Sabtu, April 30, 2011

New Orleans..

Yuhu... Lama aku tak update blog ni kan.... Harusssssssss bz uols.... Bulan ni memang agak bz memanjang kat office tu... Balik rumah pun dah malam... Takde masa nak update blog..... Anak2 pun terabai semacam je sebab hari2 Mummy balik lewat... Kerja banyak dan banyak sangat nak buat dalam satu2 masa... Due date pulak rapat2 so memang tak menang tangan nak buat itu ini..  Arahan bos pun memang dah takleh nak masuk otak dah... Pergh! Letih otak dan tenaga....

Tapi nak buat macam mana... Aku kena jugak lalui ape yang aku lakukan skrg so follow je lah flow yang ada.. Nak cerewet sangat, ko bukakle company sendiri... :P Habis cerita....

Ohye, ape kena mengena dengan ini entry dengan New Orleans?????????

Hehehehehe... Orang yang sangat aku cintai tak lain tak bukan, Sugar Daddy I.... Incik suami kesayangan skrg berada di New Orleans, USA... Bestnyeeeeeeeee dengar kan... Ni first time Bi belayar jauh sampai ke US.. Sebelum ni paling jauh pun Italy kot.. Entahle I tak ingat uols... Sebab yang belayar dia, bukan I... Huhuhu..

Ni lah seronoknye dan bestnye laki keje kapal dan belayar jauh2 ni.... Selain banyak pengalaman yg dia dapat, yang penting sekali ape yang dia beli dan bawak balik tu... Hehehehe... Berbaloi menunggu 5 6 bulan uols.... Hehehehe... Kalau setakat belayar dekat2 dan berpisah 2 3 bulan je... Tak thrill... I lebih rela berpisah 5 6 bulan macam gini janji dapat bawak balik barang best2... Akekekeke.. Keji betul statement..... Lahar je mulut kan... Yelah kan, rasa rindu dan sedihnye sama je.. Tapi kenikmatannye lain.. Hehehehe...

Tapi betul lah... I tak hipokrit... Kenyataan ape.... Sape laki belayar dekat2 tu jangan terasa lak ek.... I cakap pasal laki I, bukan laki U... Hehehehe...

Yang penting Ipad2 dah sampai Malaysia uols... Tetiba.... Rasa gatal je tangan nak order online tadi sebab boleh engrave nama... Free lak tu.. Geraaaaaaammmm je... Takpe takpe... Masih ada banyak masa lagi..... Bi pun macam dah bagi green light tapi belum boleh tekan minyak lagi sebabnye, nak lepaskan shopping kat Bandung dulu... Kalau ade duit lebih baru boleh beli sendiri... Kalau tak, kena tunggu Bi baliklah jawapnye kan...

Cepatleeeeeeeeeeeee Bi.......... Tak sabar niiiiii... Walaupun Bi kata nak bagi hadiah Ipad tu utk anak kesayangannye yang nak masuk 3 tahun May ni tapi tetaaaaaaaaaaaapppp akan jadi milik I jugak kaaaannn??? Ngeeeee......

Ohye, Qila dah tak nangis ngada2 lagi kat school... Bibik puaka yang kewat tu pun dah lari cabut.. So principle yang kena masak.. Hahahaha.. I tak kisahle sape pun yg masak. Dulu I sekolah methodist.. Tukang masaknye cina... I makan je, bukan diorg jual piggo pun kan.... Lagipun Qila bukan makan sangat pun... Dia leka je lebih... Makan sikit2 je... Kata nak diet kaaaaannn....

Nak perfect sangat ha ko bukakle Q-Dees sendiri kan.. Ko masak dan ko ajarle anak ko sendiri... Finish story.. :P

Mama pun dah tak tunggu Qila kat school..... Qila pun dah happy & ceria kembali..... Tapi tadi Mummy tanye makan ape kat school ko tau ape dia jawap??? "makan tepung!"... Lantak ko le anak, janji ko makan... Akekekekekekeke....

Ariq??? Makin cheeky.. Takleh langsung nak berenggang dengan kakak dia... Melekaaaaaaaat je 24hrs.. Maybe dia dah rasa 'kehilangan' setiap pagi bila kakak dia gi school... Aku tengok diorg adik beradik memang rapat walau selalu berebut barang dan perhatian... Eh dah namapun adik beradik kan....

Kejap je nak masuk bulan Mei kan??? Hermmm... Birthday I dengan Qila... Awal Jun pulak holiday trip dengan kawan2 ke Jakarta-Bandung... Julai pulak wedding anniversary dan puasa... August dah nak raya.. Haaaaiiiihhhh... So,  lebih kurang 4 bulan saje lagi Bi nak balik... InsyaAllah, nak raya sama tahun ni.... Baju raya dah tempah... Baju raya Bi ngn bebudak ni je belum tempah... Seminggu dua nanti lah aku settlekan...

Nak gi beli botol susu baru bebudak ni pun tak sempat ni ha... Haih..... Weekend ni harap boleh curi masa untuk keluar sebabnye aku bawak balik keje dari office ni okay... Banyak benda tak settle lagi... Selasa pagi dah nak kena hantar ke KPT... Mati woooo ini macam.... :(

Ingat nextweek nak cuti release tensyen tapiiii... Ade geran baru bukak lagi... Hampeh btol lah... Tak sempat nak nafas, ade je keje masuk balik... Kerja bertubi-tubi... Tak macam keje gomen pun ini macam..... Haih.... Memang bengang je siot bila tengok member2 unit lain relax tengok fb dan youtube kat office... Rasa nak bakoooor je pc diorg.. Hahahahaha...

Yang penting, Bi sekarang ade line phone.... Boleh sms dan calling2 sampai puas... Bukannye selama ni takleh nak email dan call.. Tapi kalau bercakap dalam satelite phone jauh2 gini, tak puas... Drag masa nak dapat dengar suara dia lembab gila.... Sakit hati nak tunggu... Heheheh... Ape2 pun thanx to blackberry sebab boleh email 24hrs dengan Bi tanpa masalah... Email masuk mcm sms... Mudah dan pantas serta efisyen... Tetiba.....

Oklah... Nak tido ar... Nak recharge tenaga ni...

Good night uols.... Sweet dreamsss.... :)

6 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

oh dah sampai us husband u. tak pesan coach ke.;D

LIP (^_^) berkata...

Huh,tu yg bestnye bila dpt buah tgn...if duk sekali setahun sekali je dpt waktu besday..huhuhu

Maslina Roslan berkata...

Kak Marsha,

Selamat berkerja yer...semoga dapat bonus meletop nanti...hehehe...

Setuju ngan kak marsha,apa thrill hubby takat belayar 3 bulan...pastu dekat2 je...cuba cam kita ni,5-6 dan kdang 7 bulan pastu jauh2...tapi pulangan dia best...ekekeke...

Lelord berkata...

uit besday aku bulan 5, soh dak zaki belikan adiah ek. hahaha ko pun nk g bandung kan sila la belikan adiah gak lalalallalaaa

Tanpa Nama berkata...

Hehehe..tue bestnya blackberry kann..pantas cargas update blog wpun gmbo berterabur..hehehe -anasaliza-

Aida berkata...

marsha, saya ada update blog pakai bb gak .. tp tak reti lah nak setup yg mana dia bley appear by bb dot dot dot tu .. hehehe