehehehehe...

Apelah intro entry harini yang sangat le berangan kan.. Huhuhu..

Semalam, masa tgh lepak2 tengok TV, disebabkan Qila yang kurang sihat tu.. I layankan je ape dia nak tengok.. Sah2 dia nak tengok Mickey Mouse kan.. So, nak bagi dia duduk diam tak lompat2... I bukak le cartoon... Haih.... Cepat sembuh sayang... Nak muntah Mummy tengok cartoon tetiap malam.. Kalau dia sihat, jangan harap nak bagi dia tgk cartoon... Pergilah kau baca buku di dalam bilik!! Nguahahahahaha.. Garang siot...

Pas dinner I layan apple Uols... Tetiba ade budak datang mintak.. Bibik kata, bebudak batuk jangan bagi apple sebab ade getah buah tu.. Eh ye kee?? Tak bagi pun batuk jugak bibik oooiii.. Dah dia mintak...

Ariq sangat comel taw time dia makan.. Kembung2 pipi dia mengunyah.. Dia memang suka makan apple, roti, nasi, ayam, cake, biskut, eh macam semua je dia suka makan.. Dia kan mmg kuat makan.. Lepas masuk hospital tu mmg dia ade stop selera jap, tapi pas bagi Appeton Lysine Tablet, terus ok balik... Kuat makan, tapi kurus.. Walaupun berat dia boleh tahan.. Berat boleh tahan... Berat tulang..
Sian Ariq... Apple ni dah tinggal ciput baru Mummy nak offer dia... Heheheh.. Dia kalau nak makan, dia  akan datang kat kite, then pas disuap, dia akan gi jenjalan tempat lain.. Bila dah habis, dia akan datang cari kite balik.. Tapi kalau tanak makan, kau kejar le macam mana pun dia akan lari...
Bersungguh2 kunyah laju-laju sebab nak ngap lagi.. Hehehehehe...
Ngaaaaaaaaaaaaaaappp!!!
Pas dah habis apple sebijik, dia mengendeng kakak dia pulak... Punyelah banyak tempat nak baring, tetaaaaaaaaaaaaaaaaap menempel sebelah kakak dia jugak... Tu sebab kadang2 minah tu hangin... Hehehehe...
Kuat je lagu 'hot dog' Mickey Mouse masing2 akan bangun then joget.. Posisi dia memang macam ni setiap kali.. Adik kat depan, kakak kat belakang.... Hehehehehehe..

Ohye, congrats to officemate I yang baru je delivered baby girl pagi ni jam 8.07 pagi... Bestnyeeeeeeeee dapat baby baru... :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10 ulasan:

K.zoe berkata...

hehehe, coordination terbaik anak2 kak marsha kalau tengok tivi. ape citer dengan cd yang anak akak mesti leka kalau dengar tu? hehe. dah x pasang lagi?? suke tengok mulut ariq kalau melopong.. :)

Marsha~ berkata...

hehehe... CD bintang2 tu diorg dah bosan tengok.. tapi sesekali pasangkan jugak... ariq kalau tgk ape pon melopong tu sbb akak suka baringkan dia so dia takdelah melopong sangat.. hehe

liza berkata...

sgt sweet tgk kakak ngan adik ni..oh my..puan sha nak tambah lagi dah anak...bila turn kitaorg ni..

Aida berkata...

ngendeng ekkk ariq .. suka tengok muka dia .. dah mcm anak kacukan plak ..

Marsha~ berkata...

liza... malam tadi try tak?? akekekekekekekeke.. insyaAllah babe, ade lah rezeki tu.... doa banyak2..

aida.. tulah masa kecik ramai kata eh mcm anak org putih anak kau ni.. berkat makan spirulina kot.. tapi makan half way sbb ade org kata tak bagus utk baby.. tp anak opismate saya sebijik sebijun mcm org putih sbb mak dia makan dari awal sampai akhir pregnant... ngeeeeee.. sy makan half way tu mcm bayang2 je si ariq tu.. tetap muka jawa tulen.. akekekek

OneSimpleMother berkata...

ai pulak nak baby girl.............. :D

aznitaz berkata...

tp anak kita yg laki lak manja terlebih..sbb anak sulung..dah bese dimanjakan. maklumlah anak yg dinanti2..haih nak bby baru dah ker??

marsha, pasal ipad2 tu ok jer kalo hubby u leh tolong beli. tp nak tgok gak price dia dulu. cukup budget ke tak..hehehe.

mummysyafie berkata...

berselera dier makan apple..kakak terpaksa la kakak berdiri kat blkg beralah untuk adik kan

misslavenderaida berkata...

Tepat sekali..sy pun nyampah tgk adik sy yg gurl gedixsss nk manja ngn abah.hahaha..sje nk rampas takhta sy kan.hehe.

Tp, adik yg boy xde lak rasa nk jeles..myb sbb dia kn cepat berdikari walaupun dia bongsu. Tapi, dia manja ngn mama!!haha...ariq mesti lagi manja ngn k'marsha kn???~:P

Tanpa Nama berkata...

Hehehe..auni pun akan melompat2 bila lagu hot dog tue kuar..si adik akan memandang x kelip mata..bestnyaa ada anak boy..nk jugaakkkkk!!! -anasaliza-