Isnin, April 11, 2011

Saya bangga ada anak bernama ARIQ!

Ni semua gambar-gambar hari sabtu lepas.. Pagi2 lagi bebudak ni terpacak bangun awal... Tensyen betoooooooooooooooollllllllllllllll... Tak kasi can mak dia tido lama sket!

Tetapi, bila semua dah siap mandi.... I pun siap2 lah jugak mandi sebab nak bawak Ariq gi jumpa paed kes ruam kat pinggang dia yg makin menjadi-jadi tu... Masa tgh sibuk2 bersiap tu I tengok Ariq dah terkulai kerana tertidur sendiri semasa menonton cartoon! Hok aloorrr.....

Sooo.. Si kakak pung longlai sama, so terpaksa tunda lah ke klinik dan I amik peluang utk online.. Lalalalalala....

I online pun on off je sebab sibuk buat ape entah tak hingatle uols... Sekali tengok ade budak busyuk masham dah bangun... Harussss dia terjaga sebab terdengar lagu 'hotdog' Mickey Mouse! Dengan mamai busyuk masham tu dia terus terjah netbook I... Hehehehe.. Dia tidur atas sofa je, tu yang bangun terus capai netbook... Ko memang pantang tengok netbook mak kau kaaaaaaaaannnn....
Tengok tu... Muka mamai lagi tu..... Seposennnn je muka dia kan bila I kata "Nooooooooo..."

Dia ni ganas sket.. Bukan reti tekan lembut2 macam kakak dia... Dia gi korek itu keyboard.. Geram nyah!! Ade satu dah tercabut dah...
Bila I marah... Terus buat muka tak bersalah tu..... Muka takde perasaan... Memang drama king...
Alololooooo.... Bila I cabut ninit, terus buat muka kesian.... Padehaaaaaaaaaaaalllll dia tgh mamai... Tengok gambar ni nampak dia besar sangat... Dah bujang sangat dah kan??
Rambut belah tepi tak tahan.... Mulut menten nganga je... Kenan ape ntah tataule ni... :P
Layan cartoon pun ternganga lagik... Ariq oh Ariq!!! Jangan sampai besar ko macam ni nak oiiii...
Masa ni dah sampai klinik.... Sket punye lasak tatau nak duduk diam... Habis anak orang dia kejekan.. Tapi yang sebaya dia dia kureng sket.. Tapi kalau dia nampak yang baby.. Dia punye geram sampai nak terkam anak orang tu.. Bila dilarang, ngamuk puloks... Haihhh....

Settle jumpa aped, so Ariq confirm eczema.. Aduhaaaaiiii.... Susah hati Mummy ni bila paed suruh tukar susu... Isomil tu rasanya mcm puaka.. Ariq rasa sket je dah muntah.. Haiyooo.. Macam mana ni.. Ade tak brand lain soya based milk yang tak hanyir sangat ek??

Susah ar mcm ni..... Harap2 eczema dia ni sementara jelah... Dah besar nanti harap2 dah takde dah... :(
Pas klinik, kami ke MITC.. Gi PC Fair kejap... Ariq tido masa ni... Dia ni kalau tido mmg muka kesiaaaaaaaaaaaaannn sangat.. Ninit pun dah separa tercabut.. Hehehe..
Alolololooooooo.... Rasa nak kunyah2 ke bibir dia... Dalam kereta mmg dia senang tido.... Kalau kat rumah?? Memang bersilat nak tidokan dia...
Masa ni nak keluar tengok showhouse kat area Paya Rumput Perdana sana.. Ariq baru terjaga so dia silau.... Takleh nak bukak mata so Mummy pakaikan sunglass kakak.. Hehehehe.. Bila dah tak silau, dia senyum pulak... Hehehehe..

Kakak mana boleh tgk Ariq pakai barang dia kaaannn.. So Ariq pinjam Busu Boy punye sunglass pulak...
Hehehehehe...
Tengok mulut dia... Hohohoho... Rasa nak lempang2 je kan??
Last2, bila dia dah tak silau lagi, baru kami keluar dari kereta...... Memang pantang amik gambar, peace wajib ade.. :p
Sayangggggggggggggggggggggg anak Mummy yang sorang ni... Poser! Pantang nampak kamera.. Memang kontra betul dia dengan kakak dia.. Ihiks...


7 ulasan:

far_east berkata...

alala Kak Marsha...geram nyerrr tengok Ariq..bibir dia seksi laa hihi

LIP (^_^) berkata...

anak mat salleh nih.... :0

-oP_ida- berkata...

ariq ensemmm pabila bespek mata PINK...auwww....

adMire dak eNsem nieh

mummy_adam berkata...

comel nyerrr.. geram sgt!! nak tumpang geget bole ;)

laila berkata...

ariq hensemmm!

Aida berkata...

marsha, kalau makan spirulina halfway jadik mcm ni okey what .. tetap hansemmm .. err spirulina cap apa ?? ni tengah nak mengandung ni ..

Marsha~ berkata...

aida.. cap amway kot... hehehe.. cap ape pun boleh lh janji spirulina.. heheh