Isnin, April 04, 2011

Anak oh anak

Ni gambar semalam... Dah publish pun kat facebook... 

Sepanjang 3 hari duduk kat rumah, mengadap diorg 24hrs setiap hari memang banyak sangat I belajar.... Yang si Qilanye lain, si Ariq pulak lain perangainya.... Yang pasti, dua2 ni asyikkkkkkkkkkkk berebut kasih sayang maknye yang satu ini.. Hehehe.. Kalau sorang mintak peluk, kena peluk dua2 sekali.. Kalau tak, tak aci gitu... So kakak duduk peha kanan, adik duduk peha kiri... Panjang leher Mummy mengintai TV taw..... 

Kalau sorang nak susu, kena buat untuk dua2 sekali.. Kalau tak nanti, salah sorang mesti terliur.. Hehehe.. Comel sangat bila salah sorang tu terliur bila tengok yang seorang lagi minum susu..... Nak nak lagi si Ariq.. Dia kalau terliur, dia nanti kalau kakak dia tak perasan, dia akan amik botol kakak dia then isap.. Hehehe.. Asal boleh je kan janji dapat minum....

So, setiap kali buat susu, mesti dua botol... Nasib baik diorg pun minum susu yang sama... Botol susu je lain2...

Macam jaga anak kembar kan?? Seriously... Memang macam anak kembar... Beza bentuk badan je sorang kecikkk sorang dumpuk... Hehehehe...
Minum susu pun mesti sama-sama... Selalunye si Ariq akan habis dulu sebab dia minum laju.... Si kakak leka sikit... Dia layan selimut busuk dan menikmati susu sehingga ketitisan terakhir dengan slow and steady... Ariq memang lajuuuuuu dan pantas sket.. Maklumle, Qila kan kenderaan berat... Ariq motor RXZ jers.. Hahahaha.. Boleh?!
Memang seronok tengok diorg baring sebelah2 mcm ni... Baik je kan?? Tapi si Ariq, bila dah habis minum susu.. Dia akan cakap "Nah!" Then tunjuk botol kat Mummy.... Kalau Qila rajin, dia ambilkan then letak atas meja.... Kalau tak dia suruh Mummy yang ambil.... Then Qila sambung minum balik...

Si Ariq akan buat muka puas sebab kenyang then, start korek mata kakak dia kat sebelah... Pas korek mata, then dia tarik rambut pulak.... Paaaappppp!! Kakak dia lepuk muka dia... Haih......

Kan dah kena lepuk.. Sape suruh kacau kakak??????

Sekarang Mummy tgh busy survey rumah then report kat Daddy.. Busy gak survey school untuk Qila then report kat Daddy.... Masih dalam pertimbangan dan perkiraan... Tetiap hari Daddy akan hantar email... Daddy pun selalu call pakai satelit phone..

Pagi tadi Mama kata mata Qila keliling biru... Macam lebam tak tido malam.. Risau I... Dia ade batuk, naluri I rasa Qila kekurangan oxygen... Tapi pas dia tidur tengahari tadi, Mama kata dah ok....

Tapi tadi masa Mama bawak bibik ke klinik utk repeat ujian air kencing dia yang tak lulus tu, Mama kata Qila kena neb sebab kekurangan oxygen.. Kebetulan Mama tanye kat doktor, then doktor check lung Qila sempit aje bunyinya... Ya Allah, betul lah naluri I pagi tadi.. Mata dia biru sebab batuk then kurang oxygen.. Sedihnyaaaaaaaaa Mummy dengar... Maafkan Mummy sayang... Lain kali Mummy akan lebih alert lagi... Mummy tak sangka, walaupun batuk Qila sekali sekala.. Mummy akan lebih alert... Maaf sayang.. Mummy cuai... :(

Sian Qila... Mesti Qila struggle pagi tadi kan sebab susah nafas... Ya Allah.. Sedihnya bila tengok gambar dia kat blog ni ha... :(

Kadang2 rasa nak berhenti kerja je jaga diaorg dua beradik 24hrs... Haih..... Tapi, banyak lagi impian I belum tercapai lagi... Sekurang-kurangnya... I nak sesuatu membanggakan dalam karier I....

Sabar ye sayang... Kalau Daddy cepat naik jadi Captain nanti, Mummy janji Mummy akan berhenti kerja demi untuk Qila dan Ariq....

Doa2 lah Daddy cecepat jadi Captain..

Yeke aku nak benti??? Poyo jers.. Heheheheheheh..

Daddy!!!! We miss and love u soooooooooooooooo much!!!! :(

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

13 ulasan:

mama fieza berkata...

noks.. mak selalu je ketinggalan keretapi.. yu ols nak cari rumah buat apa?? bukan rumah ni yu ols baru pindah ka????

liza berkata...

seronok tgk 2 beradik ni..nak anak dua gak...huhuhuh

liza berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Mai laa join ana jdk surirumah terhormat..best best..tp time anak meragam..mak dia melalak dlm hati kata nk keje semula..hehe -anasaliza-

Marsha~ berkata...

ana... tunggu ar bob jadi captain dulu.. baru best nak benti sebab boleh ikut dia belayar.. ihiks...

fieza, ni rumah sewa lah noks....

Ummi berkata...

moga cepat2 daddy jd capt ye..

Marsha~ berkata...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..... :)

-oP_ida- berkata...

alaahaii sian QILA...huhuhu

semOga daddy qila & ariq cecepat dapat naik jad kapTen.....leh mama berenti keja....ehehehhehee dok umah biz OnLine =))

-oP_ida- berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mummy_adam berkata...

comel nyer diaorg baring ber2 camtu, n part lepuk melepuk tu pun sure cute jgk kan :)

mummysyafie berkata...

sama² hisap botol susu..leh jadi macam geng plak

Aida berkata...

haisehhh .. ariq ni notty ekk .. tak pasal je kena dgn kakak .. nampak gaya, kakak garang mcm mummy ekk .. hehehe

laila berkata...

kenderaan berat ek Qila huhu
comel ja dodua tgk tv sesama :)