Jumaat, April 01, 2011

Metrojaya Promotion Sales yg macam lahar

Hurm... Hari kan I cuti uols... Cuti kononnya nak settlekan permit bibik tapi Fomema blom clear lagi.. I takut tak sempat so ingat nak mohon permit sementara dulu tapi cik abang handsome kaunter pekerja asing tu kata sempat lagi... Tak perlu mohon permit sementara dulu.. So minggu depan jelah I datang buat... Permit bibik tamat 8 April, so dia kata sempaaaaattt... Ihiks... I ingat kena 2 bulan sebelum... Cuak siot....

Tapi tak sangka taw, baik2 layanan org imigresen tadi... Jangan kata org imigresen, pakcik veteran yg sorg tu nak renew permit bibik dia pun tolong 'explain' dan 'tenangkan' I uols... Mementang I pakai vouge2 dengan gladiator heels bagai... Hahahahaha... Kemain melaram sebab I nak renew sekali pasport I yang dah mamfus tu.. Tu yang melaram sikit sebab ni first time pasport I gambar bertudung.. Konon I nak pakai tudung I yg paling lawa lah harini.. Nak amik gambar kaaannn... Dah pakai tudung lawa2, baju pun kenalah vouge kan.. Nguehehehehe.. Maknanyeeeeeerrr...

Tak sampai satu jam settle semua... Cepaaat.. Dulu masa dulu2 nak buat passport bukan main lama tunggu... Sekarang memang kaunter diorg dah jauh lebih cepat dan staf semua baik2... Macam ni le best...

So I terus balik rumah... Ingat nak terus amik bebudak nak terus kuar shopping, tetaaappiii....

Lepas je lunch, mak datuk mata kemain liat melekat tu yang layan tido jap.. Heaven nye sebab si Ariq pun tido pas makan.. Qila I rasuah cartoon so senyaple dia... Syiok betul tido... Terus terlajak sampai ptg..

Nguehehehe... Dah petang baru hegeh2 siapkan anak2... Terus ajak adik I, bibik dan mak I gi shopping kat Metrojaya sales tu.. Walaupun mcm hampehs je masa I pergi semalam dgn opismate tapi tetaaaappp nak pergi lagi... Huehuehuehue... Semalam dah shopping baju Qila & I sket... Dan harini I borong banyak barang2 mengarut serta baju Ariq sket... Ohye, baju bibik jugek..
Seronok kalau adik I ade so dia akan jadik driver..... Masa ni dah pukul 6pm tapi tetaaappp panas terik!

I tell u.. Eceh... Rugi besar Metrojaya kali ni sebab orang memang tak ramai.. Parking senang gila... Aircond pun rasa sejuk.. Bayangkan punyelah lengang sampai aircond pun boleh terasa sejuk... Lepas settle pilih baju bibik, carik pulak toys utk Qila dan Ariq tapi takde yg sesuai sgt dengan umur diorg... Baju tido pun takde choices langsung dan kalau ade pun mahal gila.. Baik beli kat JJ, at least I dpt points.... Tak worth it langsung tapi I tetap bawak balik ni :-
Baju basahan jers.. Paling mahal pun... RM20... Mahal kan? Tak berbaloi baju basahan pun nak sampai RM20.. Paling murah RM5, hot pants si Qila...

Baju I dapatle dua pasang dr Somerset Bay.. OK lah... Baju bibik I just pilih yang RM9 hingga RM11.. Kemut kan?? Hehehehehehe....

Yang lain I beli make up sikit, barang2 dapur, alas kaki.. Tuala dan benda2 ngarut lain le...
Toy untuk Qila, ni aje yg I berkenan... RM10... Nenek dia gi pilihkan bear... Heelloooooo... I tak koser nak belikan bear lagi kang habis pampers dikerjakan di Qila tu.... Tabiat dia menukarkan pampers setiap bear-bear yang dia ada amatle menyakitkan hati... Dia tukang tukar, si adik tukang buang dalam tong sampah! Haih....

Ohye, tuala dan alas kaki mmg cantik2 dan boleh lah murah2... Make up pun best banyak colors dan murah2.. Tapi tak koserlah nak amik gambar kaaan..

Ape lagi I beli yek? Ooowwwhhh....

Yang paling sentap adelah ini :-
ABC ni.... Patotle murah... Rupanye bukanle ABC sampai Z... Abjad campur2 je... I pulak sengal gi beli dua... Rugi RM20 aku... Hawau betul... Hahahahaha..... Dahle material dia mcm cepat jahanam je....

Nasible kan, namapun murah.. Standard harga benda alah ni paling murah RM29.. Kalau RM10 satu memang tipulah tu... Padanle muka I... Sape suruh main ambik tak tengok dulu... :P

So, sebenarnye tak best langsung sales tahun ni... Tapi saje je bawak anak2 jalan daripada duduk takde buat ape kat rumah kan...

Esok rasanye nak sambung shopping shoes Ariq lah.. Tapi bukanle kat sana lagi... Itu pun kalau rajin sebabnye, lately ni panas kuat le... Takot anak2 demam pulak berpanas terik campur dengan bersejuk aircond kereta.. Pening paler wey.... Tapi sian Ariq sebab shoes dia skrg mcm bangla je.. Nyampah I tengok... Memang kena gak kuar shopping esok ni... Dan rasanye playschool Qila pun dah kena stop sebabnye I nak masukkan dia either montessori atau mana2 early education school untuk Qila sebab dia dah masuk 3 tahun next month... Dah mmg patot dia masuk school dah... Kat rumah dia tak study sangat sebab adik kacaule... Ariq sangat notty suka kacau kakak dia... Haihh.... So, I dah amik keputusan, Qila mesti masuk school seminggu dua ni jugak... Daddy mesti bagi green light punye... InsyaAllah...

Tadi pun sempat survey school yg dekat dgn rumah, esok maybe gi cari lagi...

Oklah nak tengok Maharaja Lawak... Vote for Jozan bebeh!

1 ulasan:

Aida berkata...

rajin je metrojaya tu nak dtg melaka buat jualan gudang kan .. tp harga tak plak mcm jualan gudang .. hehehe ..