Sabtu, April 02, 2011

Apabila perempuan garang keluar shopping..

Actually plan I nak ke JJ tadi just nak tuju ke Crocs.. Memang nak cari le Crocs baru untuk gantikan Crocs I yang Bi jahanamkan tu... Nak cari jugak shoes baru untuk Ariq ...Tetapi entah ape pasal ntah masa sangat2 mencemburui... Lain tempat yang nak dipergi kat kepala tapi lain tempat yang kaki ni tuju.. Sentap btol...

Bermula apabila tengok kat board harga mamypoko yang murah, terus terPERGI ke childrens department... Dah lalu sana tu, Qila mesti nak main kat funzone kan... Dah sampai funzone, sementara mama dan bibik layan bebudak tu, I dah terborong baju bebudak ni.... Hati kata tanak beli tapi tangan tetap memilih... Kuat betol syaitan iblis kat sana wey.. Padehal kat rumah melambak2 baju yang baru beli tak terpakai lagi... Haihhhh.... Benciiii.... Dahle harini no plastik bag okay.... Temenung kodok gak fikir mcm mana nak bawak semua yang dibeli tu kan.. Tapi nasib baik, setiap RM50 yang dibelanja dapat free bag.. Nasib....
Makin bertambahle bag2 free style ni kat rumah.. Selalunye time exhibition, mmg I selalu dpt banyak bag free mcm ni..... Tapi bagus ni kalau shopping setiap saturday boleh bawak.. Masalahnye selalunye tak hingat pun nak bawak.. Akekekeke...
Paling I suka untuk belian kali ni adelah tooth brush ni sebabnye, color purple dan hijau... Yang hijau utk Ariq dan purple untuk Qila... Lama cari tapi selalu terlupe nak beli... Aritu Bi belikan pink utk Ariq, dan biru untuk Qila... BOLEH?? Sakit mata I tengok.. Hahahaha...

Eh, tajuknye pasal perempuan garang keluar shopping kan???? Meh I nak cerita...

Masa tgh bayar baju2 bebudak ni, semuanya ok je... Bila I dah nak jalan keluar dari JJ, masa tengah tengok resit utk semak balik, rupa-rupanya 2 helai baju Ariq yang sepatutnya 60% less dikira 50% less aje oleh cik cashier tu.. Bila I gi patah balik, tanye dengan polite gitu okay kenapa bukan 60%.. Ko tau dia jawap ape?

"Sepatutnya kalau nak dapat 60% kena ade cash memo dari promoter.. So tak boleh nak buat ape.."

Kebetulan counter Miki depan tu je... So I pun tanyelah kat budak lelaki promoter Miki tu nape tak bukak cash memo utk I tadi.. Dia mula gabra.. Dia kata dia tatau I nak beli baju tu.. Paler hotak kau kan.. Kau yang tukang kira berapa harga baju2 tu semua tadi after less 60% dan siap gurau2 dengan aku kalau beli shorts putih akan cepat kotor... Memangle I tak terus bayar kan sebab I gi pilih baju lain kat tempat lain plak.. Sengal... Pastu budak tu tanye cashier, tetap cashier tu kata tak boleh dan tak layan pun budak laki promoter Miki tu...

Ape lagi aku start le hangin.. Lama siot terpacak kat situ nak settlekan baju tu.. Beza almost 10 hinggit gakle kan sebab 2 helai baju..
Ni le dua baju yang kontroversi tu....

I tanye balik kat cashier tu.... Kenapa tadi tak cakap siang2 kena ade cash memo.. Kan senang kalau dia cakap sebab counter Miki depan cashier tu aje.. Bukan jauh sangat pon... Dan, boleh je nak cancel resit dan buat resit baru then pulangkan balik duit I... I dulu pun pernah jadi cashier so I tahulah kan... Takde benda yang tak boleh dalam dunia ni laaah... Tapi boleh pulak cashier gemok tu cakap.

"Bukan salah saya... Mintak promoter tu bayar balik duit awak.. Saya banyak customer lain ni"

Huh!! Silap besar lah kan dia dolak dalik dengan aku... Kurang ajar betul statement ko tu... Terus I tinggikan suara then cakap..

"Saya seorang je yang ada kat sini pun.. Kenapa nak suruh budak tu bayar sedangkan boleh je refund balik duit. Gaji dia berapa je nak suruh dia bayar. Ingat saya ni jahat sangat ke???! Kalau takleh refund, saya cancel baju ni.. Saya tanak beli!"

Haaaaaaa.... Terus dia gelabah kan.. Terus boleh je cancel resit yang pertama then betulkan balik.. Kau dasar pemalas... Dengan sesama melayu pun nak kewats.. Sian budak promoter tu dah gelabah pulak nak kena bayarkan duit baju tu.. Sengal.... Masa dia buat tu dia merungut2 cakap bukan salah dia..

Memangle bukan salah kau mangkok tapi ape salahnye void resit lama dan betulkan balik.. Bukan kena sukat pun makanan kau untuk seminggu.. Haih.... Ko malas cakap jelah kan... Benda senang kau saja bikin kecoh.. Satu department tu kot boleh dengar suara aku... Geram!

Kalau dia buat awal2 takdelah aku kata dia pemalas tadi.. Kan dah kena... Aku cakap baik2 kau bodoh-bodohkan aku kan.. Tapi I sempat cakap sorry okay... Sorry sebab melahar dia... :P

Last2 Mama dah bising2 cakap dia dah lambat nak gi mesyuarat... Caiiittt!!!

Musnah harapan nak gi Crocs taw...... Mak benci!!!!

Terus balik sebab baru teringat, malam ni ade AF..

Bila ingat2 balik, cashier JJ mostly banyak yg menyakitkan hati dan pemalas... Seriously... Sebabnye, sebelum  I ngamok tadi, kat tingkat bawah ade makcik pun komplen benda yg sama pasal cashier.. Tapi dia ngadu kat MOD.. Dua tiga minggu lepas gak ada chinese girl gaduh dengan cashier kat JJ lama.... Pasal JCard... Semua kes pemalas lah... Malas nak key in balik... Helllooooo... Customer is always right u know... So, sendiri mau ingatlah ye.....

Good night bebeh!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 ulasan:

Ummi berkata...

aiyookk..memang garang..tp memang kastemer is always right

Aida berkata...

tu lah tu .. kadang geram je kan sbb dorang ni buat kaunter tu mcm mak bapak yg punya .. apa salah layan bebaik .. rasanya, mana je pun sama .. manusia kan ..

mummysyafie berkata...

kalau nor kena..nor akan buat benda yang sama...budak tu memang malas. padan muka dier

Ainul Hayat berkata...

Betul tu Kak Marsha, geram metoi kalo ade org yg camni. Saya pernah termengamuk kat KFC last year...Merempan-rempan dak tu....tak pasal2 ai jadi ijau time tu (ahli keluarga semua terkejut memandangkan saya yang paling cool dalam keluarga...ngeh3)

Tanpa Nama berkata...

Cayalah kak marsha..kalau ana kompem blah jek sbb malu nk tny..teruk kann.. -anasaliza-

S.A.L.J.U sha berkata...

salam...

aii mama aqila n ariq

sha mmg lame dh baca blog kak marsha ni...biasa la dr geng2 kapal.

sha pun melaka tau...hihi..

kak..nak tanye la.. akk post entry blog dr bb mcm mane eh...

nak mudah ..mudah lg..malas bukak laptop kekadang...

tgk entry akk via BB....syoknye.

mrs shaifull berkata...

hai tuan blog, salam kenal :)

bila baca n3 ni, terus rasa nk komen, last 2 weeks, shopping house groceries kt jusco gak, tp kurang ajar gile cashier tu, dia main campak tissue mcm kita mtk free, ai hangin, mmg terus tension, ai cakap kalau penat, benti kja, jgn nak campak2 brg ai, tp dia buat muka poyo, pompuan melayu, geram + tension, terus lepas geram kt kertas, tulis kt manager dia, geram gila