Rabu, April 06, 2011

Lemaunye harini....

Dah dua malam tak cukup tidur...

Semua gara2 anak-anak yang kurang sihat... Qila batuk non stop... Ariq lak entah ape kena entah...... Gelisah semacam.... Habis siku, kening, muka I dia gentel2 tapi taaaaaaaaaaaaaaaakkk jugak lena... Adoyaaaiiii.......

Tu sebab dua hari ni I cepat sampai office.. Sebabnye, tidur2 ayam jeghs.. :(

I bukan merungut Uols.. I dah biasa tak cukup tidur... Dulu masa memuda belia rumaja, I lagikkkkkkkkkkkkk kureng tidur.. Akekekeke.. I rasa, seumur hidup I, I paling banyak tidur masa I pregnantkan Qila... Hehehehe... Masa tu dah takleh lasak sangat sebab anak first kan... Semua aktiviti hu ha hu ha diberhentikan secara serta merta... Yelah, suami jauh takut kena ape2 so tu yang tidurrrrrrrrrrrrrrrrr je bila bosan tatau nak buat ape..

Hehehehehe...

Tulah je kot last time I merasa nikmat tidur mcm sleeping beauty.. Ihiks... Siang malam tidurrrrrrrrrrrr...

Ni ape kes cite pasal tidur ni?? Hahahaha...

Ohye, dua hari lepas I dah ajak mem kecik gi survey sekolah dia.. First kitaorg gi survey Q-Dees.. Dari jauh Qila dah nampak swimming pool... Terus dia kata suka.. Nak school kat situ.. Hahahah...

Bila gi lak Premier Montessori kat area rumah tu, dari dalam kereta dah nampak school tu kecik je... Kusam je cat dia dan dari luar boleh nampak macam takde slides yang canthek mcm kat Q-Dees... Terus Qila cakap..

"Tanak lah yang ni Mummy..."

Amboiiiiiiiiiiiiiiii... Diva!

Tapi betul lah.. Montessori tu mahal sangat... Q-Dees agak affordable dan yang penting ade swimming dan mandarin class... Sebab I pun berangan nak hantar Qila gi chinese school... So Daddy pun dah bagi green light dan Qila pun dah buat pilihan.... Maka, paling lewat pun, Mei Qila akan masuk Q-Dees.. Harap2 dia okayle bila kena tinggal kat school.. Harap2 dia happy dgn kawan2 baru...

Ingat nak register April ni tapi dah dia pun tak sihat... Biarle dia baik dulu dari batuk tu... Risau ar dia ni asyik batukkkkk je...

Perubatan traditional dah buat.. Singulair pun dah amik for one month tapi belum nampak kesannye....

Cepatle baik sayang, sian Mummy tengok Qila batuk malam2 non stop... Sedih Mummy tau sayang.....

Hermmm... Lagi 2 bulan je lagi nak ke Jakarta-Bandung... Pertengahan bulan ni I nak cash out kan duit nuffnang lah.. Boleh buat belanja kat Jakarta-Bandung.. Bi pun dah bagi bajet untuk I shopping kat sana.. So sekarang tgh kumpul duit sendiri pulak... Hahahaha.. Tamak kan siap ade 3 saluran kewangan untuk shopping kat sana...

Biar bawak lebih uols, jangan tak cukup so itu boleh merana okays... Hehehehe...

Kejap je dah nak masuk Khamis kan...

6 May birthday I..... 14 May birthday Mama... Qila pulak 21 May..

Tiga generasi gitu sambut birthday on May...

Harus I mintak Ipad2 kat Bi sebab dia masuk Panama, States tengah bulan ni... Ihiks....

Tapi, tak dapat pun takpe..... I tak kisah... Janji dia sayang dan rindu kat I dan anak2 pun dah cukup.. Akekekeke...

Ngada je statement.....

Syok sangat sbb first time tanker Bi masuk States.. Ada banyak benda boleh shopping sana terutama sekali jeans Levis.. Oh ya kan, Bi mintak I ukur seluar bebudak tu belum ukur lagi... Kat rumah mana ade tali tape.. Hahahaha.. Tengoklah malam ni Ling ukur ye sayang????

Bestnye anak beranak nanti pakai Levis... Ni yg berazam nak kempiskan perut ni.. Agegegegege...

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

x cube aromatheraphy plus yg syikin jual...penawar batuk dan selsema

Marsha~ berkata...

syikin mana ni???

K.zoe berkata...

Happy Birthday kak Marsha... yang ke berape nih???? hehehe.

semoga success slalu in ur life..

& happy always!!!

aznitaz berkata...

nak tumpang kirim IPad2 ngan ur boleh tak?? hehehe

aznitaz berkata...

tetinggal word la plak suppose to be, nak kem ngan ur hubby.... :)

gee ryder berkata...

hamboi kat jakarta bandung pun shopping, kat states sana pun nak shopping yer...sakan okayy!! hehehe...

Marsha~ berkata...

sekali sekala noks.. bukan setiap tahum mak gi bandung.. hehehe...

Tanpa Nama berkata...

syikin blogger zahirian 2...

Marsha~ berkata...

zoe.. blom lagi leeeeee... lama lagi 6 May.. skrg baru april yang oi

Marsha~ berkata...

aznitaz.. nak kirim boleh je tp dia balik pertengahan ogos.. sanggup ke nak tunggu?? hehehe

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

saya 7 may..kekeke

Marsha~ berkata...

jom buat party berjemaah?? ihiks

K.zoe berkata...

alahai termalu plak. hahahaha. okayh. ur birthday is noted!! :)

Aida berkata...

wahhhh .. ni anak beranak levis la nanti ye .. sila ukur dgn cepat marsha .. ukur lebih skit utk i skalikkk .. hehehehe

IbuHannaSyahmi berkata...

marcia, qila dh x gi alimkids ke?